Megengednétek 5 éves gyereketeknek, hogy étteremben rendezze a számlát? Nem tanító célzattal hanem mindig?
Figyelt kérdés
/félreértések elkerülése végett, persze a szülő pénze amivel fizet a gyerek/2013. szept. 16. 12:54
11/27 anonim válasza:
Ne haragudj, de nem igazán értelek.A boltba beengeded egyedül vásárolni.
Mitől különb a pincér mint a bolti eladó?Felnőtt-felnőtt.
Illetve ha a boltban elég idős ahoz hogy ő fizessen, akkor az étteremben mitől válik kis taknyossá?
12/27 anonim válasza:
én nem engedem sehova egyedül mivel még csak 2,5 éves,de az,hogy Ő adhatja az eladó kezébe a pénz,más,mint egy étteremben,látszik sokan nem tudják már mi az illem, a kicsi gyerek nem fizet,le lehet pontozni,szerintem bunkóság.
13/27 A kérdező kommentje:
Teljesen igazat adok az utolsónak, egy boltban más fizetni mint egy étteremben, ez alap annak aki tanult egy kis illemet.
2013. szept. 17. 07:48
15/27 anonim válasza:
Továbbra is tartom az igent. Én úgy gondolom, hogy kortól és nemtől függetlenül illik emberszámba venni a másikat. Első voltam
16/27 anonim válasza:
Azért az nem mindegy, hogy hogy fizet a gyerek...
Jó napot kívánok, a számlát szeretném kifizetni!
Bácsi! Itt a lóvé!
Egy 5 éves így is, úgy is tud beszélni, nevelés kérdése. Ha tisztelettudó és nem "odalöki" a pénzt, akkor simán fizethet egy gyerek is, természetesen úgy, hogy a szülő mellette van. Egy Fornettis, stb esetében meg már teljesen természetes, hogy egy gyerek képes megvenni a pogiját, fagyiját. Az enyém a helyközi buszon megveszi nekem a jegyet, amíg a babakocsis kicsivel felkászálódok hátul.
17/27 anonim válasza:
Itt nem arról van szó,hogy nem veszik a gyereket ember számba,de pl gyerek nem rendelhet,nem vehet sorsjegyet,nem adsz a kezébe kocsi kulcsot.Ugyanaz ez is bár már sok ember nem tanult illemet,de gyerek ne fizessen már étteremben.
18/27 anonim válasza:
Miért ne rendelhetne egy gyerek?????
19/27 anonim válasza:
Mert kisgyerek azért,nem 10-12 évesről van szó könyörgöm...
20/27 anonim válasza:
Figyelj, én máshogy gondolom. Ha normálisan, udvariasan tud rendelni, akkor miért ne? Azért mert még csak 5 éves????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!