Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan érjem el, hogy 2,5...

Hogyan érjem el, hogy 2,5 éves kisfiam megegye a gyümölcsöket és a főtételeket?

Figyelt kérdés
Kb egy éve minden gyümölcsöt meleg ételt egyszóval mindent megevett, mostanra édességet enne egész nap, részben hibás vagyok mert úgy voltam vele, ha nem ebédel akkor legalább azt a túrórudit egye meg.. de mára már túlzásba viszi a dolgot, semmi gyümölcsöt nem hajlandó megenni és kb egy héten 3x eszik meleg ételt. Hogyan szoktassam vissza a normális táplálkozásra? Néha dührohamot kap ha nem adom neki azt amit ő enni akar. (pl elkezd engem rugdosni, ütögetni, tépi a hajam és kiabál, hogy neki csoki kell) Mit tegyek? Elszomorít a dolog...
2013. szept. 20. 21:13
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
a tálaláson sok múlik pl:pepesitve add neki oda vagy szépen felvagva vagy esetleg nézz a téren valami egyszerű figurat.Legegyszerűbben pedig a tanyerra tali ki neki egy ábrát,mosolygós arcot.
2013. szept. 20. 21:21
 2/14 A kérdező kommentje:
Ez sem vált be, többször is próbáltam már...
2013. szept. 20. 21:23
 3/14 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy a doktor bácsi azt mondta, ezeket kell ennie, hogy nagy és erős legyen.
2013. szept. 20. 21:27
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen a szép szó nem fog segíteni. Vagy eldöntöd, hogy márpedig az lesz amit te akarsz, ha a gyerek ájulásig ordít akkor is vagy így fog maradni minden. Tudja, hogy ütéssel, hisztivel előbb utóbb az ő akarata fog teljesülni. Lehet 2 napig nem fog semmit enni, de utána rájön, hogy anya megváltozott és már nem az a zsarolható szelíd anyu aki volt.
2013. szept. 20. 21:33
 5/14 A kérdező kommentje:
Ez is volt már... Leírom mikkel próbálkoztunk: Doktornéni mondta, Figurákat raktam ki az ételből, Énekeltem neki közben, Megeszi előled apa vagy anya, Próbáltam mesenézés közben, Ha megeszed kapsz ezt vagy azt, ha egész nap nem adtam neki semmit, mert a "normális étel nem kellett" akkor is délutánra csoki vagy valami édesség lett belőle mert hát azért valamit egyen... a durvább: Doktornéni szurit ad, anya sírni fog. Nem tudom mit csináljak. Doktornéni szerint addig ne adjak neki semmit amig meg nem eszi azt amit elé teszek, ha éhes lesz megeszi.
2013. szept. 20. 21:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen te rontod el még mindig!

Megeszed az ebédet addig nincs édesség...de ezt be is kell ám tartani!! Ne legyen belőle délutánra édesség hogy mégiscsak egyen vmit! Nem fog éhen halni, hidd el ha éhes lesz megeszi a főttételt is, mert zavarni fogja ha korog a pocija és elég kellemetlen is! Ha meg téged üt akkor be a szobába és nem jössz ki, bünti sarok stb....már az érdekes h ilyet mer csinálni h kezet emel rád! Ilyenkor mit csinálsz vele? NEm szabadna h megüssön!!

Amig nem állsz a sarkadra addig ezt fogja csinálni, mert tudja h csak a levegőbe beszélsz!! Nem "hülye" csak alacsony és nagyon furfangosak.....

Ez csak rajtad múlik!! Meg tudod oldani csak akarni kell!!

2013. szept. 20. 21:43
 7/14 A kérdező kommentje:
Mikor megüt először rászólok aztán ha folytatja rácsapok a kezére (gondolhatjátok mekkorát, semmit nem ér)aztán igazából megunja és abbahagyja. Megpróbálkozom ezzel, amit írtatok, nem fogok neki adni semmit, csak szigorúbban kéne tényleg vennem! Olyan nehéz, főleg, hogy a nagymamák meg tömnék minden édes nyavalyával..hiába mondom, hogy NE!
2013. szept. 20. 21:49
 8/14 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a gond. Pedig nem édességgel tömtem soha. Napi 1 joghurt, túrórudi vagy krémtúró volt uzsira. A többi étkezés normális kaja volt. Most ott tartunk, hogy egész héten kb 2-szer evett főtt ételt. Próbáltam már én is mindent. Egész nap nem eszik, csak megiszik kb 7-8 deci tejet. Kínomban már péksüteményt adok neki, vagy véletlenül 1 melegszenyó vagy bundás kenyér azért elfogy. Nem hiszem el, hogy nem éhes. Fél éve 4-szer ennyit evett.
2013. szept. 20. 22:17
 9/14 anonim ***** válasza:
Ne adj neki csokit, akkor se ha nem evett előtte semmit már 4 órája! Főzd neki a kedvenc ételét és üljetek le ebédelni, te is edd azt előtte jó étvággyal. ELmondod neki hogy elfogyott a csoki, nem tudtál venni a boltban, így csak az ebéd van. Ha nem eszik semmit ne kapjon mást, hanem később próbálkozzatok újra ugyanígy!
2013. szept. 20. 22:22
 10/14 anonim ***** válasza:

Fiam nagyon válogatós volt 2 éves koráig - akkor kezdett bölcsibe járni. Azóta megeszi még a zeller főzeléket is...

...bár, ő a gyümölcsöket nagyon szerette mindig, és soha nem kapattam el édességgel.

A csordaszellem sokat számít. Hívd át egy - jó étvágyú - kis barátját (ha van), és egyenek együtt!

"B" terv: tényleg ne adj neki 2 napig nasit! Hidd el: éhes lesz, de nem fog éhen halni! :)

2013. szept. 20. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!