Hogyan kaphatnám vissza kisgyermekem akit az apa elvett tőlem hivatalosan?
Elhagytam a gyermekem apját fogtam a gyermekem a cuccost és elmentünk külföldre útlevéllel.
Ő rá 1 hónapra beadta a gyermekelhelyezési pert úgy hogy nem is tudtunk róla mert az apuka elfelejtette közölni velünk az értesítőt a régi lakcímre kaptuk ahol persze nem tartózkodtunk.
Hónapokig nem látta az apuka a gyermekét, nem keresett minket teljesen tehetetlen volt.
Nem szóltam neki hogy mikor utazunk Magyar országra mert tudtam hogy az első alkalommal elveszi tőlem.
De mivel lépni nem tudtunk az ő beleegyezése nélkül , ezért személyesen beszéltem vele hónapok után.
Ő beleegyezett volna hogy velem kinn éljen a gyermekem külföldön de a mama ellenkezett és ő nem engedte hanem nevelni akarta.
És úgy hogy semmi tapasztalata nem volt a gyermekneveléssel kapcsolatban, nekem sem segített semmiben amíg közelemben volt.
A lényeg annyi hogy csak 3 napra ment volna a fiam hozzájuk látogatóba hogy gondolják át, de nem adták vissza és ügyvéd jelenlétében meg lettem fenyítve hogy választhatok mert ha én nem adom át a gyermekem nevelését az apának amint kilépek az ajtón ő fel jelent engem gyermekrablásért és utána úgy is hozzá kerül a gyermek.
Nem voltam elrendezve külföldön, nem volt lakcímem, vízumom, tartózkodási engedélyem hosszabb időre, semmi esélyem nem lett volna hogy nekem ítéljék a gyermekem. Bíróságon egyszer nem voltunk, csak ügyvéd írt papírt hogy az apa vette át a nevelés.
+ Megmondták külföldön vagy gyermekkel tudok papírokat intézni vagy sehogy szóval szükségem volt valami dokumentumra az apától.
Vagy a beleegyezése vagy pedig hogy ő a gyám.
Már elsikerült intéznem a külföldön tartózkodásomat nagyobb az esélyem arra hogy lássák hogy van hová hozni a gyermekem.
Aggaszt mert ott nem jó helyen van én úgy érzem , akárhányszor mentem érte mindig láttam valami tényezőt ami felelőtlenségre utalt.
Sosem adták át tiszta ruhában , már korán reggel koszos volt a ruhája és a legrosszabbik darabban küldték el velem hozzám.
Ökölnyi csipa a szemébe, vágatlan 4-5 miliméteres koszos nagy körmökkel.
Nem vágták neki, mert tán nem engedte nekik.
Legutóbb 26-os lábméretére adtak rá 30-as szandált.
Fülét nem pucolják. haját nem vágták, csak az utolsó alkalommal szedték össze magukat mikor megjegyeztem hogy miért nem figyelnek oda rá jobban.
Én mindig azért odafigyeltem hogy tiszta új ruhában ápoltam, köröm vágottan adjam vissza.
Sőt szandált is és ruhát is újat vettem neki, mert kész szégyen volt amibe elküldték.
Én most nem tudom hogy csak hozzám küldik e el így vagy oviba is így járassák.
Arra utalva hogy vegyek neki újat ha nem tetszik.
Minden alkalommal kapott gyermekem tőlem valamit. Mindig jött velem a gyermekem 1-szer nem mondta hogy nem akar jönni velem.
4 éves kisgyermekről van szó.
Már az első héten a nyáron betették ovodába mert nem tudták hova tenni az apja a mama dolgozik.
Akárhányszor mentem érte úgy vártam mint a messiást. A nyári szünet felét is simán nekem adta hogy itt tölthet 1 hónapot úgy hogy ő nem is látja addig.
Csak nem tudtam elhozni mert egyszeri beutazásra kaptam vízumot és ha kimegyek nem tudok visszajönni, amíg itt el nem rendeztem az 1 éves vízumot, majd azután mehetek csak.
Vajon még mindig fenn állna az hogy ellenem szólna hogy engedélye nélkül vittem ki az országból anno?
lehet rá esélyem hogy vissza szerezzem?
Gyere haza Magyarországra ÉLNI, dolgozni. Rendezd itt el a soraid, és így könnyebben visszakapod a gyerkőcöd.
Ha van lakásod itt, munkád,és a gyermekelhelyezést újra kérvényezed, valószínűbb neked fogják a gyereket ítélni, mert az esetek 70%-ban a bíróság az édesanyánál helyezi el.
Gondolj bele, hogy egy külföldön élő, rendezetlen helyzetben lévő anyának, akihez ki sem tudnak menni megnézni hogy él,mint él, hogy nevelné a gyerekét, találkozni sem tud vele a gyámügyis, persze hogy az apának ítélik.
