Szerintetek is furcsa a napirendünk?
Egyátalán semmi gond sincs nálatok szerintem. Te tudod mi a jó a fiaidnak, nem más!!
Nálunk is hasonló- bár a napunk inkább reggel fél8-től este kb 9ig tart.
5, 3 és másfél éves fiukkal.
Jól csinálod...
Akik sokáig alszanak azok később nagyon de nagyon szenvednek, a kesőn fekvéssel megintcsak, mivel ha már a sli miatt muszáj lesz korán kelni, akkor nem feküdhet 11 kor a gyerek, amire a koránkelés mellett is képesek, sőt alig lehet ágybadugni őket.
Ismerősnél tapasztalom ezeket, sajnos sajátom még nincs, ők most mennek isibe a kivsi bölcsiből oviba, megy vissza dolgozni az anyuka..
Gyerekek 6 előtt kelnek..indulás az oviba, majd a suliba (3 és 6 évesek) anyukának 8 kor kezdődik a tanítás, és az őrára fel is kell készülnie még előtte.
Eddig 10-11 kor feküdtek, mondja, hogy nezéz átállni, muszájból voltak így, mert apuka 9 kor ért haza mindennap a munkából...
Visszaemlékezve nálunk gyerekként is igy volt...
Esti mesére fürödve kellett lenni, az fél 8 vége a mesének alvás..
Kivételek persze voltak, ha vendégek voltak, vagyy szülinap, vagy Szilveszter..:)
Mai napig nekem könnyebb, 3:30 kor keltem munkába, engem fele annyira viselt meg, mint a munkatársaimat, munkanélküliként is 6:20 kor keltem mindig önmagamtól..
Ráadásul gyerekként is 8-kor főleg nyáron még világis volt, és zaj is, ezért most sem okoz gondot világosban és zajban aludni...hozzászoktam gyerekként...
Ha másképp nem hozza az élet, akkor én is szeretném a gyerekeimet ilyen napirendhez szoktatni
Nekem csak azért furcsa, mert egész életemben megszenvedtem, ha 6 előtt kellett kelnem...
Most kb úgy vagyunk, hogy 9-10 között alszanak a kicsik, és reggel 8 körül van ébresztő. Ezen is kell majd változtatni, ha lesz ovi, bölcsi, meló, de egyelőre nem stresszelem magam ezzel. Kicsit irigylem is azokat, akiknek nem éjfélkor van 1-kor ér véget a napja, szóval sztem egyáltalán nem csináljátok rosszul. De az is tény, hogy ha későn kel a banda, akkor én nagyon hisztis tudok lenni, mert úgy érzem, hogy nem haladok semmit, csak kétségbeesve próbálom utolérni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!