Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, mit csinálhatnék?...

Anyukák, mit csinálhatnék? Már kétségbe vagyok esve. Hiszti kérdés.

Figyelt kérdés

3 éves kisfiamról van szó.Régen elkezdődött ez a mizéria,de most már eddig szinte mindent kipróbáltunk és semmi sem hatott.Mindig is akaratos kisfiú volt,aki addig nem nyugszik meg,míg el nem éri amit akar.Tudom én,hogy dackorszak,meg mindig,de ez mégis sok.Ott kezdődött,hogy 2 hónapja kisebb megszakításokkal beteg.Így voltunk egy párszor gyerekorvosnál.Többek között ma kellett visszamenni megint kontrollra a gyerekorvosunkhoz.Általában mindig szoktunk időpontot kérni,mint most is,tehát nem lehet arra fogni,hogy órák óta vár és már türelmetlen.Most sem volt másképp,jó ha 15 percet vártunk.Otthon elmondtam neki,hogy szépen leülsz anya mellé és beszélgetünk,azt a pár percet ki lehet bírni.Megígérte hogy így lesz.Imádja a croassant-ot és ma is kért,mondtam is neki,ha jól fogsz viselkedni akkor kapni fogsz.

A postán kezdte avval,hogy meglátott egy csokitojást és csak úgy megkérdezés nélkül kibontotta és jól beleharapott.(ezt már jó hogy ki kell fizetni,így megvettem).Ezután jött a gyerekorvos,ahol 15 percet vártunk már be is hívtak.Nem szeretem ha futkározik fel alá,mert ezt ő 1. általában visítva teszi,ami mást is zavarhat,jogosan.2. megizzad és mikor kiviszem megint megfázik.Többször szóltam rá,hogy jöjjön oda hozzám.Persze nem tette.Felvettem (amit ő nem akart) és el akartam terelni a figyelmét avval,hogy mesét nézzünk,vagy autókat,ami a parkolóban volt.Üvöltött legalább 10 percig,közben rugdosott és vert,a "szép" szavait sem hagyta ki.Na nagy nehezen lenyugodott.Hazafele a penny-be be kellett mennem,kérdeztem,hogy kér-e banánt,közölte nem.Mentünk tovább egyszer minden ok nélkül ordít,hogy ő nem kapott banánt.De evvel is felidegesített,mert már többen is húzták a szájukat,hogy mit üvölt a gyerek, (persze ezt más nem tudja,hogy ő mindig ezt csinálja mindenhol) ekkor szégyellem magam,de kapott a szájára,mert olyanokat mondott rám,hogy c.gány, ba.om,...látták is páran,de már nem érdekel.Megszólhattok,de már nem birom idegekkel.Szeretem,imádom,de ez sok.Nem tudom másra bízni,férjem is későn jár haza,sokat dolgoznak.

Mit tegyek?Mondjátok meg?Ez már tényleg sok.Anyukám is aki imádja a kicsit,már mondta többször,hogy lányom hogy birod még?Én már rég rácsaptam volna.De nem verni akarom,hanem nevelni,mert az mégsem megoldás.Csak az én gyerekem ilyen?:(

2013. márc. 21. 16:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
19%
Honnan szedi ezeket a szavakat? Ki beszél így a környezetében?
2013. márc. 21. 16:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak a tiéd ilyen..az én lányom 2,5 éves, és most kezdte pár hónapja ugyanezt...mondjuk még csúnyán nem beszél, de a többi dolog nálunk is fennáll.

Én még úgy ahogy bírom, és halomra olvasom, hogy hogy kéne viselkedjek ahhoz, hogy a gyrekebe ne fixáljam ezt a viselkedést, de őszintén??

Nagyon nem tudok nyugodt maradni, mikor leég a képemről a bőr, vagy épp pont tök nagy veszélybe sodorja magát, pedig állítólag ez olaj a tűzre...

Nem tudom mi a megoldás, csak azért írtam, hogy ne érezd magad egyedül..:-((

Nekem akkor is hiszizik, meg felhívja magára a figyelmet, ha csak megállok a szomszéddal 3 szót beszélgetni..tök ciki...

2013. márc. 21. 16:59
 3/15 A kérdező kommentje:

Családi napközibe járt előtte,de ugye,hogy beteg volt nem jár,oviba meg már járna,csak a betegség miatt nem tudott még kezdeni.Volt olyan,amit a kisebbségiektől hallott,csak szerencsére nem értette jól,és így csak azt mondta,hogy szokki :S NÁlunk az a baj,hogy fogékony mindenre,a jóra is,de sajnos a rosszra is.Mi nem beszélünk csúnyán,főleg nem előtte.Oké,hogy valaki néha elkáromkodja magát,de mi akkor sem ebben a stílusban.

