Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lenne valami baja a lányunknak...

Lenne valami baja a lányunknak ha sosem kapna rendes tejet, hanem növényi alapú tejeket kapna?

Figyelt kérdés

Párom nem ihat semmi tejszármazékot,így pár éve teljesen kiiktattam az étrendünkből,már én is megszoktam,növényi tejeket iszunk,növényi tejszerűekkel készítem az egyébként rendes tejjel készülő ételeket.

Bár még kicsi a lányunk,de már erre is gondolni kell lassan.

Neki vezessem be a rendes tejet,kapjon tejből készült dolgokat,vagy eheti,ihatja ő is amit mi? Ártanék ezzel vajon?

2013. máj. 8. 10:42
1 2
 1/15 zabmester ***** válasza:
100%
Amiatt lenne fontos, mert különben ha sosem találkozik tehéntejjel, és abból készült dolgokkal, akkor felnőtt korára allergiás lehet rá, akkor már nem tud majd vele mit kezdeni a szervezete. Szóval szerintem mindenképpen érdemes lenne idejében bevezetni ezeket a dolgokat.
2013. máj. 8. 10:46
 2/15 anonim ***** válasza:
56%

Se túrórudi, se tejszelet, se egy tejcsoki? egész életében, megrögzötten erre fogsz koncentrálni?

mi lesz oviban???? tehéntej nélkül, nem értem...

2013. máj. 8. 10:49
 3/15 A kérdező kommentje:
És elég lehet vajon ha a nem főtt ételekben(joghurt,tejdesszertek,túró) kapja meg,vagy főzzek neki külön rendes tejjel?
2013. máj. 8. 10:50
 4/15 A kérdező kommentje:

Jelenleg lassan 5 éve arra koncentrálok párom miatt,hogy semmi tejszármazék ne legyen az ételünkben,mert ő el van tiltva teljesen ezektől.Én már megszoktam,nincs bajom ezzel.

A lányunk 4 hónapos,még nem aktuális a kérdés,de lassan az lesz.

Nem tiltani akarom persze,ha nem örökölte a hajlamot erre,akkor egye amit szeretne,de azért nem lesz mindegy hogy hány félét kell főznöm későbbiekben.

2013. máj. 8. 10:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
A calcium tartalom miatt sem kellene kihagyni a tejet az ő étrendjéből. Gyerek korban még jól beépül. Hogy ne bonyolítsd meg a saját dolgodat, főzni növényi alapú tejből lehetne, de egy hagyományos tejes kakaó, joghurt, túrórudi stb. reggelire-vacsorára ott lehetne az asztalon.
2013. máj. 8. 10:53
 6/15 anonim ***** válasza:

Én adnék neki tejet majd, mert neki fontos lenne, hogy ezzel is megismerkedjen (persze a bevezetést nem szabad elkapkodni, 1 év alatt főleg nem). De ha a férjem egészségére is így ügyelek, akkor a gyermekemére is ügyelnék, és a tejet is kipróbálnám, nehogy később nagyobb hátrányba kerüljön (allergia), azért mert nem ismerkedett meg a tejjel.

Plusz én úgy tudom, hogy a kicsik nem kaphatnak mindenféle növényi alapú tejet, tehát ennek is olvass azért utána!

Én neki mindenhogy adnám. Főzelékkel is, nem csak túró rudi formájában...

Amúgy majd ő eldönti. Le lehet élni egy életet tehéntej nélkül, mert lásd van aki allergiás, meg van aki nem szereti. De csupán azért elzárni nem szabad a gyereket tőle, mert párod allergiás.

2013. máj. 8. 10:54
 7/15 anonim ***** válasza:

Nem kell 8 félét főznöd!!! Nyugodtan adj neki abból amit ti esztek, de ezek mellé adj neki, tejet, tejes desszerteket, esetleg néha tejbegrízt, egyszer meg lehet főzni, nem nagy dolog...

Muszáj neki adni, mert később gondjai lehetnek belőle, allergia, stb..

Ne formáld magatokra a gyereket, ő had egyen ami jól esik neki!

2013. máj. 8. 10:59
 8/15 A kérdező kommentje:

Egy kisgyerek még nem tudja eldönteni,eszi amit adok neki,maximum abból tud válogatni (főképp amig nem ovis).

Annak már utánajártam,hogy mi adható akár csecsemőnek is,mi nem,bár még tápszerezünk csak.

Természetesen gyerekorvossal egyeztetek majd mielőtt bármibe belekezdünk,lehet egy allergiatesztet is kérek,jobb az óvatosság.

Kálciumra figyelek a saját étrendünknél,elég sok mindenben van.

2013. máj. 8. 11:01
 9/15 A kérdező kommentje:

Hmm,olvassatok már figyelmesebben,nem akarom magunra szabni,se tiltani.

Csak próbálok informálódni (bár pontosat úgyis a gyerekorvos mond majd).

2013. máj. 8. 11:03
 10/15 anonim ***** válasza:

"Egy kisgyerek még nem tudja eldönteni"

De el tudja dönteni, mondjuk kiköpi...

Arra írtam, hogy majd eldönti, hogy pl. lányom nem hajlandó meginni és megenni a tejet egyáltalán. Sajtot, túrót, joghurtot eszik, de a tejet nem hajlandó. Tehát ő döntött...és ezt csinálja 1 éves korától kezdve.

A lényeg, hogy megpróbáltam, megkínáltam. Tehát az akarat megvolt bennem, de ő másképp látja jónak. :)

Most már 3 éves, és a mai napig menekül, ha tejet lát.

2013. máj. 8. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!