Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is furcsa a...

Szerintetek is furcsa a napirendünk?

Figyelt kérdés
2 fiam van, 2és fél és 5 és fél évesek. Apa nagyon korán indul itthonról, ébren se vagyunk akkor. Este fél 7-re ér haza. Én még itthon vagyok, de már én se sokáig, a nagy ovis, a kicsi kezdi a bölcsit. Kiskoruktól koránkelők, próbáltam áttenni a belső órájukat, de nem sikerült. Nem zavar, hogy 5-6 között kelnek, én is ilyen tyúkokkal kelős fajta voltam mindig. A nagyfiam régóta nem alszik már délben, és este sem nyűgös emiatt. 7 és fél 8 között fekszik le aludni, egész éjjel nyugodtan alszik. A kicsi napközben lehúz még 2-3 órát déltől, de ő is álmos már 7-fél 8 között, és ő is végigalssza az éjszakát, 5-6 között kel. Többen beszóltak már azért, mert állítólag túl korán fürdetek és fektetek. 6-kor van fürdés, és vacsi, mert apa mire hazaér, kész akarunk lenni, hogy ők is legyenek együtt, úgy hogy semmi dolgunk nincs már. Játszanak, beszélgetnek, addig én elpakolok, elkészítem a párom kajáját, ilyenek. Mennek aludni, legkésőbb fél 8-kor mindkettő alszik a szobájukban, és az egész este a miénk. Mások meg este 7-ig kint játszótereznek, utána fél 8-8-ig sétálnak, valamikor hazaesnek, vacsoráznak, fürdenek, a gyerek 10-kor még ugrabugrál. ÉS alszik másnap 9-10-ig, vagy kénytelen felkelni ovi miatt 6-7 körül, de ott alszik 3 órát délben és kezdődik elölről. Az miért jobb?
2013. aug. 30. 08:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj a napirenddel,a 2 és fél éves fiam bármit csinálunk 6-fél 7 között kel,minden reggel,tehát fáradt és alszik a bölcsiben 1-2 órát mindig(itthon sosem alszik délután),legkésőbb fél 8kor megy az ágyba persze van kivételes nap pl a tüzijáték,vagy később érünk haza valahonnan.Szerintem egy kisgyereknek legkésőbb 8kor ágyban a helye.
2013. aug. 30. 08:16
 2/13 anonim ***** válasza:

Egyátalán semmi gond sincs nálatok szerintem. Te tudod mi a jó a fiaidnak, nem más!!

Nálunk is hasonló- bár a napunk inkább reggel fél8-től este kb 9ig tart.

5, 3 és másfél éves fiukkal.

2013. aug. 30. 08:20
 3/13 anonim ***** válasza:

Jól csinálod...

Akik sokáig alszanak azok később nagyon de nagyon szenvednek, a kesőn fekvéssel megintcsak, mivel ha már a sli miatt muszáj lesz korán kelni, akkor nem feküdhet 11 kor a gyerek, amire a koránkelés mellett is képesek, sőt alig lehet ágybadugni őket.

Ismerősnél tapasztalom ezeket, sajnos sajátom még nincs, ők most mennek isibe a kivsi bölcsiből oviba, megy vissza dolgozni az anyuka..

Gyerekek 6 előtt kelnek..indulás az oviba, majd a suliba (3 és 6 évesek) anyukának 8 kor kezdődik a tanítás, és az őrára fel is kell készülnie még előtte.

Eddig 10-11 kor feküdtek, mondja, hogy nezéz átállni, muszájból voltak így, mert apuka 9 kor ért haza mindennap a munkából...

Visszaemlékezve nálunk gyerekként is igy volt...

Esti mesére fürödve kellett lenni, az fél 8 vége a mesének alvás..

Kivételek persze voltak, ha vendégek voltak, vagyy szülinap, vagy Szilveszter..:)

Mai napig nekem könnyebb, 3:30 kor keltem munkába, engem fele annyira viselt meg, mint a munkatársaimat, munkanélküliként is 6:20 kor keltem mindig önmagamtól..

Ráadásul gyerekként is 8-kor főleg nyáron még világis volt, és zaj is, ezért most sem okoz gondot világosban és zajban aludni...hozzászoktam gyerekként...

Ha másképp nem hozza az élet, akkor én is szeretném a gyerekeimet ilyen napirendhez szoktatni

2013. aug. 30. 08:23
 4/13 anonim ***** válasza:
Az ém gyerekeim is legkésőbb fél nyolcra ágbyan vannak
2013. aug. 30. 08:24
 5/13 anonim ***** válasza:
Rám is néztek már úgy, mint egy ufóra, mikor mondtam hogy a gyerek (hamarosan 2 éves) 7-kor fürdik, utána 8 körül alvás. Szerintem jó ez így, de mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó. (nekem kell az a pár óra nyugi este...)
2013. aug. 30. 08:34
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is jól csinálod nálunk is hasonló a napirend.Én mindig azt mondom, hogy mivel jövőhéttől ovi nem is bánom, hogy hamar kelők, mert nehezebb hozzászoktatni egy gyereket a korán keléshez mint a későn keléshes. Nálunk 6-7 között kelnek, délután viszem le őket, de legkésőbb 6-kor fel kell jönni mert akkor szoktak fürödni, fürdés után vacsora aztán legkésőbb 8-kor szuszog mind a kettő külön szobába, külön ágyba.A kicsi igaz mostanában többször felkel mert fogzik, de ők is jó alvók.A lányom 3,5 éves ő 1,5 éves korától nem alszik nappal, a kisfiam 16 hónapos ő ebéd után alszik 1 órát, de mostanában ő is kihagyja néha az alvást nappal.
2013. aug. 30. 09:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Mi 7-kor fürdetünk, de ha mondjuk valami extrém dolog miatt késik a fektetés és mondjuk fél 8 helyett 10-kor alszik el, akkor is ugyanakkor kel fel, mintha fél 8-kor aludt volna el. Szóval nálunk mindegy mikor fekszik, a belső órája ugyanakkor kelti. Akkor meg minek szivassam magam, hogy este 10-ig ugráljon a fejemen?
2013. aug. 30. 09:52
 8/13 anonim ***** válasza:
semmi gond ezzel, tök normális napirend, tök jó napirend!! És tök jó, hogy még a fürdetést is bevállaod és hogy marad energiád egész nap a gyerekekre. Szerintem nagyon jól csinálod :)
2013. aug. 30. 10:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem csak azért furcsa, mert egész életemben megszenvedtem, ha 6 előtt kellett kelnem...

Most kb úgy vagyunk, hogy 9-10 között alszanak a kicsik, és reggel 8 körül van ébresztő. Ezen is kell majd változtatni, ha lesz ovi, bölcsi, meló, de egyelőre nem stresszelem magam ezzel. Kicsit irigylem is azokat, akiknek nem éjfélkor van 1-kor ér véget a napja, szóval sztem egyáltalán nem csináljátok rosszul. De az is tény, hogy ha későn kel a banda, akkor én nagyon hisztis tudok lenni, mert úgy érzem, hogy nem haladok semmit, csak kétségbeesve próbálom utolérni magam.

2013. aug. 30. 10:38
 10/13 anonim ***** válasza:
Mindenki azt csinál, amit akar. Ha nektek így jó, akkor oké, ha mésnak máshogy, az is jó. Nekem csak azért furcsa ez így, mert pár hete még kánikula volt, akkor mikor levegőztek a gyerekek? Hajnlaban? Mert mi pl. este 6 előtt nem is szívesen mentünk ki a hőségben.
2013. aug. 30. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!