MI a véleményetek a "növényi eredetű" keresztevekről?
Most olvastam ki az utónévkönyvet és rengeteg olyan nevet találtam, amivel az ember általában a zöldségesnél találkozik. pl: Eperke, Áfonya, Málna, Bodza stb...
Nem akarom megbántani azt akinek hasonló neve van, vagy a gyermekének, de számomra ez nagyon furcsa és kitolás a gyerekkel szembe! Mi lesz ha ügyvéd lesz, vagy orvos?
Dr. Horváth Áfonya?
Igen, a Boglárka,Ibolya és társai még elmennek, de akkor úgy fogalmazok, hogy a gyümölcs nevek azok amik kiverik a biztosítékot! :)
DE a legjobb amivel találkoztam a Kandida!
A Kandida szörnyű :D
Amúgy azért vannak olyan nevek, amiket nem lehet csúfolni. Én Anett vagyok, ha akartak sem tudtak volna gúnyt űzni a nevemből.
A kérdésed miatt kerestem néhány növény nevet, ami adható a gyereknek.
A legjobbak: Zöldike, Rezeda, Cinnia (Rézvirág), Enciána (Tárnics virág), Avarka, Krizanta, Abélia....
Sziasztok!
Nekem sem mindegyik virág,gyümölcs,növény "eredetű"név tetszik.
De az én kislányom Bodza lesz...:)
Nem volt tudatos,az "A" betűnél kezdtem keresgélni,szépen a vezetéknevünkhöz hozzáillesztettem,leírtam,kimondtam,ízlelgettem.
Amikor a Bodzához értem,akkor kész...szerelem!
Nagyon jól passzol a vezetéknévhez,ami nem túl hosszú és nem is bonyolult,de nem tipikus,Tóth,Szabó stb.a teljesség igénye nélkül írtam ezeket.
Egyszerű ,gördülékeny ,és a-betűre végződik mindkettő.
És elé tettem a Dr-titulust is:DDD nagyon komolyan hangzik.
Szóval én ebben a névben "találtam meg" a kislányomat.
Mindenkinek jó estét kívánok!
Üdv Menta baba anyukája:)!
Tetszik a név,amit választottatok "Menta",ahogy "ízlelgetem méginkább:)
Igazad van,a Ti döntésetek!
Gratulálok a babához és a nevéhez is!:)
Minden jót kívánok!
"Bodza mamija"
Sziasztok!
Szerintem semmi baj nincs a virágnevekkel. Minden névnek van valamilyen jelentése, legfeljebb nem magyar eredetű, és nem tudjuk, mit jelent.
Mi magyarok sajnos leszoktunk arról, hogy valódi magyar neveket adjunk a gyerekeinknek, ezért furcsa nekünk, hogy értjük a név jelentését. De szerintem érdemes hozzászokni. :o) Nagyon szép neveink vannak, csak meg kell találni a vezetéknévhez valót.
Menta?de komoly!annak mikor van a névnapja?
mondjuk a Kandida,mint név,n az azért már kemény...
volt,h én is taliztam már fúrcsa névösszetétellel,pl:Cserepes Virág(volt némettanáromat hívták így),egy volt osztálytársamat meg Erdős Virágnak hívtak
annak milyen szar lehet akit Para Zitának neveznek el a szülei:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!