Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4,5 éves kisfiam még mindíg...

4,5 éves kisfiam még mindíg nem hajlandó wc-be kakilni?

Figyelt kérdés

Annyi mindent olvastam már erről a témáról.. hagyjam a gyereket, majd kakil a wc-be stb... Pisi már régóta a wc-be megy, éjszakára is szobatiszta. Eddig 2x kakilt a wc-be (egyszer azért mert hoztam haza neki egy tetoválást, és azt mondtam, hogy akkor ragasszuk fel, ha kakilt) Ez a módszer csak 1x működött, azóta sem. Semmi ajándék nem hatja meg. Olvastam már mesét neki mialatt a wc-n ült, énekeltünk, beszélgettünk, játszhatott közben... stb.. stb..

Most már annyira nem bírom ezt a szegatúrát, hogy úgy fél óra könyörgés után iszonyú dühös leszek.

Elmagyaráztam neki, hogy a többi gyerek előtt szégyellni fogja magát a pelenkába kakilás miatt.. , nem tud velünk eljönni sehová, mert nem megy wc-re és így nem tudunk kimozdulni itthonról..

Ha sokáig visszatartja a kakit, az nem jó és doktorbácsihoz kell majd menni.

(az oviban nem kakil. itthon figyelem mindíg a székletét, hogy legyen, így ott nem kell wc-re mennie)

MIT TEGYEK???

2013. okt. 12. 13:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
51%

ha már 2szer kakilt a wc-be akkor nyilván megy neki! mond valamit hogy miért nem akar?

ha nem adsz rá pelust akkor mit tesz??

az én gyerekem is ezt csinálta,de ő ekkor 3 éves volt.

ő is csak pelusba volt hajlandó. viszont ha nem adtam rá,akkor nem kakilt be hanem tartogatta.

mivel ő csak 3 volt,-bevittem a nappaliba a bilit,és mondtam neki hogy ha kell neki akkor kakiljon bele.

sírt,hisztizett,mindenfélét csinált amivel meg akart hatni.nagyon sajnáltam,de nem akartam feladni..!aztán amikor már nagyon kellet neki akkor láttam,hogy kerülgeti a bili,és végül ráült belekakkilt,és akkor nagyon büszke volt magára.nagyon megdícsértem és többet nem volt gond.

szerintem ha te is következetesebb lennél,és kitartanál (ami nem könnyű) akkor sikerülne elérned hogy a wc-be végezze a dolgát. már lassan 5 éves,és már bőven képes rá

2013. okt. 12. 13:54
 2/19 A kérdező kommentje:

vittem én a bilit már több helyre.. tv elé a nappaliba, a szobájába, a konyhába.. Sajnálom, mert egy idő után, azt mondja hogy rosszul van.. és gondolom attól, hogy nem kakil.

Ma eltettem az összes pelenkát. Mondtam neki, hogy kidobtam. Hátha lesz hatása...

Eddig nem mertem kíséretezni azzal, hogy hagyom nem kakilni, mert akkor másnap ovi és idegbeteg lettem volna, hogy tudom, szenved.

Nem kap bélcsavarodást, ha nem kakil 2 napig? Volt olyan eset is mikor a nagyinál volt, hogy nem adott rá anyukám pelenkát, és simán bekakilt a ruhájába.

2013. okt. 12. 14:11
 3/19 anonim ***** válasza:

Személyes tapasztalatom nincs,de azt tudom,hogy öcsém 1 hétig nem kakilt,anya folyton WC-re ültette, aztán mikor összejött neki,utána már sima ügy volt.

A lényeg,hogy több napig nem kakilt és nem lett baja...

