Hogyan szoktassam le a 2.5 éves kisgyereket a cicizésről?
Nekem is hasonló volt a kisfiam, bár én már 18 hónapos korában "meguntam".Nem tudtam leülni vele játszani mert amint vele egy magasságba kerültem bújt a pólóm alá.
Nálam a körömrágás elleni lakk vált be.
Én este fürdés után mind a két bimbómat bekentem, ahogy a szájába vette ki is köpte és utána már ha akartam volna se cicizett volna.
Viszont volt egy hátul ütője a dolognak (ami az én hibám is persze hogy hagytam) rászokott nagyon a cumisüvegre, arról majdnem 4 évesen szoktattam le úgy hogy egyszerűen kidobtam.Amiatt egy napig olyan hiszti volt hogy azt vártam hogy mikor hívja rám a szomszéd a rendőrt hgy kínzom a gyereket.
Második vagyok. Persze az jó hogy anyatejes volt, az enyém is az volt és még cicizik, 20 hós, de már csak este.
Én akkor azt csinálnám a helyedben, hogy fokozatosan szoktatnám le a ciciről, először mondjuk arról, hogy ha valami baj éri nem kap cicit, hanem megvigasztalod máshogy. Aztán éjjel ne kapjon már cicit, ahhoz már tényleg nagy, mondd el neki hogy csak akkor van cici ha világos van. De mindezt fokozatosan, ne úgy hogy egyik nap van sok cici, másik nap meg nincs.
Aztán az egyik alvás előttit hagyjátok el, aztán a másikat (apával).
EZ persze egy hosszabb, több hetes folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!