Ti is ramatyul vagytok napokig lelkileg-idegileg, ha a gyereketek egy óriásit esik, vagy vmi baleset éri?
Kislányunk 3 éves múlt és a maival együtt már 4 nagyobb baleset érte rövid kis élete folyamán..Vmi csoda folytán egyiknél se lett komolyabb baja, de én tök kikészültem mindegyiknél, lelkiismeret furdalásom van, meg "mi lett volna, ha..." agyalás egész éjjel, még napokig.....pedig annyira figyelek rá, hogy ez már nem is normális....
De mindig olyan helyeken esik el/le, üti meg magát, amivel rohadtul nem számol az ember...
Röviden és tömören a válasz: IGEN. Kifejtve: nyilván minden szülő végiggondolja egy ilyen balesetnél, hogy mi történhetett volna, és azt is, hogy hogyan előzhette volna meg. Persze a lelkiismeretünk fortyog, de az eszünkkel tudjuk, hogy nem nevelhetjük fel inkubátorban a gyerekünket, hogy biztos ne legyen semmi baja. Mindenesetre Murphy törvénye is lehetne akár, hogy a túlaggódós anyukák gyerekeinek biztos történik nagyobb baja előbb-utóbb, mintegy önbeteljesítő jóslatként, a lazábbak gyerekeit pedig őrangyal óvja.
Mindenesetre biztos, hogy a gyerekben ki kell alakulnia valamiféle veszélyérzetnek, és az nem fog megtörténni máshogy, minthogy a maga bőrén megtapasztalja, átéli ezeket a baleseteket.
ismerős....napokig mondjuk nem agyalok rajta,meg az álmatlan éjszakák felelőse az öcsi,aki 11 hónapos és ébreszt éjjel:)de agyalok rajta sajnos,igen...
ami a legdurvább volt eddig,tavasszal pont rossz helyre tette az ujját(máig nem értjük hogy) mikor apa nyitotta ki a babakocsit és becsípődött,össze kellett zárni,hogy ki tudjuk szabadítani,egyből ügyelet,azt hittem eltört a kis ujja,hiszen lapos volt mikor kiszedtük,de szerencsére "csak" a körme esett le,ami azóta visszanőtt.
most a legfrissebb kb 2 napos...1000x elmondom neki hogy ne ficeregjen a széken mert leesik,erre csak mozgolódik, és úgy nekiesett az asztal élének,hogy rendesen sebes lett a nyaka...és én örülök,hogy oldalról esett neki és nem szemből,mert akkor pont a gigáját találta volna el...jaj nem szeretem ezeket,nagyon nem!
Óóóóóóóóó....én pont ilyen vagyok :)
Pedig még csak 1,5 éves a lányom, de már párszor volt ilyen helyzetünk, pedig én minden helyzetben azt látom, hogy mi a legrosszabb, ami történhet, ha ezt pl oda lerakom... A férjem piszkál is emiatt, hogy ne pánikoljak már állandóan...ezzel persze jól felhúz, mert szerintem így kell körültekintően eljárni, minimalizálni a esélyét a baleseteknek, főleg hogy még így is megtörténhet bármi...
Néha azt gondolom belerokkanok, pedig még legalább egy kistesót szeretnék, nem tudom hogy lehet kicsit könnyebben venni a baleseteket...
Egyáltalán nem vagyok ilyen, szerencsére lazán kezelem a dolgokat és a problémákat el tudom engedni.
Semmi értelme a "mi lett volna, ha..." elmélkedéseknek.
Én sem vagyok ilyen szinten agyalós... Lehet, hogy még nem volt túl nagy baleset. Mi számít óriási esésnek?
Pl. Fiam a nyáron motorral megtalált a járdán egy úthibát, amibe beleállt az 1. kerék - ő átrepült a motor fölött és hassal csattant a járdába, kb. 2 méterre a motortól. Az arra járó-kelők felhördültek ijedtükben (persze én is). Felállítottam, leporoltam, átbeszéltük, majd este nevetgélve elmeséltük apának - ennyi. Azóta kerüli az úthibákat :)
Nem frusztrált napokig a történet.
Nem. Tök felesleges. Nem védheted a gyereket állandóan. Ők úgy tanulnak, ha maguk tapasztalják. Nem árt nekik, ha leesnek/odacsukják/beütik, stb, mert majd legközelebb jobban vigyáznak.
Több gyereknél pláne nem lehet állandóan az összesnek a sarkában lenni.
sziasztok,
húú, de jó, hogy ennyien összejöttünk...:-)
Hát tudom, hogy nincs értelme agyalni, de ezt nem tudom leállítani...mikor megtörtént, pörög a szemem előtt az esemény, újra,és újra..biztos gyagya vagyok...azért most tudtam aludni, tehát annyira nem vagyok TALÁN klinikai eset...:-D
Mi számít nagy esésnek..hát mindegyik, mert ezek a kis kölykök nem tudnak kicsit esni...de, pl. nekünk ez a 4 volt, és ezek után mind orvoshoz kellett menni:
1.,
-1 év pár hósan: motoron a lépcsősor mellett állt!!!, és minden ok nélkül, illetve talán hátrafordult, meghallott valamit, nem tudom, de ebből a helyzetből átbukott a motoron, természetesen a lépcső felé, a szája felszakadt,és a felső 2 foga bemozdult, ömlött a vér, és hetekig a fél feje lila-fekete volt
2.,
-futott a lakásban, és a kanyarban nekiesett az ajtófélfának, de olyan szerencsétlenül, hogy ott megpattant egy ér, a fél homloka 3mperc alatt kb. még egy fejnyire duzzad, és fekete volt... röntgenezték, és semmi..elvileg, de mindig eszembe jut, hogy mi van, ha ott maradt valami, mert ha sokat sír, pl. hisztériázik, olyankor van hogy most is kirajzolódik ott a helye...:-(
3.,
az elmaradhatatlan, amit már vmelyik hozzászóló írt is, motor, betonhiba, átbucskázás, felszakadt az álla, de nagyon, mert pont ráesett egy hegyes kőre...+az 1 évesen bemozdult egyik foga is megint elkezdett vérezni...:-((
4.,
tegnapi, ez a legdurvább az én szempontomból, mert bár itt még be se lilult, de hibásnak érzem magam, mert nem ellenőriztük: az itthoni hinta, amin nem túlzok, hogy egy fél csuklónyi vastagságú kötélen lóg, az egyik zsinór elszakadt, és ahogy jött visszafelé, nem tudtam már elkapni :'(, és nekicsapódott a polcnak a fejével...hát bakker az ütő megállt bennem...az az igazság, hogy ezt ugye 2,5 éve vettük, se nekem, se a férjemnek nem jutott eszébe, hogy ellenőrizzük néha ezt a q kötelet, annyira vastag, álmomba se gondoltam, hogy ez képes elszakadni, de hát a lányunk ugye már 15kg körül van, és ez meg egy állandó súrlódásnak van kitéve, tehát így utólag törvényszerű volt...ezt hívják gondatlanságnak??? :(
Szóval itt is szaladtunk, de semmi hála az égnek...
Na, nem tudom, így lehet könnyebb, hogy kiírtam magamból..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!