Hiszti kezelése (másfél éves)?
16 hós a lányom, kimondottan akaratos, türelmetlen típus. Pl. evésnél addig sír/visít minden egyes alkalommal, amíg elé nem rakom a kaját. Egyébként nyitott, barátkozós, folyton vigyorgós "baba".
Én következetesen kezelem a hisztit az elejétől, nem engedek neki, ha valamire nemet mondtam, az nem is marad. Emellett türelmesen, halkan szólok hozzá, visítson akárhogy és akárhol.
A kérdés lényege: Ti, akik hasonlóan csináljátok, gondoltátok volna, hogy így is hónapok-évek kellenek, hogy legyen hatása? Mert a nem-ről érti, hogy nem, 95%-ban szót is fogad, de a türelmetlen hisztizésről fél éve nem tudom leszoktatni. Szóval gondoltátok, hogy ez nem pár-tíz-száz alkalom lesz, mikor erősnek kell lennetek, hanem brutál sok?
Kérlek, ne általános válaszokat írjatok, hogy "igen, a gyereknevelés állandó küzdelem, stb. "
Egy 16 hónapostól teljesen felesleges türelmet elvárni. Szép dolog, hogy következetesen neveled, de ennek olyan 3 éves kora körül lesz meg leghamarabb az eredménye, előtte sokkal több függ a gyerek jellemétől.
Az én kisfiam 2 évesen verekedett. Nagyon égő volt, mert hiába kezeltem következetesen, és hoztam el játszóról mindegy egyes ilyen alkalommal, mégis újra és újra bepróbálkozott. Most 3 éves, továbbra sem egy egyszerű eset, de már nem verekszik.
Azt is tudnod kell, hogy az ilyen pici gyerekek jobb híján a hisztivel kommunikálnak. Nem tud vitatkozni vagy észérveket felsorakoztatni, mint egy nagyobb gyerek, hát hisztizik. Nagy baj, ha ez kimarad a fejlődéséből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!