Még mindig hiszti? Ezt hogy kezelnétek?
Határozottabban.
Ha mondjuk már 10-szer elmondtad, hogy nem kap fagyit és csak folytatja tovább, onnantól én figyelmen kívül hagytam volna őt és csak mentünk volna egyenesen haza, nem reagálva a hisztire egy szóval sem.
De lehet, hogy én túl kemény vagyok.
Szia Kedves Kérdező!
Mintha csak én írtam volna a kérdést ki, csak nekem két apróságom van, 3 éves Fiú és 5 éves Lány.
Már napok óta van ez az esti hiszti sor, hol egyik nap a lány, másik nap a fiú, de van úgy, hogy egyszerre a kettő.
Már annyit elértem, hogy az utcán már nagyon nem kezdenek neki a hisztinek, hanem amint belépünk a házba, nyomatják 1-2 órán keresztül. Az első 30 percbe megpróbálom csittítani, és megmagyarázni a lehetetlent, de aztán feladom, és figyelmen kívül, hagyom csinálom a háztartási dolgaimat. S vagy abba hagyák, vagy kifulladásig sírnak! Egyedül az zavar, hogy a szomszédok mi a francot gondolnak Rólunk....
S nekem már elkezdte az is mondani, hogy én milyen csúnya vagyok, mert én nem engedek meg semmit, amit persze a Mama igen. :(
Tegnap este azt döntöttem el, hogy már nem hat meg a dolog, bevettem a lefosom tablettát, már nem rágódok mit rontottam el, mert nem rontottam el semmit, úgy érzem soha nem kivételeztem egyikkel se, de lehet én látom csak rosszul!
Üdv egy Anyuka.
Gondolom minden korszaknak meg vannak a hisztis bepróbálkozós részei. A kérdés, hogy van-e erőd időben elejét venni, vagy sem, mert ha pl. egyszer-kétszer megkap a hisztire vmit, akkor már nehezebb lesz a dolgod.
2,5 éves a lányom, van, hogy ő is bepróbálkozik, sőt most a cici miatt is szokott, de elég annyit mondanom, hogy a hisztire biztos, hogy nem kapod meg. Ő már megérti és azonnal abba hagyja. Vagy azért mert következetes vagyok és hisztire soha semmit nem kapott, vagy szerencsém van. :)
A nagymama mizéria még előttem van, mert tudom, hogy anyóséknak nem szólhatok semmit. Anyukámnak meg igenis szólok, ha vmit túlzásba vinne (bár szerencsére ilyen gond nincs, hisz hasonlóak vagyunk), pont azért, hogy ne nehezítse meg a dolgomat.
De ha nem vagy rosszban nagyiékkal, beszélhetnél velük is, hogy igaz, hogy a nagyik "dolga" a kényeztetés, de szerintem a szülők segítése is fontos. Azaz ne legyenek annyira engedékenyek... Bár nem hiszem, hogy ők kiállnák a hisztit...
Nagyobb hisztinél pedig 1-2-szer megadod az esélyt neki azzal, hogy magyarázol, de ha túl van azon a ponton, hogy meghallja, akkor igenis tojd le. Azokat is akik bámulnak. Annyit néha odaszólhatsz, hogy erre úgy sem kapsz semmit. Ha meg otthon vagy, vidd a szobájába és csukd rá az ajtót. Ha nincs közönség, abba hagyja!!!! :)
Szia!
Szegénykém átérzem a helyzeted!
Valahogy éld túl a napot, reméljük este hamarább elalszik!
Üdv egy Anyuka
Szia!
5. vagyok.
Keress magyarul ezzel a nanny-vel forgatott filmet: http://www.youtube.com/watch?v=E_ig4tIenGQ
Amit beszúrtam, nem valószínű, hogy pont hozzátok hasonló, csak a dada a lényeg. Lehet, hogy ismered is, elég híres.
Szóval keress egy rátok jellemzőt (nem lesz nehéz, mert a legtöbbje hisztis kisgyerekekről szól, továbbá olyanokró is ami megmutatja, hogy anyukának könnyebb lenne, ha összedolgoznának vele) és játszd le mamiéknak. Bár ha nem nyitottak az új információkra lehet, hogy hiába lesz. Csak mert ezen keresztül esetleg láthatnák, hogy ez így nagyon rossz út és nagyon-nagyon megnehezítik a dolgodat, sokkal rosszabb is lehet. Akár még neked is eshet a kislányod idővel!!! Sok olyan részt láttam, ahol verik, köpködik, rúgják az anyukájukat és persze nagyon csúnyákat mondanak.
Az út hasonló ahhoz, amin most vagy. :(
Sajnállak, remélem sikerül megértetni velük, hogy sokszor rosszabb, ha mindig a kedvében járnak egy gyereknek. Magának a gyereknek sem jó, csak ezt ő még nem tudja. Több irodalmat is találhatsz erről. Hátha vmi meggyőzi őket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!