Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 10 hetes terhes vagyok.4 és...

10 hetes terhes vagyok.4 és fél éves lányunknak most mondtuk el, hogy testvére lesz, de sajnos nem nagyon örült a hírnek. Azt mondta, hogy neki nem kell. Mit tehetnénk, hogy szeretettel várja a testvérét?

Figyelt kérdés
2008. nov. 3. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Biztos megszokja a heyzetet, az én kislányom is 4 éves, én meg 14 hetes terhes vagyok, de ő nagyon örült, és már várja. Biztos tetszeni fog neki, mikor már nő a poci, és mozog a baba.
2008. nov. 3. 21:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mesélj neki sokat a testvérkéről, hogy majd milyen lesz ha meglesz. Meg mesélhetsz neki arról is, hogy mi történik a pocakodban. Emlékszem, én 3 éves voltam, amikor tesóm született, és akkor vették meg a szüleim A sehány éves kislány c. könyvet, ami pont arról szól, hogy hogyan születik a kisbaba, de a legkisebb gyerekeknek szólóan. Mesélj neki arról, hogy ő is pont úgy volt a hasadban, mint a kisbaba. Vidd magaddal, amikor a kicsinek veszel valamit, és kérd ki a véleményét bizonyos dolgokban, engedd néha, hogy ő válasszon pl. két ruha közül, vagy hogy milyen mintájú takarót vegyetek, ilyesmik. Ha van türelme egy kis sorbanállláshoz, akkor talán vidd magaddal amikor ultrahangra mész, persze amikor már nagyobb a baba. Szóval vond be az előkészületekbe, aztán pl. vehetsz egy falinaptárt és megmutathatod a kislányodnak, mikorra vagy kiírva szülni, melyik az a nap, és kérj meg minden családtagot, hogy tippelje meg, ehhez képest melyik nap fog megszületni a baba. A kislány is mutasson rá valamelyik napra a naptárban. Hát nekem ilyesmik jutottak eszembe.
2008. nov. 4. 09:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én márciusra várok, nálunk már várja a kistesót a 4 éves lányom.DE, mi már fél éve emlegetjük ezt a témát és így nem volt idegen neki. Azt mondtuk, hogy ő az ügyes nagy testvér, aki megtaníthatja pl. beszélni, bilizni, mászni stb.Az együtt való felkészülés is remek dolog. Minden nap van valami kedves szava a pocaklakóhoz, pláne, hogy a pici már hall bennünket.Jó dolog az együtt vásárlás, válogatás is. Minden jót
2008. nov. 4. 13:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Meg fogja szokni! Vonjátok bele mindenbe, hogy érezze, számítotok rá, és a kicsi is számítani fog rá, mint nagyra, ha megszületik!

Ezért is jó a tesó... Ne ijedj meg! AZ csak a javára válik, ha megtudja, hogy nem csak ő van a világon. :-)

2008. nov. 4. 15:23
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Az én nagy fiam is igy reagált rá kezdetben.Utána ahogy nőt a hasam,már egyre jobban érdekelte a tesó.Most két hónapos a kisebbik fiam és a tesója nagyon szereti!
2008. nov. 5. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!