Jogosan rettegek?

Figyelt kérdés
4,5 éves kisfiamra pizsamát adok és zoknit éjszakára. Bár a lakásban van fűtés már, azt valljuk, hogy a hálószobába nem kell olyan nagy melegnek lennie. Folyton kitakarózik, már megvettem a lehető legvékonyabb takarót, de azt is lerúgja magáról. Míg nekem jól esik nyakig betakarózni, addig az uraság szétdobált végtagokkal hortyog :) Van, hogy éjszaka felébreszt: anya fázok, takarjál be. De addig tart, amíg felmelegszik és elalszik. Kicsinek sem bírta az alvózsákot. Mint 1 gyermekes anya, folyton rettegek, hogy megfázik és otthon kell maradni, mert beteg lesz. Tudnátok tanácsot adni?

#kitakarózik
2013. okt. 1. 13:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Legyen kellemes ido a szobajaban, mert elobb vagy utobb ebbol tenyleg megfazas lesz.
2013. okt. 1. 13:55
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Meleg legyen a hálóban is. Én azt mondom. Nálunk éjjel-nappal 24-25 fok van, távhő. Így ha kitakarózik akkor sincs gond. Mi ezt nagyon szeretjük.
2013. okt. 1. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ha félsz, hogy megfázik, csinálj egy kicsit melegebbet éjszakára (már ha tudsz és nem távfűtés van).

Az enyém is mindig kitakarózik, nálunk 22 fokra van állítva a termosztát. Én nem adok rá zoknit, de éjjel többször felébredek és betakarom, néha egészen sokáig rajta marad, de alapból ő is utálja, amíg el nem alszik, addig szinte nem is engedi magát betakarni, ha meg felébred, általában lerúgja.

Én csak max. derékig szoktam betakarni (hosszú pizsama alsó és felső + body van rajta), mert úgy vettem észre, azt jobban elviseli.

Szóval ha én úgy látnám, hogy esetleg megfázik, inkább picit feljebb venném a hőfokot.

2013. okt. 1. 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:
öttm is irják az ö szobájában legyen melegebb. Szól is hogy fázik igy simán megfázhat.
2013. okt. 1. 14:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom se tűri meg a takarót..még a vékony plédet sem! Estefelé meleget csinálok a szobába, így nem aggódom ha nincs betakarva!
2013. okt. 1. 14:04
 6/9 krisztivan ***** válasza:
Fiamat csak a déli alvásnál lehet betakarni.Nálunk nincs nagyon meleg mert akkor nem tud aludni.Inkább két réteg ruhát adok rá és kész,mindenki nyugodt:-))
2013. okt. 1. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:

A nagyobbik fiam kb. 5 éves korában kezdett magától betakarózni, addig (ciki vagy sem) hálózsákban aludt :)

Én emiatt nem fűtenék be jobban, hanem inkább vastagabb pizsamát adnék rá. Lehet kapni polár/plüss egyberészes pizsiket ekkora méretben és akár lábfejes változatban is, alá mehet egy vékony pamut réteg és kész.

Előbb-utóbb eljut majd odáig, hogy magától betakarózzon.

2013. okt. 1. 14:31
 8/9 anonim ***** válasza:
5 éves lányom dettó, nem lehet takarni, mert akkor egész éjjel fenn lennénk. Azonnal lerúgja. Nálunk meleg van kb. 25 fok (panel, házközponti kazán). Neki elég egy póló és egy leggings. Egyelőre sem zokni, sem hosszú ujjú nem kell még rá. Szerintem is inkább úgy oldd meg, hogy vagy plusz réteg ruha vagy melegebb háló, hogy ne fázzon. Mert ha mondja is, hogy fázik, akkor az nem lesz jó.
2013. okt. 1. 18:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Éjszakára legyen az ő szobájában ha megoldható melegebb,kapjon meleg pizsit(azt nem mondom hogy kezeslábast mert akkor gond lenne pisilésnél)zoknit is kaphat,legyen falvédő(meleg)ha fal mellett van az ágya.Lányom is egyébként folyton kitakarózott,mostanában jött rá,hogy betakarózik mert úgy sokkal jobb(esetleg kapjon vidám gyerekmintás huzatot kedvenc figurával)éjszaka ha kimegyek mosdóba rá szoktam nézni,de újabban betakarózik magától ő is 4,5 éves
2013. okt. 2. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!