Mit csináljak a gyerekemmel? (elhagyta a kabátját. Többi lent)
Elhagyta ma az új kabátját a suliban az udvaron 6 éves elsős fiam. Mikor hazajött és elmondta, azt hittem szét robbanok mérgemben!! Apja hozta haza, sehol nem volt, megnézték...
Olyan de olyan mérges voltam rá!!Nem bántottam,de közel álltam hozzá!!Mit tegyek????? Ti ilyenkor hogy büntettek?? Mit tesztek?? Adjatok kérlek valami tanácsot,mert ki vagyok bukva és úgy haragszom a fiamra,hogy még csak meg se puszilom,ölelem.. Csak haragszom rá, ezt elmondtam neki..meg,hogy mit tett! Érzi,hogy haragszom, látja,tudja.
Most vehetek másik kabátot. De ez csak a kisebb része.. A nagyobbik,hogy borzasztóan haragszom rá!!!
Köszi,ha írtok.. Most kilépek,de később vissza nézek,ha a kicsit lerakom aludni.. Köszönöm!
En is elhagytam a vadi uj dzsekimet 7 evesen. Ennek 30 eve. A mai napig emlekszem ra, anyu milyen merges volt.
Megszidtad, megtanulta, hogy legkozelebb jobban figyeljen. Elhiheted.
Mellesleg en ettol fuggetlenul is hagytam el dolgokat ez utan is, mert en ilyen voltam/vagyok: szetszort.
Nem tudom mar, hogy a szidastol valo felelem miatt vagy mert nekem is szamititt az uj kabat ( nem voltunk nagyon eleresztve, igy ritkan kaptam uj dolgot, amikre mindig buszke voltam es orultem nekik), de tudom hogy nagyon rosszul ereztem magam. Es mind a mai napig szamit. Megertettem, hogy anyu merges, de nagyon feltem. Igaz en mar ugy mentem haza, hogy tudtam musor lesz, mert meg utban hazafele rajottem, hogy ott hagytam, csak mire visszamentem mar nem volt ott.
Nem akartam elhagyni. Nem szandekosan csinaltam. Ertettem (volna) szidas nelkul is, hogy nagy bajt csinaltam.
Ennyi...
36N
Húha!! Na egymás után ömlengetek ám!! Megbeszéltük már a dolgot higgadtan és össze ölelkezve puszik közepette elaltattam. Nem vagyok idegbeteg egy mérges bosszankodás miatt,az azért nem ebben nyilvánul meg. Majd,ha ti jártok így,gondolkodjatok el,hogy mit írtatok és szidtatok. Akkor majd ha hasonlóan jártok,akkor is dicsérjétek ám meg és boldogan menjetek vásárolni!!Kíváncsi volnék,hogy ebből sok szuper anyukából vajon soha senki nem volt még dühös a gyerekére?? Na mert akkor nektek nagyon boldog és szép életetek lehet! (ezt viszont valahogy nem irigyem..)Lexarom a kabátot, a gyereknek azért egy szidás kell,hogy érezze,hogy igenis vigyáznia kell a dolgaira..
Még sose voltam ilyen mérges rá,most először fordult elő.. Remélem nem lesz több.. Na jó éjt minden kedves szuper-nyugodt anyukának...üdv..banya!!
Az hogy senki nem ért egyet azzal hogy egy kabát, vagy akármi elhagyása miatt annyira megharagszol egy 6 éves gyerekre ahogy írtad, az nem azt jelenti hogy mindenki tökéletes.Csak azt hogy túl reagálod a dolgot, és ahogy előttem is írták, ezzel azt éred el hogy a fiad félni fog tőled és soha semmit nem mer majd elmondani.
Mellesleg apuka a tanáriban is érdeklődött a kabát felől?
Ha van másik kabátja, akkor várjato még hétfőig az új kabát vétellel.
Ugyanis egyrészt ha a tanáriba nem kérdeztétek holnap ott kezdjetek.Másrészt velem suliban fordult elő olyan hogy véletlenűl más kabátjában mentem haz, mert ugyan úgy nézett ki mint az enyim, a varrása volt kicsit más. Nekem fel sem tűnt, anyám vette észre.
