Lenne valami baja a lányunknak ha sosem kapna rendes tejet, hanem növényi alapú tejeket kapna?
Párom nem ihat semmi tejszármazékot,így pár éve teljesen kiiktattam az étrendünkből,már én is megszoktam,növényi tejeket iszunk,növényi tejszerűekkel készítem az egyébként rendes tejjel készülő ételeket.
Bár még kicsi a lányunk,de már erre is gondolni kell lassan.
Neki vezessem be a rendes tejet,kapjon tejből készült dolgokat,vagy eheti,ihatja ő is amit mi? Ártanék ezzel vajon?
Amíg pici, eleinte úgyis külön kell neki főznöd. Nem tudom, hogy mostanság pl. hány hónaposan lehet először adni sajtot, joghurtot, hasonlókat, de ezeket érdemes lesz akkor bevezetni, olyankor még amúgy is bőven külön kell neki főzni, és mondjuk nem is egy nagy cucc ilyen bébikajákat összekotyvasztani.
De nagyobb korában is szerintem érdemes erre figyelni, pl. ha spagettit esztek, akkor neki legyen külön reszelt sajt, azért az nem külön főzés, ha lereszelsz egy kis sajtot, csak egy perc plusz munka. Vagy mondjuk bableveshez megkínálni egy kis tejföllel, vagy olykor csinálni neki valami tejturmixot, vagy adni neki uzsira gyümölcsjoghurtot, vagy reggel egy pohár tejet.
Valószínű az lesz,"komolyabb" kajákat főzöm ahogy eddig, ilyen negyedórásakt meg külön neki,esetleg magamnak is,és kap mellé kakót,tejet,tejkészítményeket,ne az oiban lásson először ilyet.(tejmentes joghurtutánzatok úgyis alig kaphatóak)
Aztán majd a gyerekorvos erre kíváncsi leszek mit mond.
Remélem nem örökölte a tejre való allergiát,mert akkor viszont bajban leszek az ovival (bár az még messze,most még nagyon picike)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!