Mennyi idős volt gyermeked mikor először adtál neki rágót, nyalókát, kemény cukorkát?
Nyalókát 1 éves kora előtt (a csokis bevonatút)
Rágót,keménycukrot csal 3 évesen kb.
Kemény cukrot olyan 4 évesen, torok fájásra, nyalókát az oviban adtak neki először, rágót még nem kapott.
5 éves
A Nagylányom 4,5 éves, Kisfiam 2,5 éves eddig csak a tic-tac-ot szerette meg a Nagyobb, az összes többit nem szereti, ezt is csak az óvoda hatása, miatt.
Ebben az a jó, hogy a gyümölcsöt részesíti előnybe, de szereti a túró rúdit, táblás csokiból 1-2 kocka/1 nap, keksz. Nincs szerencsére más igény édességre, szerintem ez is sok egy gyereknek, de meg vonni meg nem lehet, hisz tudja, hogy mi is nassizunk!
Üdv két gyermekes Anyuka.
3 és 5 évesek,még ne kaptak. nem is értem azokat akik tömik ilyennel a gyerekeiket. még h nyalóka,rágó,cukorka..
rágótablettát sem adtam nekik,szirupos vitamint kapnak,marslakócskákban olyan is van
Rágót ha rajtam múlik soha nem kap.
Nyalókát nagyjából 3 évesen, kemény cukrot is nagyjából, szépen elmagyarázva hogy hogyan kell azt szopogatni, meg hogy nincs ugribugri közben stb.
Szerencséme van, mert egrészt nem szereti az édességet, másrészt meg én pici korában szándékosan nem is említettem neki hogy ilyen fajta nasik is léteznek.
Én úgy csináltam, hogy elmondtam neki hogy mi az, azt mondtam csak a nagyok szoktak enni, meg a buta kisgyerekek akik nem féltik a fogaikat.
Én úgy látom, hogy az hoyg a gyerek mennyi édesééget ésmikor eszik az maximálisan a szülőkön múlik. Amikor a lányom két éves korában kértem a sógornőmet hoyg ne adjon csokit a lányomnak nem értette hogy miért, az ő fia egész táblákat falt be ebben a korban. Megkaptam tőle hogy szívtelen vagyok, és megvonok a gyerektől valamit ami a gyerekkor része. Én erre csak annyit mondtam, hogy nem vonom meg csak távol tartom tőle amíg csak lehet...amikor már nem lehet akkor pedig megpróbálom tartani a mértéket.
Ami nekem azt jelenti, hogy a csoki, cukor stb nem válik a mindennapi életünk részévé, hanem "csak" egy különlegesség lesz. Amit néha kap és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!