Lehet itt is ez történt.
Itt senki sem allitotta h szuper anyuka! De ha visszaolvasod a kerdesedet total visszajon belole gyulolet a fiad irant egy kabat miatt! Szazszor leirtad h haragszol ra! De ez igy mar ilyen mertekben tulzas! Ezen gondolkodj el kicsit!
Az meg mar h vegre megolelted es megpusziltad epp ideje volt!
1.Szerintem alapszabály,hogy ovisnak kisiskolásnak nem veszünk méregdrága kabátot,csak és kizárólag akkor,ha millák jönnek minden hónapban.Nem fogják az embert érte megszólni,ha egy szép tiszta kabátot,amit esetleg használtan vesz meg valaki egy börzén,ad a gyerekére.
Ez más ruházatra is igaz.
2.Abban igazad van,hogy szidás/megbeszélés kell,hogy jobban figyeljen.
3.Ha bemégy a suliba vele,keressétek meg,lehet,hogy valaki meg is találta és ha van ilyen leadta talált tárgyak közé vagy portára stb.
4.Az valóban nem volt szép,hogy meg se puszilgattad,igen én is szoktam mérges lenni 4,5 éves kislányomra,de újabb alapszabály,amit az anyukám tanított nekem:Nap ne menjen le haragotokkal!És ha mérges is vagyok,kidühöngöm magam,kicsit külön vagyunk,majd leülünk megbeszéljük.Ez ijesztő lehetett neki,hogy egy vacak kabát miatt így kiakadtál.
Elsős még és sajnos évközben nagyon sok mindent el fog hagyni még,nincs olyan kisgyerek aki semmit sem hagy el.
Szeva banya (te írtad):)!
Szerintem itt mindenki volt már mérges a gyerekére, csak ahogy leírtad, ez eltúlzott volt. Nem azért, mert nem volt okod mérgesnek lenni (nem ismerjük az anyagi helyzeteteket, meg hát nyilván a gyereknek meg kell tanulnia figyelni a dolgaira), hanem azért, mert a leírásod alapján nagyon eltúloztad. Valószínűleg csak a hirtelen mérged miatt írtad így, de az itt jelenlévőknek ez volt az, ami kiverte a biztosítékot. Próbálj meg ilyenkor méreg helyett kicsit lehiggadni, mielőtt bármit mondanál, aztán természetesen meg kell vele beszélni, azt is látnia kell, hogy haragszol, amiért nem vigyázott a holmijára. Ezután pedig meg kell kérdezni a tanárnőt, hogy nem jelentkeztek-e nála a kabáttal vagy kiírni, hogy elveszett a kabát, hátha csak az van, amit már írtak is, egy másik szülő, nagyszülő nem ismerte a gyereke kabátját, azt hitte, hogy a tiétek az és ráadta a sajátjára. Ennyi. Még nem biztos, hogy nem lesz meg.
én nagyon elcsodálkoztam a válaszokon
én egyetértek a kérdezővel,én is nagyon mérges lettem volna
nekem ugyan négy évesem van,de én arra tanítom,amióta felfogja,hogy a holminkra vigyázunk.Így nálunk nincs szétszaggatott,összefirkált könyv,fal,kiszakadt ruha,vigyáz a cuccaira.Én is ezt tanultam gyerekkoromban,és soha nem hagytam el semmit.Egy melegítőfelsőmet lopták el általános iskolában,amíg élek nem felejtem el a sokkot.
Egyébként meg mindenki elolvasta normálisan a kérdező kommentjét?Nem bántotta,nem üvöltötte le a fejét,csak haragudott.És igenis meg kell büntetni,mert egy hat évesnek már kell tudni vigyázni a cuccaira.
És igen,nem kell 20 ezres kabátot venni,de van aknek egy ötezres kabát vásárlása is gondot okoz,főleg a sulkiezdéssel járó kiadások után.
Kérdező,szerintem nem regáltad túl egyáltalán,igenis meg kell tanítani agyereknek,hogy vigyázzon a cuccaira.Amúgy a körülményeket elmesélte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!