Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves gyereknek mennyi...

2,5 éves gyereknek mennyi folyadékot kell fogyasztania 1 nap?

Figyelt kérdés

2,5 éves lányomról van szó.Szinte könyörögnöm kell, hogy igyon.Sima vizet iszik az egész család..nem vagyok a cukros löttyök híve.Én colát is csak akkor iszok ha gyomorproblémáim vannak, és akkor is csak ezt a legkisebb kiszerelést veszem, mert az szinte egyből helyre rak.

Múltkor már vettem málna szörpöt..amikor ez a nagy kánikula volt..hát nem sokat ért!! :-(

Maximum folyadékbevitele mindennel együtt kb fél liter..(víz, gyümölcs,leves..stb.)kevés ez nem??Ha fölötte állok mikor iszik, és szólok hogy igyon, akkor meg besír..

Én se vagyok egy nagy ivó..van mikor 1-2 fele veszem észre, hogy az nap csak kávét ittam..lehet a nem ivást örökölni?

2013. aug. 19. 17:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szia hát bizony az nagyon kevés.....kislányom ebben a korban 1.5 folyadékot is megivott....hohes-c szerette nagyon abból akár 2l is megivott(sajnos elég drága)de úgy legalább hozzászokott a sok folyadékhoz.....és azt se felejtsd,hogy amit töled lát az nagyban "befolyásolja"igyál te is többet:)
2013. aug. 19. 17:42
 2/6 anonim ***** válasza:

A dupláját kéne innia, tehát olyan 1 liter körül.

Mondjuk ez nagyon sok mindentől függ, hogy melyik gyerek mennyit iszik. Attól is, hogy miket eszik, mennyire fűszeresen táplálkozik, milyen az időjárás, mennyit mozog, mit iszik, illetve mihez van szoktatva.

A fiam megissza ezt a mennyiséget, de van a családunkban olyan, amelyik szintén 3 éves korú és ennek a dupláját issza meg...

2013. aug. 19. 17:43
 3/6 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, hogy csak az innivalónak kéne lennie 1l-nek min. naponta, ehhez jön a főzelék, gyümölcs, leves, stb.

tehát olyan 1,5-2l.

enyém 2l-rel simán megiszik egy nap. reggel kap 2,5 deci kakaót cumisüvegből, majd kér inni, ugyan ennyit üvegből.

aztán poharazunk, de séták után megkapja a cumisüveget, tehát az plusz 2,5-5 deci víz. majd este újra üvegből kakaó.

pont ezért nem veszem el az üveget, mert ha csak pohárból iszik akkor nálunk is a fél liter is necces, üvegből vagy szívószálas itatóból meg benyomja a napi 1l-t :)

esetleg próbáld ki, hátha nálatok is bejön, bár az igaz, hogy elég rossz szokás, de a fél liter, pláne megelben nagyon kevés

2013. aug. 19. 19:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Kislányom 5 éves és most voltunk kórházba egyébb betegséggel plussz még kiszáradással,pedig nagyon sokat iszik.Többet mint én.És a doki 1,5 l folyadékot mondott hogy igyon.íén sok szörpöt megveszek,mert a sima vizet is megissza,de ha ez kell hogy többet igyon....

Mosta kórházba liter számra vettem a cappy öszilevet mert ebből sokat megivott.Nem olcsó, de vmit inni kell.Én sem vok a cukros italokért oda,mert én még colát sem szeretem,de a rostosléket én is nagyon szeretem.Nem innék én sem meg csak vizet...

2013. aug. 19. 20:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia probalgassal klonbozo italokat adni neki. Engedd meg hogy valasszon maganakha mentek vasarolni. A gyerekek szeretik nekik valo csabito kiszerelesu dolgokat, es a pici meses kinezetu italokat! Mellesleg ha szomjas lenne szerintem biztos inna! Ha pisil eleget es kakil is minden nap akkor nincs kiszaradva nincs semmi baj...
2013. aug. 19. 23:09
 6/6 anonim ***** válasza:

ez a fél liter nagyon kevés,főleg ha alevest és a gyümölcsöt is beleszámolod

tejet nem iszik reggel-este?

egyébként kilót kell számolni,kilónként egy decit kéne innia

a fiam nemrég volt kórházban,ott mondták,hogy mivel 15 kiló,ezért 1,5 litert kellene innia

hát ő sem egy nagy ivó,de egy litert megiszik,amiből reggel két deci tej,a többi limonádé vagy víz

a limonádét most nyáron nagyon megszerette,azt csinálok neki

én úgy csinálom,hogy délig legyen meg a fél liter,és alvás után estig még fél liter.ehhez hozzájön a leves, a gyümölcs,meg este legtöbbször tejbegrízt kér,amit két deci tejből csinálok neki

ja és gyümölcslevet nem iszik itthon,csak vendégségben,szörpöt szokott nagy néha inni,de inkább víz és limonádé

szerintem csináld úgy,hogy gyakran kínálgasd,mérj ki neki egy liter innivalót minden nap,és valamivel tedd vonzóvá az ivást.vicces szívószál,vagy valami kedvenc figurás üveg,és mutass példát,igyatok együtt

2013. aug. 20. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!