Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4,5 éves kisfiam még mindíg...

4,5 éves kisfiam még mindíg nem hajlandó wc-be kakilni?

Figyelt kérdés

Annyi mindent olvastam már erről a témáról.. hagyjam a gyereket, majd kakil a wc-be stb... Pisi már régóta a wc-be megy, éjszakára is szobatiszta. Eddig 2x kakilt a wc-be (egyszer azért mert hoztam haza neki egy tetoválást, és azt mondtam, hogy akkor ragasszuk fel, ha kakilt) Ez a módszer csak 1x működött, azóta sem. Semmi ajándék nem hatja meg. Olvastam már mesét neki mialatt a wc-n ült, énekeltünk, beszélgettünk, játszhatott közben... stb.. stb..

Most már annyira nem bírom ezt a szegatúrát, hogy úgy fél óra könyörgés után iszonyú dühös leszek.

Elmagyaráztam neki, hogy a többi gyerek előtt szégyellni fogja magát a pelenkába kakilás miatt.. , nem tud velünk eljönni sehová, mert nem megy wc-re és így nem tudunk kimozdulni itthonról..

Ha sokáig visszatartja a kakit, az nem jó és doktorbácsihoz kell majd menni.

(az oviban nem kakil. itthon figyelem mindíg a székletét, hogy legyen, így ott nem kell wc-re mennie)

MIT TEGYEK???

2013. okt. 12. 13:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
motíváció? hát ezt is próbáltam..de akkor ismét visszatérek rá. köszi
2013. okt. 12. 21:26
 12/19 anonim ***** válasza:

nálunk ez nagyon rövid ideig volt gond. az esti pelust megvárta mindig a kakilással, aztán mikor 3 éves lett, levettük éjszakára is a pelust.

én nem adtam neki oda egyáltalán kakilás miatt, így szegény 2-3 napig nem kakilt, aztán a bugyiba ment és ezt 3x eljátszotta.

utána mondtam neki, hogy mennyire szomorúak a kakija családja, mert várták őt nagyon, de csak akkor tudnak találkozni, ha a wc-be kakil és lehúzzuk, a víz egyenesen az anyukájához és az apukájához viszik...

na jó, elég gusztustalan, nem is írom le a mese folytatását, szép kis regény lett a vége, de nálunk bejött, soha nem volt ezután probléma és pár alkalom után a meét is elfelejtettük szerencsére :D

viszont nem hiszem, hogy nálatok beválna, mert ha jól értem akkor nem fél valamitől vagy még nem érett meg rá, egyszerűen egy nagyon rossz szokás mint pl. a cumizás.

én azt tanácsolom neked, hogy menj el a nevelési tanácsadóba. van ott pszichológus, nem kell a gyereket se vinned, egy óra beszélgetés az egész, viszont nagyon jó tanácsokat tudnak adni. én más miatt mentem el így tanácsért és sokat segítettek, megfogadtam a pszichológus ötleteit és meg is szűnt a problémánk, tényleg ajánlom, hogy próbáld meg ezt is

2013. okt. 12. 22:57
 13/19 A kérdező kommentje:

köszönöm . védőnőt már kérdeztem, azt mondta adjak neki Levolac szirupot este, és másnap reggel garantált kaki úgy, hogy nem tudja visszatartani.

Ezt a három módszert most kipróbálom.. Pelenka elvét, pszichológus tanácsa, laevolac.

2013. okt. 13. 07:16
 14/19 anonim ***** válasza:
majd írd meg ha tapasztaltál javulást
2013. okt. 13. 13:55
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is ez volt a helyzet, egészen 2 héttel ezelőttig.

4 éves lesz a kisebbik fiam, 1,5 éve szobatiszta már és 1 éve éjszakára sem hord már pelust, így 1 éve már csak a kakiláshoz kellett neki.

Mi is mindent megpróbáltunk amellett, hogy türelmesek voltunk, de semmi eredménye sem volt sem a matricázásnak, sem az ajándék beígérésének, semminek. Ha megbeszéltük, hogy elfogyott a pelenka, akkor először megígérte, hogy most már a wc-be fog kakilni, de amikor odakerült a sor, akkor csak sírt és még ráülni sem volt hajlandó, inkább napokig visszatartotta. Persze ilyenkor nem bírtam nézni és vettem inkább pelust.

Most szept. végén kellett mennünk hasi ultrahangra egy másik dolog miatt és hogy ott mondták neki, hogy mennyire tele van a hasa kakival. Na ez annyira megragadt benne, hogy pár nap rágódás után végül önként ráült a wc-re, amikor már annyira kellett neki, hogy a kaki eleje már az alsónacijába ment. Miután másnap is balhé nélkül a wc-be kakilt, megkapta a beígért ajándékot is (egy Hot Wheels kilövőpályát) :)

Azóta meg mindig mondogatja, hogy csak a kisbabák kakilnak pelusba és ő már milyen nagyfiú :)

Szóval türelem, előbb-utóbb biztosan megoldódik nálatok is!

2013. okt. 13. 16:33
 16/19 A kérdező kommentje:

köszi szépen hogy leírtad .. ma nem kellett neki kakilni, de holnap már tuti igen.

kíváncsi leszek... mindenesetre a pelenka 1 napja el van téve, remélem kitartó leszek.. bár nem tudom hogy engedjem el majd kedden oviba (hétfőn zárva lesz az ovi).

2013. okt. 13. 21:14
 17/19 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Mi úgy csináltuk, hogy mindig számoltuk visszafelé, hogy hány db pelenka van még, tehát így felkészülhetett rá, hogy el fog fogyni.

Szerintem ez jobb, mintha 1xcsak arra eszmél, hogy nincs több.

2013. okt. 14. 05:48
 18/19 Zombori Mónika válasza:
Sziasztok!!!Nálunk is ez a gond... nem találtunk még megoldást, nem tudom mit tegyek... erőltetni nem merem, mert akkor visszatartja, székrekedése lett, szervi baja nincs. Megígértünk mindent de az sem segít.
2015. nov. 2. 17:43
 19/19 anonim válasza:
Ha nem adsz rá pelust azzal nagy bajt is csinálhatsz. Én is elvettem tőle többször is akár 5 napra is. Hülye voltam. Emiatt nagyon sokáig szorulása volt a lányomnak. (évek) Nagyon fájt neki és sokszor iszonyatosan sirt mikor sikerült neki wc-zni. :( a wc-re áttérést amugy egy hasmenés járvány oldotta meg :)
2021. máj. 21. 04:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!