Hiszti kezelése? Kinek mi vált be?
2,5 éves lányomnál beköszöntött a durva dackorszak.
Eddig csak cska megúsztuk, kisebb hisztikkel. De pár napja mindenért hisztizik. Szerencsére csak itthon:):)
Mindent egyedül szeretne csinálni, de ha nem sikerül, akkor jön a hiszti pl: zokni felvétele, bugyi felhúzása, másfél éves kora óta egyedül öltözik,nem értem ez miért jelent most gondot.
Próbáltam rákérdezni mi a baj, átölelni, nyugtatni, otthagyni, szobába küldeni....de csak potyognak a könnyei, külső szemlélő azt gondolná valami baja van.
Mit csináljak? HOgy kezeljem jól??
A rá se hederítés.
A lányunk nem mindennapi akaraterővel van "megáldva", amelyet bizony kifejezésre is juttat, amikor csak lehet. Földre vetődés, fejet a konyhakőhöz püfölés, anyu-apu megütése, minden volt.
Egyvalami vált be: a rá se hederítés. Abban a pillanatban, hogy rátör a dühroham, rá se szabad hederíteni. Bármit csinál, akkor se. Ennek a módszernek a segítségével már sikerült az ön- és közveszélyes őrjöngésektől odáig eljutni, hogy egyszer felordít, és kész. Megtanulta, hogy a hisztivel nem tudja felhívni magára a figyelmet, nem éri el a célját, tehát leszokott róla.
Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval. Én a neten a Ranschburg Jenő véleményét fogadtam meg, hogy figyelem megvonással tudom elérni, hogy a hiszti abbamaradjon.
Ha nincs közönség, nincs kinek előadni a hisztit, akkor értelmét veszti és okafogyottá válik.
Persze azért még mindig bepróbálkozik, néha az Ördögűző című filmbe illő, ijesztő, vergődéses jeleneteket produkálva (3,5 éves fiú)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!