Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le a 2.5...

Hogyan szoktassam le a 2.5 éves kisgyereket a cicizésről?

Figyelt kérdés
Már próbáltam erős paprikát,borsot,sőt sebtapaszt is,de semmi nem érdekli.Alváshoz,ha valami baj éri sőt még éjjelenete is kell föl.Védőnő azt mondta nyugodtan ciciztessem,de engem már nagyon zavar...Várom az ötleteket,tapasztalatokat.:)

#leszoktatás #cicizés.szoptatás
2013. szept. 23. 20:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló volt a kisfiam, bár én már 18 hónapos korában "meguntam".Nem tudtam leülni vele játszani mert amint vele egy magasságba kerültem bújt a pólóm alá.

Nálam a körömrágás elleni lakk vált be.

Én este fürdés után mind a két bimbómat bekentem, ahogy a szájába vette ki is köpte és utána már ha akartam volna se cicizett volna.

Viszont volt egy hátul ütője a dolognak (ami az én hibám is persze hogy hagytam) rászokott nagyon a cumisüvegre, arról majdnem 4 évesen szoktattam le úgy hogy egyszerűen kidobtam.Amiatt egy napig olyan hiszti volt hogy azt vártam hogy mikor hívja rám a szomszéd a rendőrt hgy kínzom a gyereket.

2013. szept. 23. 20:32
 2/4 A kérdező kommentje:
Első kommentelőnek köszönöm a választ,megpróbálom.Másodiknak meg szerintem még szép hogy cicire szoktattam nem tápszerre,nem akartam egyik pillanatról a másikra leszoktatni már próbáltuk hogy apu olvas neki este,de 4nap egész éjjeli sírás után meguntuk.Nappal meg nem hívhatom haza a párom óránként hogy gyere haza a munkahelyedről olvass már a gyereknek mert cicizni akar.Szerintem ez nem szívtelenség a szülőtől ha azt szeretném hogy a gyerek ha gyerek közösségbe megyünk ,ne rajtam lógjon mert ott a cici hanem merjen nyitni más gyerekek fele is.Jobb még ovi előtt elszakadni a ciciről akkor is teljes egészében anyukája fogok lenni és mindennél jobban szeretem!!!!!!Vagy énis menyek iratkozzak be az oviba hogy cicizhessen ameddig jólesik?:)
2013. szept. 24. 16:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Persze az jó hogy anyatejes volt, az enyém is az volt és még cicizik, 20 hós, de már csak este.

Én akkor azt csinálnám a helyedben, hogy fokozatosan szoktatnám le a ciciről, először mondjuk arról, hogy ha valami baj éri nem kap cicit, hanem megvigasztalod máshogy. Aztán éjjel ne kapjon már cicit, ahhoz már tényleg nagy, mondd el neki hogy csak akkor van cici ha világos van. De mindezt fokozatosan, ne úgy hogy egyik nap van sok cici, másik nap meg nincs.

Aztán az egyik alvás előttit hagyjátok el, aztán a másikat (apával).

EZ persze egy hosszabb, több hetes folyamat.

2013. szept. 24. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy következetes és nem tartasz ki egyetlen módszer mellett sem, és mindig megváltoztatod a döntésed nem fog komolyan venni... Elmondod neki, hogy mától nincs cici, valamivel megindokolod, ami tetszeik. Ha felkel éjjel megvigasztalod, simogatod, beszélsz hozzá, de nem adsz neki cicit. Egy idő után meg fogja unni a hisztizést.
2013. szept. 24. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!