2013. okt. 12. 14:23
 4/19 anonim ***** válasza:

dehogy lesz baja két naptól.az enyém eleve csak 3-4naponta szokott kakilni.

de most hétvége van,ugyhogy mindenképpen próbálkozz.és tarts ki!! hidd el hogy képes rá

2013. okt. 12. 14:25
 5/19 anonim ***** válasza:
amikor mondja hogy rosszul van,akkor mondd neki,hogy azért mert kakilni kell,és amint kakilt már jobban is lesz. de már sajnos elfogyott a pelus ugyhogy muszáj lesz a wc-t használnia
2013. okt. 12. 14:27
 6/19 anonim ***** válasza:
24%

Szia!

Pelust semmiképp ne adj rá. Gondolom tudod mikor szokott kakilni, ílyenkor került rá a pelus. Ültesd rá a wc-re, és beszélgessetek.

Ha a ruhájába kakil, akkor büntesd meg. Nem azért kakil be mert nem tudja visszatartani, hanem mert nem akar a wc-be kakilni. Ilyen idősen már meg kell érteni neki, hogy nem helyes amit csinál,és undorító is. Mosasd ki vele a ruháját. Legyél te az erősebb, ne hagyd magad. Mivel nem beteg, nem fáj neki semmi, ez egy rossz szokás. Ráadásul kihasználja a szereteted, és megvezet téged.

2013. okt. 12. 14:50
 7/19 A kérdező kommentje:

állítólag a büntetés nem jó eszköz.. azt olvastam. sajos nem minden nap ugyanabban az időben kakil, így nem tudom kiszámítani. Van, hogy csak 2 naponta, van, hogy naponta.

a pelenkáit eltettem.. nem látta, úgy tudja kidobtam.

2013. okt. 12. 15:01
 8/19 anonim ***** válasza:
szerintem felejtsd el a témát egy pár napra, ha látod, hogy nem akar, akkor se adj neki pelust, És nem említsd meg a dolgot, és szeretgesd sokat. Neki biztosan baromi nehéz. Ez valamiért figyelemfelkeltés. És ne legyél ideges. :) Mindta nem is lenne a dolog. :)
2013. okt. 12. 15:28
 9/19 A kérdező kommentje:

igen, most ez lesz... csak sajnos már 1 éve csinálom azt, hogy hanyagolom a témát.. mikor 3,5 éves volt, akkor is zavart, de hát egye-fene ez van alapon azt mondtam, majd megoldódik.. és nem oldódott meg.

nagyon reménykedek abban, hogy nem lesz semmilyen pszichés oka ennek.. Nyugodt, rendezett családban élünk. Nagyon és agyon is van szeretve a gyerek! Tehát ez a része kilőve, mint probléma.

Most már magamat is sajnálom :)

2013. okt. 12. 15:59
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam 3 éves múlt ő is ezt csinálta, - szinte totál azonos a helyzetünk- a kisgatyájába kakilt nem volt hajlandó bilire ülni. Próbálkoztam mindennel, mondtam, hogy ki fogják nevetni, veszekedtem vele..stb, persze nem használt, úgyhogy gondolkodtam rajta és más módszerre tértem át. Úgyhogy motíváltam a kisfiam, tudtam, hogy nagyon szeretne pl: egy elektromos kisfűrészt, úgyhogy megmondtam neki, ha bilibe kakil elmegyünk együtt a játékboltba. Egész nap próbálkozott végül sikerült, a férjemmel körbeálltuk, tapsoltunk és elmentünk a járékboltba, nagyon örült, az úton hazafelé mindenkinek elmondta, hogy bilibe kakil. Legközelebb kérdezte, hogy mit kap ha bilibe kakil, ekkor azt mondtam, hogy emmit, de visszaviszem a szeretet játékot, ekkor is belekakilt, majd megint leközelebb kérdezte, hogy mit kap, ekkor megígértem, hogy az élelmiszerben választhat magának valamit, és így csökkentettem a tétet, legvégül pedig szóltam, hogy ha estig nem kakil és visszatartja kúpot fog kapni! Azóta nem volt gond, végül amíg így lefoglaltam megszokta a bilibe kakilást.

2013. okt. 12. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!