Ótvar kezelése?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 2 es fel eves fiam òtvaros lett. Sajnos mssfel het utan vittem orvoshoz mire nagyon durva lett mar. Egyszeru borirritacionak gondoltam ilyen olyan kenocsokkel probalkaztam..

orvos megallapitotta hogy otvaros. Kaptunk antibiotikumot meg bactroban kenocsot es aztmondta a doktorno hogy le kell kaparni a sebet rola nekem es ugy kenjem a kenoccsel. Ez iszonyatos fajdalmas neki mikor elkezdem leaztatva finoman leszedegetni..es nem is sikerul rendesen.

Mit tanacsoltok? Vki aki volt mar hasonlo helyzetben? A feneken van a legtobb kiutes amik kb 10ftos nagysaguak..

2013. okt. 24. 22:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
nekünk volt a lányomnak másfél évesen a szája felett egy pici seb fertőződött el. Nem emlékszem, hogy mit irt a doki, valami gyógyszertári természetes ecsetelőt, viszont az butaság, hogy nem szabad kaparni, hiszen vastag, mézsárga var van a seben amitől az ecsetelő nem tud hatni! Mindenképp le kell kicsit áztatni, kapargatni, és úgy a sebet kezelni! Nekünk így jött rendbe. Durva, de meg kell tenni, és meg fog gyógyulni, hidd el, nekünk nyom nélkül elmúlt, pedig elég mély seb volt, és sokág még halványan látszódott a nyoma, de pár hónap alatt az is teljesen eltűnt.
2013. okt. 26. 00:13
 12/15 anonim ***** válasza:
Szia hogy van a kisfiad?Gyógyulnak a sebek?
2013. okt. 26. 15:14
 13/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Ma fogyott el az antibiotikum. kenőcsöt váltottumk egy másik doki tanácsára a Baneocin nevű kenőccsel kentem ez áthatol a varos sebes gennyes részeken is es nagyon hatékony. napi 2 szer 20 percig áztattam a gyereket kamillában és utána egy törölközövel kör-körösen leszedtem annyit amennyit csak lehetett a felázott pörkökből..kicsit fájt neki de igazi hős volt:) jobban viselte mint gondoltam..a sebekből már csak halvány rózsaszin foltok látszanak. a kezelés megkezdését követő 4ik napon kezdett el látszani a javulás..addig nagyon féltem de utánna hipp-hopp 2 nap alatt elhalványodtak a sebek.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek. szép estét

2013. okt. 29. 22:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Örülök hogy meggyógyult a picid.Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalatodat a gyógyulással kapcsolatban.Bárkivel megtörténhet.Szép estét. 12-es voltam
2013. okt. 29. 22:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Antibiotikum, a Bactrobant a varra kend rá, nem kell lekaparni, majd magától leesik a seb. Bőrgyógyász mondta magánrendelésen. Nekem így szépen meggyógyult a 3 éves kisfiam. Neki az orrán volt és az arcán, orra még belülről is tele volt varral, alig kapott levegőt, de a Bactrobant fültisztító pálcikával az orra belsejébe is kellett kenni. Én is másfél hétig Neogranormonnal kezelgettem, azt hittem valami kiütés.
2014. okt. 5. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.