Szégyenlem, de néha lelkileg bántom a gyereket büntiként, hogy szokjak le erről?
és mit jelent az hogy lelkileg bántod?
példa?
Az már jó, ha felismerted.
Nem mondom, egy-egy alkalom után nekem sincs egyből összeborulni, ilyenkor megölelem, szólok, hogy most egy picit szeretnék egyedül maradni és gondolkozni, addig menjen játszani. Így én is lenyugszom és a gyereket se bántom meg.
Hát én meg azt mondom,hogy emlékszem nekem Anyám volt ilyen gyerekkoromban,volt hogy napokig nem szólt hozzánk tesómmal ha valami rosszat csináltunk!És igenis ez LELKITERROR volt!Még most is kiráz a hideg ha rá gondolok!Sokszor gondoltam azt hogy inkább adott volna egy nagy pofont,beküldött volna a szobámba gondolkodni majd pár óra múlva túlléptünk volna rajta minthogy így napokig büntetett!
És igen valaki írta hogy ez otthonról hozott dolog:IGENIGENIGEN!!!Ez így van!
Mikor összekerültem a mostani férjemmel még a legelején én is így viselkedtem ha összevesztünk valami kis apróságon képes voltam napokig levegőnek nézni,mikor is egyszer a férjem mondta hogy ez neki nagyon rossz inkább kiabáljam le a hajat a fejéről,ugassunk össze de utánna menjen minden a régiben!és akkor döbbentem rá hogy ugyanolyan mocskosul viselkedek mint velem az Anyám!
Mikor terhes voltam az első fiammal már akkor megfogadtam hogy nem fogok így viselkedni és szerencsére ez össze is jött:most 3 éves de ha összezördülünk valamin,kis idő múlva ölelem,békülünk,megbeszéljük hogy mi volt a helytelen!És jelentem:NEKEM IS SOKKAL JOBB ÍGY!Tehát úgy néz ki "kinőttem" eme rossz tulajdonságomat!
Szóval kedves kérdező!Tudom te nem azt írtad,hogy napokig nem szólsz hozzá,de valószínű te is érzed,hogy egy kicsit többet "duzzogsz" mint az átlag különben nem foglalkoztatna ez a téma!Szerintem igenis próbáld meg elhagyni ezt a rossz szokást mert nemtudhatod hogy tényleg ilyenkor mit érezhet a lányod!Persze érezze hogy ilyenkor rosszat csinált most egy kicsit haragszol de ne ess át a ló túlsó oldalára!Sztem nem kell ehhez orvos,csak önkontroll!
Bocs egy kicsit hosszú lettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!