Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » MI a véleményetek a "növényi...

MI a véleményetek a "növényi eredetű" keresztevekről?

Figyelt kérdés

Most olvastam ki az utónévkönyvet és rengeteg olyan nevet találtam, amivel az ember általában a zöldségesnél találkozik. pl: Eperke, Áfonya, Málna, Bodza stb...

Nem akarom megbántani azt akinek hasonló neve van, vagy a gyermekének, de számomra ez nagyon furcsa és kitolás a gyerekkel szembe! Mi lesz ha ügyvéd lesz, vagy orvos?

Dr. Horváth Áfonya?

2010. dec. 11. 15:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Igen, a Boglárka,Ibolya és társai még elmennek, de akkor úgy fogalmazok, hogy a gyümölcs nevek azok amik kiverik a biztosítékot! :)

DE a legjobb amivel találkoztam a Kandida!

2010. dec. 11. 17:39
 12/21 anonim ***** válasza:
A Kandida az nekem is nagyon durva!
2010. dec. 11. 17:46
 13/21 anonim ***** válasza:

A Kandida szörnyű :D

Amúgy azért vannak olyan nevek, amiket nem lehet csúfolni. Én Anett vagyok, ha akartak sem tudtak volna gúnyt űzni a nevemből.

2010. dec. 11. 18:28
 14/21 anonim ***** válasza:
Szia,az Eperke,Áfonya nekem is durva,de pl. a Boróka,Hajnalka,Boglárka és hasonló társaik tetszenek.Lehet,hogy tényleg megszoktuk már őket.Amúgy a kisebbik lányomat Hangának hívják és imádjuk a nevét,nem bántuk meg,hogy így neveztük el,remélem ő sem fogja bánni.
2010. dec. 11. 18:48
 15/21 anonim ***** válasza:

A kérdésed miatt kerestem néhány növény nevet, ami adható a gyereknek.

A legjobbak: Zöldike, Rezeda, Cinnia (Rézvirág), Enciána (Tárnics virág), Avarka, Krizanta, Abélia....

2010. dec. 11. 19:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nekem sem mindegyik virág,gyümölcs,növény "eredetű"név tetszik.

De az én kislányom Bodza lesz...:)

Nem volt tudatos,az "A" betűnél kezdtem keresgélni,szépen a vezetéknevünkhöz hozzáillesztettem,leírtam,kimondtam,ízlelgettem.

Amikor a Bodzához értem,akkor kész...szerelem!

Nagyon jól passzol a vezetéknévhez,ami nem túl hosszú és nem is bonyolult,de nem tipikus,Tóth,Szabó stb.a teljesség igénye nélkül írtam ezeket.

Egyszerű ,gördülékeny ,és a-betűre végződik mindkettő.

És elé tettem a Dr-titulust is:DDD nagyon komolyan hangzik.

Szóval én ebben a névben "találtam meg" a kislányomat.

Mindenkinek jó estét kívánok!

2010. dec. 11. 21:27
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A mi kislányunk márciusban fog születni és Menta lesz a neve.Sokan meglepödnek,de egyre jobban megszokják és tetszik nekik,mert hozzánk kötik.Mi nem foglalkozunk vele,ki mit gondol:)
2010. dec. 12. 12:45
 18/21 anonim ***** válasza:

Üdv Menta baba anyukája:)!

Tetszik a név,amit választottatok "Menta",ahogy "ízlelgetem méginkább:)

Igazad van,a Ti döntésetek!

Gratulálok a babához és a nevéhez is!:)

Minden jót kívánok!

"Bodza mamija"

2010. dec. 12. 14:41
 19/21 Manka68 ***** válasza:

Sziasztok!

Szerintem semmi baj nincs a virágnevekkel. Minden névnek van valamilyen jelentése, legfeljebb nem magyar eredetű, és nem tudjuk, mit jelent.

Mi magyarok sajnos leszoktunk arról, hogy valódi magyar neveket adjunk a gyerekeinknek, ezért furcsa nekünk, hogy értjük a név jelentését. De szerintem érdemes hozzászokni. :o) Nagyon szép neveink vannak, csak meg kell találni a vezetéknévhez valót.

2010. dec. 12. 17:10
 20/21 anonim ***** válasza:

Menta?de komoly!annak mikor van a névnapja?

mondjuk a Kandida,mint név,n az azért már kemény...

volt,h én is taliztam már fúrcsa névösszetétellel,pl:Cserepes Virág(volt némettanáromat hívták így),egy volt osztálytársamat meg Erdős Virágnak hívtak

annak milyen szar lehet akit Para Zitának neveznek el a szülei:D

2010. dec. 12. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!