Beteges hazudozó lesz a 3 és fél éves fiam, vagy csak nagyon élénk a fantáziája? A te gyermeked csinált ilyet?
Hát ez elég beteges kérdés, már bocs.
De ilyet feltételezni egy ilyen pici gyerekről??
Élénk a fantáziája, nem tudja kettéválasztani a valóságot az álmaitól, illetve más sztorikat is beleilleszt. Teljesen normális, hogy össze-vissza beszél egy ekkora gyerek.
Köszi a választ, továbbiakban kérném a személyeskedés mellőzését a kedves válaszolóktól.
Megnyugtatásképpen: nem gondolok semmi rosszat a gyermekemről.
Első válaszolónak: ha élt volna a környezetedben több olyan ember is, aki beteges hazudozásaival tönkretett családokat és önmagát, lehet, hogy benned is felmerülnének ilyen kérdések adott helyzetben. Ettől én még nem vagyok rosszindulatú, és a gyermekemet sem minősítettem.
Oké, csak rosszul tetted fel a kérdést.
Úgy hangzik, mintha eleve rosszindulattal lennél a fiad iránt.
Szia!
Szerintem nincs semmi gond, csak élénk a fantáziája. Nem baj. Lehet meseíró lesz :)
Komolyabbra véve. Férjem keresztfia is gyártotta a (rém)történeteket, sokszor mesélt manókról, akik a szobájában laknak, de fél tőlük és nem mer ott aludni. Szülei mindig kinevették, nem vették komolyan. Egyszer nekem is mesélt róluk és figyelmesen végig hallgattam. Olyan áhitattal és néha elgondolkodva beszélt róluk, hogy én komolyan is vettem. erre engem is kinevettek, mondván ne figyeljek oda mit mesél, mert sokat szeret hazudni a gyerek. Szóltam nekik, hogy a gyerekek bizonyos életkorig láthatják az "angyalokat", lehet ezek is azok, csak manó formában. A másik dolog, hogy én is azt mondtam, nem hiszem, hogy egy 3 éves tudná mi az, hogy hazudni. Sok mesét lát, sok erőszakos dolgot a tvben (mindig oda ültették, csak nyugalom legyen), sőt egy - kettő számítógépezett, sokszor azt sem tudta mit, miért csinál a játékban, csak verekedett, lövöldözött stb. Ez mind hatással van a fantáziájára. Sőt, sokszor hallottunk olyan dolgokat a szájából, amit a szülei mondtak (egy időben sokat veszekedtek). Előadta mese formájában. Sokmindent tőle tudtunk meg, holott nem akartunk beleavatkozni és nem faggattuk, mi van otthon.
De eltértem kicsit a témától.
Szerintem nem lesz hazudozó, nem kell félned, élénk a fantáziája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!