Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti öltöztetnétek a lányotokat...

Ti öltöztetnétek a lányotokat kékbe?

Figyelt kérdés

Ismerősömnek nem rég született a kislánya,neki már van két nagyobb fia.Mindenük vannak,kocsi,ház,stb.

Mióta megszülte a gyerekét a két fiú ruháit adja rá.Sajnálja neki megvenni megvenni a ruhákat,pedig megtudná venni.Én is adtam már neki ruhát.Egy darab új ruhát nem vett neki.Ha akkoriban az én lányomat öltöztetem kékbe én elsüllyedtem volna.Még ő van felháborodva hogy mikor mennek vásárolni vagy akárhova akkor fiúnak nézik a gyereket.Ezt hallgatom egésznap.

2013. szept. 28. 07:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
15%
Van par kek cucca a lanyomnak rokonoktol orokolte. Ami nem egyertelmuen fius vagy ha igen akkor adok melle kicsivel tobb lanyosat :-). Ami meg olyan itthon hordja. Az ismerosod eleg bugyuta h o nem oltozteti ugy ahogy "kene" es meg felhaborodik h fiunak ezik...megmonanam neki h ne is csodalkozzon rajta. Mert akkor azt mondanam h megertem ha nincs penzuk uj ruhakra meg egyebek mert akkor oke. De amint irtad is h van sot te is adtal haaaat mit mondjak erre? Lokott szepen, finoman kifejezve magam.
2013. szept. 28. 07:46
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
A konkrét kérdésre válaszolva,igen,mert nagyon jól áll neki a kék,és valljuk be,kislány ruhákba is vannak a kék minden árnyalatai.De az,hogy egy lány gyermeket fiús ruhákba öltöztetni,na ezt nem veszi be az én gyomrom.Sokkal több a csajos ruci mint a kisfiús ruha darab,annyira szépen és változatosan lehet öltöztetni a kislányokat...akár turiból is.
2013. szept. 28. 07:54
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ezt mindenki maskepp gondolja. A lanyom is orokolt sarga-barna szinu melegitot, kek kabatot, de jol allt raja, igy raadtam :) azota is van kek, barna, keki szinu ruhaja, de egyertelmuen raadom, hiszen jol all neki es szerintem azert, mert lany, nem alapveto nalam, hogy minden rozsaszin vagy sarga. Amig a lanykam pici volt, hiaba a fulbevalo, volt hogy fiunak neztek de nem zavart egyaltalan. :)
2013. szept. 28. 07:55
 4/11 anonim ***** válasza:
91%

7:54-es: "De az,hogy egy lány gyermeket fiús ruhákba öltöztetni,na ezt nem veszi be az én gyomrom."

Ne haragudj, de a kérdésben egy "nemrég született" gyerekröl van szó, aki pár hónapos. Ilyen kis ruháknál mi lehetne "fiús" vagy "lányos"!?!?!?!

Szerintem egyébként teljesen lényegtelen, hogy MILYEN a ruha SZINE, attól nem lesz a gyerek fiús vagy lányos.

Ez akék/rózsaszín meg eleve csak MO-on divat, minden más helyen mindegyik gyerekre adnak mindenféle szinü ruhanemüt és semi bajuk sem lesz töle.

2013. szept. 28. 08:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lányt kékbe öltöztetni nem olyan gáz, mint fiút rózsaszínbe. Meg lehet vetni, de az én lányom még autós melegítőben is jár le a játszóra, mert azt örökölte a bátyjától, mégsem nézte még senki fiúnak. Itthon meg kék rugiban alszik, szerintem túl fogja élni.

Mondjuk vannak olyan kimondottan fiús darabok, amiket nem adnék rá, meg egy lányos cipő vagy sapka is fel tudja dobni az öltözékét, de alapvetően én sem vásároltam be egy új garnitúra ruhát neki.

De tény, fiú esetében már nem lennék ilyen laza ebben a kérdésben.

2013. szept. 28. 08:12
 6/11 anonim ***** válasza:
Felháborodni tényleg nem kellene neki, de hidd el, a ruha színe csak másodlagos kérdés az életben. A gyereknek olyan mindegy még. Én is sajnáltam anno kidobni a jó minőségű fiús ruhákat. Az emberek meg amúgy is képesek egy habos babos rózsaszín csodát is fiúnak nézni. Nemrég a két éves lányomról kérdezték meg, hogy fiú, vagy lány, pedig hosszú haja van, két copfba kötve, fülében csillog a fülbevaló. Tipikus kislányos arca, alkata van. Erre egy néni megkérdezte a nemét. :) Akkor éppen virágokkal hímzett farmert viselt rózsaszín csillogós felsővel, ami szerintem szintén csajos.
2013. szept. 28. 08:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Úristen! Akkor én már le sem merem írni, hogy kisfiam után lány ikreim születtek, és bizony adok olyan ruhákat is, amik a kisfiamé voltak... Kék rugi macival, kék body kistraktorral, barna pulcsika... Van nekik lányos is, a nagylányomtól maradtak, meg rengeteget vettem nekik is, de ha valakinek ezt nem veszi be a gyomra, hogy a lányokra kéket adok, az menjen a.....
2013. szept. 28. 08:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha a fiam után lányom születik, szerintem én se fogok másképp tenni. Annyi talán, hogy az első perctől fogva odafigyeltem, hogy inkább unisex darabokat válasszak, de így is van kék bőven. Éppenséggel vehetnék ujjakat, valamennyit biztos fogok is, de nem hiszem, hogy az ő boldogságát ezt bármiben befolyásolná, és én is tudom majd máshova rakni azt a min. 50-100e ft-ot az első évben!

Az meg, hogy minden lány rózsaszín ruhában, rózsaszín szandállal ül a rózsaszín biciklin, egy két rózsaszín kiegészítővel...szerintem rémes!

2013. szept. 28. 08:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Amikor a lányommal voltam terhes, és vásároltuk meg a baba holmikat, és a ruhák közt volt olyan is ami kék színe volt, még is ráadtam még utána is vettünk neki kék színű rucit, nem volt gáz, mert nem kifejezetten fiús volt vagy lányos.

De ha valami túl fiús egy kislánynak azt már nem adtam rá.

Na az gáz, de attól függetlenül lehet rá adni kék színű ruhát is egy kislányra, ha nem túl fiús.

2013. szept. 28. 09:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Van egy 3,5 éves fiam, hugi 3 hét múlva születik.

Vásároltam a leányzónak pár db tündéri rózsaszín ruhácskát. Illetve elődúrtam a fiam első 4 zsák kinőtt ruháját. Mondhatom igazán ügyesen vásároltam a fiamnak az első fél évére, mert a 4 zsákból 3 zsáknyit most elővettem: csupa fehér, barna, sárga, zöld, világoskék ruhácskák. Nem kimondottan fiúsak a kékek sem. Egyelőre nem is veszek több lányos ruhát. Overalt se, pedig az pont világoskék. De abban fogjuk hazahozni kiscsajt is, nem áll szándékomban 3-4 hónap használat miatt rózsaszín overalt venni, mikor ez a világoskék is tökéletes állapotban van.

A negyedik zsák viszont már tényleg nagyon fiús, vagy itt-ott foltos.

Szóval kimondottan fiús cuccokat én sem fogok adni a lányomra.

Az meg hogy minek nézik, nem a ruháktól függ. Mikor barátnőmmel sétáltunk a gyerekekkel, nekünk fiú baba, kék babakocsiban, övé kislány csupa rózsaszínben, rikító narancssárga babakocsival, mégis többen megjegyezték, hogy "milyen tündéri kisfiúk"....

2013. szept. 28. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!