Második és te mit csinálsz mikor mindenhol ezt csinálja?Nekünk több mint fél éve megy ilyen durván.Előtte sem volt semmi,de ez már katasztrófa..:(Mi lesz az oviba?Ott még több csúnyaságot fog hallani.

2013. márc. 21. 17:07
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
nálunk büntisarok van. hatásos :)
2013. márc. 21. 17:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

2 vagyk.

Hát mit csinálok? :-((

Ha fáradt vagyok, akkor ideges leszek, rákiabálok, mire nagyon megijed, és elkezd sírni, rámcsipmaszkodik, felvesezm, és máris megint rá figyelek.

Ha nem vagyok fáradt, akkor igyekszem nyugodt maradni, és következetesen betartani a büntetést, amit kilátásba helyezek. pl. ha nem jössz ide, akkor azonnal hazamegyünk.

Ha továbbra is dobálod a kavicsokat, akkor este nincs meseolvasás.

Ilyesmiket próbálok, hol több, hol kevesebb sikerrel.

Meg azért megpróbálom előbb, hogy legugolok, és megkérem, hogy nézzen a szemembe. Ugye anya mindig megteszi amit kérsz? igen. Akkor most én is kérek vmit, légyszi Te is tartsd be, mert ha Te nem fogadsz szót, akkor én sem fogok neked szót fogadni, mikor rajzolni,/festeni,/játszani akarsz.

De van hogy semmi nem használ. 1x szólok neki, a másodiknál kilátásba helyezm a büntetést, és ha utána is csinálja, akkor pl. ha z orvosiban vagyunk, akkor kiviszem, hagyom, hogy szaladjon 2 kört, és utána legugolok, és megint kezdem a dumát, mint egy idióta..:-(( Aztán visszamegyünk, és reménykedek...

2013. márc. 21. 17:23
 6/15 A kérdező kommentje:
Akkor látom nem csak én vagyok ilyen reménytelen helyzetben.Van itt is büntisarok.Vagyis büntetőszék,leültetném,de hát nem marad ott.Sőt,van,hogy a széket is földhöz vágja.Én is ki vagyok idegileg,próbálok nyugodt maradni,de sajnos ez nem megy sokáig.Már előre félek mikor megyünk valahova hogy hogy fog viselkedni,ami mindig be is igazolódik:(Ha éppen beszélgetek valakivel is ezt csinálja,hisztizik,hogy csak rá figyeljek.Meddig lesz ez még így?
2013. márc. 21. 17:29
 7/15 anonim ***** válasza:
A kisfiad manipulál, ez a lényeg :) A banános sztori kifejezetten jó példa rá. Az én egyik fiam is detto ilyen volt, a gyerekpszichológus felvilágosított, hogy a agyerek manipulál, amitől nem csak én érzem magam rosszul, de a gyerek maga is "instabil" környezetben van. Meghatároztuk a kereteket, mit lehet és mit nem, ebből nem engedek, enyhe rugalmasság van csak, de nem több. Azóta nincs hiszti, vitatkozás, sírás, kiabálás stb és ami a legfontosabb: a gyerek is jobban érzi magát a bőrében!
2013. márc. 21. 20:07
 8/15 anonim ***** válasza:

állítólag ha bénák vagyunk, akkor 4-5 éves korra is kitolódhat..szóval muszáj lesz következetesnek lenni, mert tényleg a gyereknek se jó, ha idegroncsok leszünk..:-)) a férjünkről már nem is beszélek...mert mi már vele is hót rosszba vagyunk, mert én estére mindig kész vagyok, és mire egy kicsit együtt lehetnénk, én már reménytelen eset vagyok...

Mi ez a banános sztori???

2013. márc. 21. 21:53
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem kérte a banánt, aztán hiszti, hogy miért nincs.

Ennek a helyzetnek egyébként mi a jó megoldása? Egy ilyen banánosnak?

2013. márc. 21. 23:04
 10/15 anonim ***** válasza:
Én a boltban nem kérdezném hogy kér-e. Lehet hogy először nem kér, aztán meglátja más kosarában és mégis kér, nem tud dönteni. Simán megvenném és kész, vagy nem venném meg.
2013. márc. 22. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!