Ótvar kezelése?
Sziasztok. 2 es fel eves fiam òtvaros lett. Sajnos mssfel het utan vittem orvoshoz mire nagyon durva lett mar. Egyszeru borirritacionak gondoltam ilyen olyan kenocsokkel probalkaztam..
orvos megallapitotta hogy otvaros. Kaptunk antibiotikumot meg bactroban kenocsot es aztmondta a doktorno hogy le kell kaparni a sebet rola nekem es ugy kenjem a kenoccsel. Ez iszonyatos fajdalmas neki mikor elkezdem leaztatva finoman leszedegetni..es nem is sikerul rendesen.
Mit tanacsoltok? Vki aki volt mar hasonlo helyzetben? A feneken van a legtobb kiutes amik kb 10ftos nagysaguak..
Legjobb lenne, ha a bőrgyógyász csinálná
(a kezeléseket)
Hamarabb kellett volna elmenni orvoshoz
Nagyon kellemetlen az ótvar
Itt azt írja hogy kaparni nem szabad:
Hogyan kezelhető az ótvar?
Miért kell kezelni?
Az ótvar szövődményeként megjelenhet nyirokér-gyulladás, ami egy vörös csík képében mutatkozik a bőrön, a környéki nyirokcsomók megnagyobbodása is jellemző, de kialakulhat néha orbánc is. A legsúlyosabb szövődmény vesegyulladás lehet, ezért a kiterjedt betegség alatt és lezajlását követő két hét múlva vizeletvizsgálatot érdemes végezni. A diagnózis a látott kép alapján többnyire egyértelmű. Kétes esetekben, illetve a kórokozó beazonosítására tenyésztés végezhető a sebek váladékából vagy a hólyagok bennékéből.
A kezelés diszkrétebb tünetek esetén csak helyi kezelés. Az első lépés a pörkök leválasztása kell, hogy legyen. Semmiképpen nem szabad lekaparni őket! A pörkök alatt található a fertőző baktériumok tömege, így érthető, hogy a pörk tetejére kent kenőcsnek miért nincs hatása, illetve a lekaparásuk a betegség továbbkenését eredményezi.
A pörkleválasztás kenőcsökkel, esetlegesen borogatással valósítható meg. Az így hozzáférhetővé váló hámhiányt azután fertőtlenítő ecsetelővel, gyulladáscsökkentő, hámosító kenőccsel kell bekenni, melyek többsége receptköteles. Ezen területeket - kivéve az arcot - bekötve kell tartani. Mindaddig folytatni kell a sebkezelést, amíg az utolsó pörk is le nem válik és a visszamaradó hámhiány begyógyul.
Szövődményes vagy igen súlyos esetekben antibiotikumot kell szedni a betegnek. Az ótvar a teljes sebgyógyulás után már nem fertőz, de amíg ez be nem következik, a fertőzött személy nem mehet közösségbe.
Iskolás fiam a nyáron a fertőzést a velencei tóban kapta el,a házi orvoshoz mentem vele,kapott antibiotikumot,le kellett fertőtlenítenem betadine-nel,és kaptam rá krémet,hamar helyre jött.
Nekem annyira furcsa,hogy ótvar most is élő betegség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!