MI a véleményetek a "növényi eredetű" keresztevekről?
Most olvastam ki az utónévkönyvet és rengeteg olyan nevet találtam, amivel az ember általában a zöldségesnél találkozik. pl: Eperke, Áfonya, Málna, Bodza stb...
Nem akarom megbántani azt akinek hasonló neve van, vagy a gyermekének, de számomra ez nagyon furcsa és kitolás a gyerekkel szembe! Mi lesz ha ügyvéd lesz, vagy orvos?
Dr. Horváth Áfonya?
Soha nem adnám a gyerekemnek, bár egyéni ízlés kérdése. Különleges névtől még nem lesz különleges maga a gyerek. Biztosítónál dolgoztam, számtalan névvel találkoztam, volt egy pár, amin szakadtunk a röhögéstől, mert annyira túl volt csavarva. Főleg, amikor a családnévvel nem egyezik.
pl. Vad Málna, Fűzfa Virág... stb.
Szerintem ezek rettenetesek. Ha nekem lányom lesz ő Annabell lesz, a másik meg Auróra. Ha fiam az pedig Krisztián vagy Zoltán.
Ezek a növénynevek megmosolyogtatnak és soha nem tudnék komolyan venni egy felnőtt embert ilyen névvel.
Az Eperke amiatt zavaró, hogy kicsitő képzővel van ellátva. Egy 40 éves EperKE kicsit megmosolyogtató lehet.
De a Bodza az szerintem is szép. Pl. a Viola, Lili(om), vagy Rózsa már teljesen megszokott nevek.
Egyébként környezettől függ, hogy hogyan éli meg az ember.
Ha vkit csúfolni akarnak, mindegy hogyan hívják. Minden nevet lehet valamivel rímeltetni, stb.
Vannak olyan növény nevek is amiről az ember nem is gondolná hogy az pl. Iringó, Imola, Kála, Hajnalka stb. Jó mondjuk a Káláról talán igen, de nem így elsőre..na ezekkel a nevekel mi a helyzet?
Amúgy meg pl. itt van a Boglárka név ami szintén virágnév, és írtó gyakori lett mostanában. Tehát szerintem vannak gázabb növény nevek :) amik később lettek felkapottak , ezért még furcsák a fülünknek (amit írtatok is, Málna, Eperke, Vadvirág stb.) meg vannak amik amúgy növény-virág nevek, de ki emlékszik már arra? :))
én imádom a virág neveket: Kála, Róza, Liliom,Boglárka stb
Az Eperke az kicsit Nekem is sok, de a Málna már tetszik (bár nem adnám a gyerekemnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!