Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért jó hazudni a gyereknek?

Miért jó hazudni a gyereknek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a Mikulásra, Jézuskára, Fogtündérre, a gólya hozza a kisbabát szövegre, stb.

Miért jó már egész pici korától belenevelni egy hazugságba, hogy aztán majd nagyobb korában jöjjön neki a törés, mikor rájön, hogy nem is igaz, amiről évekig hitegették?

Én nem igazán hittem egyikben sem, a Fogtündér speciel még nem is volt "menő" az én időmben, és húsvétra se hozott a nyuszi ajándékot. Nem vagyok pedig öreg, a huszas éveim elején járok. Anyámék próbálták előadni, de 1-2 évesen ugyebár még valószínűleg nem is érdekelt, később meg (3 éves koromig tudok visszaemlékezni) belementem a játékba, hogy oké, jön a Mikulás, de mégis már akkor tök abszurd volt, hogy hogy férne már be egy olyan kövér bácsi a kéményen? Pláne, hogy panelban laktunk és kéményünk se volt... Hamar feltűnt, hogy ééérdekes módon mindig akkor jött a Télapó/Jézuska, amikor én fürödtem... 6 évesen volt, mikor anyumat kinevettem, és megmondtam neki, hogy ugyan már... Az is sejthető volt számomra, hogy a gólya nem hoz gyereket. A baba nehéz egy gólyának, meg különben is, honnan szedi? Az ilyen kérdésekre anyám sem tudott válaszolni, így ezzel speciel nem is lettem megetetve, a koromnak megfelelően magyarázta el mindig egyre részletesebben. 7 évesen már mindent tudtam a védekezéstől kezdve a szülésig.

Sok gyereket látok a környezetemben, akik teljesen kiakadnak, sírnak, szinte depresszióba esnek, mikor kiderül, hogy nincs Télapó/Jézuska/a gyereket nem a gólya hozza, hanem anyuka puncijából jön/stb.

Miért jó átvágni őket? Miért nem lehet a koruknak megfelelően elmagyarázni nekik a dolgokat?

2013. aug. 27. 11:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szánalmas vagy, kérdező.

Kben szerintem akármelyik kategóriában írod ki ezt a kérdést, ugyanilyen válaszokat fogsz kapni.

2013. aug. 27. 17:07
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Van olyan ismerősöm, aki Jehova tanúja. Ők nem ünneplik az ilyen ünnepeket. Az ő dolga, én elfogadom. Az a különbség közte és a kérdező között, hogy az ismerősöm nem akarja másra erőltetni a nézeteit.
2013. aug. 27. 20:44
 23/23 A kérdező kommentje:
Senki nem akar erőltetni semmit, utolsó. Írtam én olyat, hogy márpedig így meg így KELL csinálni? Nem. Azt írtam, hogy SZERINTEM hogy lenne jó. Óriási különbség.
2013. aug. 28. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!