Szoktatok hazudni a gyereknek? Miket?
Én nem szoktam, mindig igyekszem igazat mondani, és mindig sirás a vége. Utál bölcsibe járni, reggel már ordit, hogy nem akar menni. mondjam, hogy nem oda megyünk? Inkább már nem is mondok semmit, de az sem jó, hogy csak lapitok.
Ha orvoshoz megyünk, azt is közlöm vele, aztán beletörődik. De lehet, hogy rosszul csinálom? Nálatok hogy van?
2 éves és 5 hós kislány anyukája
Enyém 2,5 éves, nem szoktam neki hazudni, csak néha "füllentek" egyet :) Pld. hogy nyafog, hogy menjünk a játszótérre, (de épp akkor nem volt tervben, mert máshova megyünk) azt szoktam mondani, hogy jó, majd a bevásárlás után megyünk... (persze nem, hiszen utána ebéd, alvás van, és csak utána megyünk).
Ha ennyire utálja a bölcsit, nem lenne jó kivenni, ha úgyis otthon vagy a kicsivel?
Hazudni csak olyanokat, hogy szépen tudnak furulyázni. :-)
De orvosi vizsgálattal kapcsolatban csakis az igazat.
Egy fórumon egy anyuka leírta, hogy a gyerkőcnek hazudott, hogy oltást fog kapni, a gyerek meg utána kiabálta neki, hogy soha többet nem hiszek neked.
Úgyhogy inkább egy kis morcoskodás, pár perc hiszti, minthogy elveszítsed a hiteledet nála.
Bocsánat, rosszul fejeztem ki magam, az egyetlen gyerekem 2 éves és 5 hónapos (majdnem 2,5 éves).
Egyébként, egyet értek, kicsi füllentés belefér, de annyira nem akarok hazudni ilyen ide megyünk, oda megyünk dologban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!