Kétségbe vagyok esve, miért viselkedik igy 2,5éves kisfiam más gyerekekkel? Mi lesz igy az oviban?
hosszu lesz, de megköszönöm ha elolvassátok. Bencus májusban lesz 3éves. egy tündéri, nagyon értelmes, jókedvű örökmozgó kisfiú. nem járt bölcsibe mert született kistesoja, igy csak idén szeptemberben kezdi az ovit. sajnos nincs a baráti táraságban korabeli gyerkőc, igy nincs barátja akivel összejárunk s rendszeresen játszhat.
idegenekkel kicsit tartozkodó, de ez normális is talán, de a gyerekekkel főleg. a felnőttek társaságában még elöbb felenged. ha uj közegbe kerül, akkor mindig olyan kis "muja", lefagy, leblokkol, meg se szolal ha valaki odamegy hozzá. pl multkor is az utcán egy max másfél éves kis totyogó beállt elé, valami papircetlit akart neki nagy vigyorra odaadni, erre Bence csak megállt, elnézett oldalra-véletlenül sem szemkontaktuks azzal a kisgyerekkel, és semmmit nem reagált. se nem vette el a papirt, se nem kerülte ki s ment tovább, totál leblokkolt...máskor eg ykislány szolt hozzá, mondta h lili vagyok stb, ő megint elnézés, egy hang se semmi...játszótéren ha valaki elveszi a játékát, akkor vagy odajön hozzám sirni vagy egyszerűen keres mást, sosem megy bele konfliktusba. persze ez jó, csak nem szeretném ha ő lenne az majd az oviban is akit a többiek bántanak,cikiznek stb...ennek ellenére igénye lenne szerintem arra h legyen barátja, mert volt már a játszin h sirva jött oda hozzám h nekem nincsen pajtásom. szivem megszakadt...:( mindig a nagyobbakhoz akar menni, akik persze nem foglalkoznak vele...volt egy család akikkel összejártunk, először ott sem kommunikált semmit a 2 gyerekkel, de idővel h sokat taliztunk velük már felengedett s jókat játszottak együtt. ez biztat mondjuk hogy nem lesz baj az oviban sem, meg ugy egyáltalán. csak mégis, mintha egy másik kisgyerek lenne, nem az én ugri-bugri locsi-fecsim ha gyerekekkel van.
tudok valamit tenni? mi a véleményetek?
Ne aggódj, be fog illeszkedni. Az oviban még nem szokták a gyerekek egymást cikizni, kiközösíteni.
A fiam ugyanilyen kis félénk volt. Idegenek között nem oldódott fel, csak az ismerős környezetében. Sajnos két évesen bölcsibe kellett adnom. Ez olyan bölcsi, ami egy vegyes ovis csoportban van. A nagyobb lányok a szárnyaik alá vették, pátyolgatták. Eleinte csak az óvónénikkel állt szóba, később lettek barátai is. Ma már 4 éves, ugyanoda jár és egy igazi kis vezéregyéniség. Általában mennek utána a gyerekek, ő találja ki a játékokat. Sőt, a héten kétszer ő mesélt a többi gyereknek déli alvásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!