Mit csinálsz, ha 5 év körüli gyermeked szinte semmit nem hajlandó megcsinálni abból amit kérsz tőle?
pl mit nem csinál meg???
Megbüntetem...
Pl:
Megkérem, hogy ne túrja az orrát. Csak azért is túrja!
Szólok neki, hogy legyen szíves vigye be a szobába az újságot. Nem viszi be.
Megkérem, hogy fürdés közben a játszós vödörből ne öntse a kőre a vizet. Csak azért is kiönti.
Szólok, hogy öltözzön át. Nem öltözik át.
Megkérem, hogy dobjon ki valamit a szemétbe. Nem dobja ki, inkább elkezdi rágcsálni.
Ezek csak a ma délutáni dolgok voltak.
Vagy én várok/várnék el tőle túl sokat???!!!
borzasztó egyszerű.
te sem teljesíted az ő kérését!!
nincs csoki,cukor nyalóka ( ahogy én mondanám) :)
megvonod tőle amit szeret.
azért egy 5 éves már eléggé okos,pláne ha az én 3,5 éves lányomból indulok ki..
előbb utóbb lesz hatása,
Én sem csinálom meg az Ő kéréseit, erre úgy üvölt, mint akit nyúznak. Nem baj, üvöltsön csak.
Én is azt gondolom, hogy egy 5 évesnek ezt már meg kell értenie, pláne, hogy a 2 éves kishúga az első kérésre csinálja a dolgokat.
aha..nem lehet hogy épp ezért csinálja?
nem féltékeny a hugicára??
lehet hogy figyelemfelkeltés!
esetleg?
Eddig szófogadó volt?
Történt valami változás, ami ezt hozta ki belőle?
Nem egyből büntetni kellene, hanem az okát keresni, hogy miért viselkedik így. Valószínű megcsorbult a biztonságérzete, amit ti nyujtanátok neki, és így próbálja felhívni magára a figyelmet.
Én elmennék kettesben vele, beszélgetni kellene vele sokat- türelmesen, szeretettel. Ezek a módszerek sokkal hatásosabbak mint az ordítás, büntetés, és mindent amit szeret megvonás.. illetve az, hogy mégjobban nem figyelesz rá azzal, hogy nem teljesíted az ő kéréseit.
Természtesen mindenhol van határ- de ezt neked kell tudnod, hogy a fiaddal mi történt, ami ezt váltotta ki belőle.
Nálunk is volt ilyen időszak, 4évesen- mikor a kisöcsi született. Én csak néztem, hogy ki az a gyerek aki otthon van, mert nem az én fiam... Aztán szép lassan helyrerázódott a lelke. Sokszor üvöltöttem volna vele, olyan hisztis, dühös és sorolhatnám mi volt. Végülis én is sokat beszélgettem vele, csináltunk közös programokat csak vele, és sok türelemmel átvészeltük ezt az időszakot.
Most 5éves egyébként és nagyon okos szófogadó gyerek. Természetesen csintalan, de nem hisztis, mindent meg lehet vele beszélni.
Sok türelmet kivánok!!
Féltékeny.
Foglalkozz vele többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!