Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyik növényi alapú tejnek...

Melyik növényi alapú tejnek van jó íze?

Figyelt kérdés

A rizy- és szójatejet nem issza meg a kisfiam (megjegyzem, a rizstejet én sem bírom meginni...). Melyik iható szerintetek? Kókusztej, mandulatej... egyéb? Nem akarnám végigkísérletezni az összeset, mert elég drágák ahhoz, hogy kiöntözzem őket. :(

Tejfehérje-allergiás a kisfiam, és a reggeli és esti tejhez egyelőre ragaszkodik.

2013. okt. 17. 14:07
1 2
 11/15 zabmester ***** válasza:
Én múltkor kóstoltam mandulatejet (testvéremről felnőttként derült ki, hogy nem bírja a tehéntejet, ezért most ő is kísérletezget), az nagyon finom volt. Legalább is nekem ízlett, de mondjuk az is igaz, hogy én a sima tejet viszont nem szeretem, és ez pont azért ízlett, mert nem is hasonlít a tehéntejre.
2013. okt. 18. 15:05
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyelőre még csak kezdjük a diétát, most derült ki a tejérzékenység a tojásfehérje, a búzaliszt és a rozsliszt mellett... Szóval van mivel kísérletezni bőven. A mandulatejjel én is szimpatizálok. Igazából nem baj, ha nem hasonlít az íze a rendes tejére, ha jó íze van, és nincs kellemetlen utóíze, akkor az már tökéletes, azt hiszem.

Valamelyikőtök írta, hogy rizstejben is van kimondottan finom. Esetleg tudnál márkát írni? Tudom, hogy mindenkinek más ízlik, de akkor arra fókuszálnék.

Ma ízesített zabtejet sikerült vennem (nem jött be a kisfiamnak, bár szerintem sokkal jobb íze van, mint a rizstejnek, amit kóstoltunk), kis kiszerelésben csak ezt találtam, de nem volt több időm sajnos másfelé is menni, így a hét végére marad az alapos szétnézés.

2013. okt. 18. 16:02
 13/15 anonim ***** válasza:

Bár nem én írtam, hogy vannak finomak, azért javasolnám a The Bridge rizstejét. Úgy tudom, csíráztatott rizsből készül, azért olyan édes.

[link]

A mogyorósát nem szeretem, annak van egy enyhe kesernyés íze.

Finom még a Biopont kókuszos rizsteje is, de az kisebb kiszerelés és drágább.

És egy recept kókusztejre:

[link]

Én a főzős verziót készítettem.

2013. okt. 18. 22:32
 14/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!
2013. okt. 18. 22:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Házilag is csinálhatsz kókusztejet. 100g reszelékből másfél litert, sokkal olcsóbb ezmint a bolti. Az én lányom is tejallergiás, nagyon szereti ezt inni. Tejhelyettesìtésre minden ételbe tökéletes.
2013. nov. 28. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!