Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért jó hazudni a gyereknek?

Miért jó hazudni a gyereknek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a Mikulásra, Jézuskára, Fogtündérre, a gólya hozza a kisbabát szövegre, stb.

Miért jó már egész pici korától belenevelni egy hazugságba, hogy aztán majd nagyobb korában jöjjön neki a törés, mikor rájön, hogy nem is igaz, amiről évekig hitegették?

Én nem igazán hittem egyikben sem, a Fogtündér speciel még nem is volt "menő" az én időmben, és húsvétra se hozott a nyuszi ajándékot. Nem vagyok pedig öreg, a huszas éveim elején járok. Anyámék próbálták előadni, de 1-2 évesen ugyebár még valószínűleg nem is érdekelt, később meg (3 éves koromig tudok visszaemlékezni) belementem a játékba, hogy oké, jön a Mikulás, de mégis már akkor tök abszurd volt, hogy hogy férne már be egy olyan kövér bácsi a kéményen? Pláne, hogy panelban laktunk és kéményünk se volt... Hamar feltűnt, hogy ééérdekes módon mindig akkor jött a Télapó/Jézuska, amikor én fürödtem... 6 évesen volt, mikor anyumat kinevettem, és megmondtam neki, hogy ugyan már... Az is sejthető volt számomra, hogy a gólya nem hoz gyereket. A baba nehéz egy gólyának, meg különben is, honnan szedi? Az ilyen kérdésekre anyám sem tudott válaszolni, így ezzel speciel nem is lettem megetetve, a koromnak megfelelően magyarázta el mindig egyre részletesebben. 7 évesen már mindent tudtam a védekezéstől kezdve a szülésig.

Sok gyereket látok a környezetemben, akik teljesen kiakadnak, sírnak, szinte depresszióba esnek, mikor kiderül, hogy nincs Télapó/Jézuska/a gyereket nem a gólya hozza, hanem anyuka puncijából jön/stb.

Miért jó átvágni őket? Miért nem lehet a koruknak megfelelően elmagyarázni nekik a dolgokat?

2013. aug. 27. 11:41
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Ananke, nem, nem ünneplem egyiket sem, beletrafáltál. Nem is ajándékozunk. Nálunk húsvét nincs, a karácsony meg egy tök jó hosszúhétvége, rengeteg kajával.

Szánalmas képmutatásnak tartom megünnepelni a keresztény ünnepeket amúgy is, ha nem vagyok az...

Egyébként imádom ezeket a "nem lennék a gyereked" beszólásokat :D

Honnan veszik az ilyeneket mondogatók, hogy egyáltalán lesz gyerekem bármikor? :D

2013. aug. 27. 14:39
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Először is,Szent Miklós élt és ugye Ő a Mikulás,Jézus létezik,egyedül a gólya hozza a babát kitaláció,én pl nem is mondtam a fiamnak sosem.

Miért kéne a gyerekek fantáziáját elvenni, a keserű valósággal etetni Őket,akkor annyi öröm sem lenna földön,mint most van ugyanis a gyerekek csodálatos képzelő ereje az amiért az ember eljátssza a Mikulást,vagy hogy az angyalok hozzák a fát,hogy a húsvéti nyuszi tojást tojik.Milyen lelketlen ember lehetsz ha inkább leülteted a 2 éves gyereked,és előadod az Ő "szintjén".

2013. aug. 27. 16:33
 13/23 anonim ***** válasza:
78%
Tudod te vagy a szánalmas,nem az ünnepek.Egy befásult,boldogtalan ember vagy tele frusztrációval,akit rengetegszer megbántottak,és sérelem volt neki,hogy megtudta nem a Mikulás hozz az ajándékot.
2013. aug. 27. 16:35
 14/23 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, ha ez téged boldogít, hidd csak ezt nyugodtan :)

Nem fogom senkinek bizonygatni, hogy a világ egyik legboldogabb embere vagyok szerető anyával, párral, gyerek NÉLKÜL, teljesen normális gyerekkorral, ami nem volt átkamuzva ;)

2013. aug. 27. 16:50
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Tudod ha az lennél,nem írnál ki ilyen kérdést,nem kell bizonygatni.
2013. aug. 27. 16:52
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Figyelitek a hirdetést a kérdező vállasza alatt? Helló, nem találkoztunk már egyszer! Miklós

Hát ez a legnagyobb poén az egészben.

Kedves kérdező! Szuper, hogy te ilyen okos, ügyes, racionális kisgyerek voltál, de hála istennek nem minden gyerek ilyen. Nekik igényük van a mesére, Mikulásra, Jézuskára. Rendben, te ne ünnepeld a keresztény ünnepeket, ha nem akarod. A te dolgod. De mások azért ugye megtehetik? És ugye úgy tehetik meg, ahogy nekik, a gyerekeiknek jó?

2013. aug. 27. 16:56
 17/23 anonim ***** válasza:
Válasta, mielőtt belekötne a két l betűbe.
2013. aug. 27. 16:58
 18/23 A kérdező kommentje:

ma 16:56

Nem kell a cinizmus, az a kommentem egy adott válaszolónak szólt, el lehet szépen olvasni.

Egyébként úgy általában, ez az oldal nem arra való egyébként, hogy csakis és kizárólag a marhára mély meg komoly dolgokkal kapcsolatos kérdéseket lehessen kiírni.

Tipikusan a "de jó, hogy ez a legnagyobb problémád" válaszolók vagytok.

Nem, nem ez a legnagyobb problémám, sőt, nem is probléma, csak épp érdekelt. Rossz kategóriába írtam ki viszont, itt csak habzó szájú kismamák vannak. De tanulópénznek jó volt :)

2013. aug. 27. 17:01
 19/23 anonim ***** válasza:
Off: azért érdekelne, a kisgyerekek topicban kiktől vártál választ? Kedves gyermektelenektől vagy volt valami elképzelésed a szakmájukat illetően esetleg?
2013. aug. 27. 17:04
 20/23 anonim ***** válasza:

De most mit vársz? Higy mindenki neked adjon igazat, és habzó szájjal követeljük a Mikulás és a Jézuska lemondatását?

Neked nem volt szükséged erre, de egy csomó mindenkinek kellemes emlék. Ez nem baj. Egyik sem.

Szerintem a szülő dolga felismerni, hogy a gyermeke igényli-e a mesét az ünnepek köré vagy nem. De azért, mert neked nem kellett, ne akard mindenkire ráhúzni a te kaptafádat, és kamunak kikiáltani mindent, ami ettől eltér.

2013. aug. 27. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!