Mit csináljak, hogy hiszti nélkül tudjunk egyszer
elindulni?
Figyelt kérdés
23 hós a fiam és újabban mindig ez megy. Elkezdünk öltözni és kitalálja, hogy nem jön. Majd nagy nehezen félig felöltözünk, megint elmegy, hogy nem jön. Aztán mégis, majd megint nem. Próbáltam szép szóval, próbáltam határozottan, próbáltam úgy, mintha félvállról venném az öltözést, mindig ugyanaz. A végén már nagy sírás. Már kétszer is odáig jutottam, hogy kimentem az ajtón, hogy nem is jöhet velem, egyedül megyek. Hiába mondom, hogy a kedvenc játszóterére megyünk vagy az egyik kisbarátjához. Eddig nem volt gond, de ezzel már nem tudok mit kezdeni, nagyon felidegesít. Tudom, hogy dackorszak meg hiszti, de mit lehet ilyenkor csinálni, hogy normálisan tudjunk elindulni? Na meg, hátha kapok valami jó tanácsot a jövőre nézve, mert alapjáraton türelmes ember vagyok, de ez most kifog rajtam. Pedig ez még csak az eleje, ugye?
2013. ápr. 9. 21:55
1/8 anonim válasza:
Dackorszak, ezt csak meg kell próbálni túlélni ép ésszel. Ilyenkor nem hat semmi. Az én lányomnak a leghíresebb ilyen jelenete az volt, amikor készültünk át az unokatesójához megkérdezte, hogy hozhatja-e a pici zsiráfokat. Mondtam, hogy igen. Erre egy fél órás földön fetrengős hisztit kivert, magán kívül üvöltözte, hogy: de nem akarom, nem akaroooom!
Én meg ott álltam, hogy ha nekem még egyszer valaki azt mondja, hogy a megfelelő kommunikációval minden hiszti elkerülhető azt képen törlöm.
2013. ápr. 9. 22:04
2/8 anonim válasza:
Ne engedj a hisztijének. Ha feltétlen el kell mennetek, akkor öltöztesd fel, akkor is ha nem akar. Akár kaphat egyet a fenekére is. Nem kell nagyot ütni.
Ha viszont csak a játszótérre mennétek, akkor ne erőltesd. Vidd be a szobájába, mond meg neki, hogy addig nem jöhet ki, amíg nem akar felöltözni és elmenni.
De ehhez tartsd is magadat.
2013. ápr. 9. 22:18
3/8 anonim válasza:
Igen, ez még csak az eleje, nálunk már egy éve tart a dackorszak. Hát racionális viselkedést, na azt ne várj egy kétévestől :D Ha úgyis sírni fog, ne vegyél tudomást a hisztiről, csak kedvesen és határozottan öltöztesd fel. Vagy nálunk még sokszor bejött, hogy ha nem akart együttműködni, otthagytam és átmentem egy másik szobába (csak lakásban). De persze minden gyerek más, nem tudom, nálatok mi válik be, sőt, ami most beválik, lehet, hogy 1 hónap múlva már nem... Ez a legszebb az egészben, lehet kísérletezni :)
2013. ápr. 9. 22:21
4/8 A kérdező kommentje:
Hihetetlen, de ezt olvasva akkorát röhögtem! Ne haragudj, ha mással történik, teljesen más a helyzet. Lehet, hogy így kellene kívülről nézni a hisztiket, nem viselne meg annyira. De ugye könnyű mondani. Köszi, hogy leírtad.
2013. ápr. 9. 22:23
5/8 A kérdező kommentje:
Uhh, ez még az első válaszolónak ment.
2013. ápr. 9. 22:23
6/8 A kérdező kommentje:
Egyszer tényleg megteszem, hogy tényleg nem megyünk akkor sehová. Csak én meg alig várom, hogy mehessünk, emberekkel találkozhassunk. Ha ezt megteszem, attól tartok, kényelmesen otthon maradunk, ő eljátszik, nem is tudja, mitől fosztotta meg magát (mert utána nagyon jól érzi magát bárhol) én meg ülök és puffogok magamban.
2013. ápr. 9. 22:27
7/8 anonim válasza:
Próbáld ki egyszer, hogy nem mentek el, ha nem akar. Vedd le róla a ruhát, és menj házimunkát végezni, ne foglalkozz vele. Csinálj úgy, mintha unalmas lenne otthon maradni és semmi kedved nem lenne hozzá, és ha otthon maradtok, akkor nem tudsz vele foglalkozni.
2013. ápr. 10. 00:49
8/8 A kérdező kommentje:
Kipróbálok ilyesmit. Bár tartok tőle, hogy még nagyobb hiszti lesz belőle, mert most megint nagyon anyás. El sem lehet mellőle mozdulni. De valamit megpróbálok, az biztos. Köszönöm a válaszokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!