Nektek nem furcsa?
Nem kötekedni akarok, csak megérteni, érveket hallani.
Olyan sok kérdés akad abban a témában, hogy mennyire idegesítő, ha szomszéd, anyós, anyuka, védőnő, orvos tanácsokkal látja el a kisgyerekes anyukákat ilyen-olyan témakörben. Ezt el is tudom fogadni, hogy a jó szándékú tanács aki nem tudja helyén kezelni, annak akár terhes is lehet.
De annak a tanácsa aki bizonyítottan előtted áll, és felnevelt X gyereket miért nem közelibb, mint az itteni vad idegeneké? Gondolok itt az öltözködésre, az orvoshoz vitelre, a hozzátáplálásra.
Idegennek sokszor könnyebb elmondani a bánatodat, problémádat. Idegentől sokszor könnyebb elfogadni a kritikát, észrevétel, tanácsot, mert nem kötődsz hozzá(pozitív vagy negatív értelemben) érzelmileg, objektívebbnek látod. Idegenként éppen ezért sokszor könnyebb javasolni, tanácsot adni mert, nincs a korlát, hogy nem akarsz a lelkébe gázolni, a kapcsolatotokat véletlenül megrontani.
Sokszor a hozzánk közel állóknak látjuk a hibáit, tévedéseit, ezért nehéz mefogadni az egyébként talán jó/hasznos dolgokat. Míg egy idegennel nincsenek ilyen prekoncepciók.
Én szívesen meghallgatom bárkinek a tanácsát, csak az a baj, hogy ha egyszer is nyilvánvaló hülyeséget mond, akkor elvesztem a bizalmamat. Így jártam anyósommal és az első védőnőnkkel is. Anyósom a multkor azt mondta, hogy adjak a közel 3 hónapos lányomra sapkát a lakásban. 24 fok van nálunk és ezt Ő tudja. 1 hónapos volt, amikor kicsit sírt a lányom. Addig nyaggatott, hogy éhes a gyerek, hogy megetettem, pedig tudtam, hogy nem az a baja. Jól ki is bukta szegénykém a tápszert, mivel 2 órával előtte evett. Hiába nevelt fel 3 gyereket, nem tudom elfogadni amiket mond, mert még egy értelmes ötlettel sem állt elő.
A másik a védőnő. Olyan hülyeségeket mondott, amikor terhes voltam, hogy már akkor sem bízom benne, amikor valószínűleg igaza van.
Az itteni tanácsokat is fenntartással fogadom, de szoktam kérdezni és volt már ami bevált.
Nem! Csak annyit gondolkodtam rajta, hogy itt ez a rengeteg kérdés, hogy ráadja-e az overállt vagy se? Úgy gondolom, hogy én innen vagy bárki más nem tudja megállapítani, hogy látszik e a gyereken ha fázik. Nyilván nem hőfokra öltöztetünk, hanem fázásra. De ha szembe jön velem az anyós az utcán és látja, hogy fázik a gyerek és megemlíti, akkor elgondolkodok rajta, figyelem a gyereket és döntök.
Vagy itt vannak a mit vegyek a gyereknek karácsonyra típusú kérdések. Egész nap vele vagyok látom, hogy most éppen adott időszakában mi az aminek örülne. Most mi felé érdeklődik.
Szóval csak gondolkodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!