Ha az apa tudja bizonyítani a gyerekrablást, akkor elég esélytelen, hogy nálad helyezik el.
Keress egy ügyvédet vagy menj be a bírósági ingyenes panasznapra, ők tudnak pontos felvilágosítást adni.
....hát igen, ezért baj az, hogy a kérdező nem itthon van Magyarországon!
De miért nem jön haza kérdező?????????
Igen ez a baj hogy előbb léptem mint ahogy gondolkodtam volna. Magyar országra azért nem tudok költözni mert ennél kicsit bonyolultabb a dolog.
külföldön mentem férjhez külföldi a férjem + pár hét és megszülök.
Tehát így még nehezebb lesz a lépés. Elég nehézkes lesz a dolog.
Ráadásul az apa tartja a jogát ahhoz ami a papíron szerepel hogy hetente csak 1 szer vihetem el akkor is csak hétvégére és szombat reggel 9-től vasárnap délután 4 -ig.
Eddig megoldottam a találkozókat Magyar országon de ha megszületik a kicsi vele nem járhatok és nem maradhatok napokat, szeretném elhozni több időre mint 2 nap mert csak 1 nap az utazás oda-vissza.
A kicsi meg oviba jár és nem lehet hétköznap elhozni.
Volt mikor így is betegen adta át és semmi féle gyógyszert nem adott 2 napig betegen volt nálam, úgy hogy folyt az orra és köhögött erre azt mondta semmiség csak meghűlt.
Csak a hosszabb szünetek maradnak amikor elhozhatom magammal.
Tehát akkor nem sok esély van arra hogy esetleg nekem ítélhetik így különálló szemmel nézve?
Ha folyt az orra és köhögött, akkor tényleg csak meghűlt. A gyerek betegen is a tied, elég gáz amiatt sírni hogy anyaként ápolnod kellett a beteg gyerekedet. Ráadásul ha meg nem adja oda a betegségre hivatkozva, akkor meg az lenne a bajod.
Kívülálló szemével: elraboltad a gyereked, aztán amikor már problémás volt visszaadtad az apjának, közben élted az életed, új férj, új gyerek. Most megint mennél, a gyereket újra kiszakítva a megszokott környezetéből, új "apa", új ovi, új nyelv. Nem hiszem, hogy ez lenne a gyereked érdeke.
Nem-nem!!!!!! Rosszul értelmezel. Nem az volt a bajom hogy betegen adta át hanem hogy még orvoshoz se vitték.
És 4 éven keresztül én neveltem ezt a kicsike gyermeket én vittem mindenhová úgy hogy segítséget nem kaptam.
És csak ennyit érdemlek cserébe hogy szűk határok között vihetem csak el.
Időhöz kötve. Lehet hogy ez a törvény de mért nem tágít rajta?
Én még most is nevelném szívesen, de elvette tőlem mert neki ő szerinte Magyar országon a helye.
De nem is ő neveli hanem a barátnője, és a mamától továbbra se kap ő se segítséget nevelésben.
Neki így jó közelében lehet, de más veszi a fáradtságot a nevelésben ő áthárítja a felelőséget másra a barátnőjére.
Csak azért hogy közelében lehesen, ha én nevelhetném ugyanúgy láthatná.
Csak ezt az örömöt nem adja meg nekem.
Nem szoktam ilyet írni, mert ez egy kérdezős oldal, de nem értem, miért nem fordultál azonnal egy ügyvédhez, fűhöz-fához, gyámhivatalhoz, strasbourghoz, mittudoménkihez.... én biztos nem itt kérdezgetném a többi szintén teljesen hozzá nem értő laikust, hogy mit csináljak - ez egy nagyon bonyolult családjogi, ha ugyan nem büntetőjogi kérdés, és tuti egyetlen pillanatig sem halogatnám a probléma orvoslását, ha a gyerekemet bármi is elválasztaná tőlem.
Kívánom, hogy a kisgyereknek legkedvezőbb helyzet alakuljon ki az ügyben.
Nem leszek népszerű a véleményemmel/kérdéseimmel, de akkor is leírom.
Vajon miért kellett a rendezetlen külföldi tartózkodásra egy tartózkodási engedély reményében (is) kötött házassággal és egy terhességgel válaszolni?
Hol van ez a külföld, ahonnan egy ANYA nem tud hazajönni?
Vajon milyen körülmények között, milyen jogállással (gondolom turista vagy munkavállalási vagy menekültstátusz esetleg?) tartózkodsz most kint?
Miből gondolod, hogy ha felnőttként a SAJÁT sorsodat sem sikerült még rendezni, akkor a gyermekedét könnyebben fog menni?
Mit szól az új férjed/párod az előző kapcsolatodból származó gyermekedre? Miből oldottad meg eddig az első gyermeked tartásdíját, ideutazást, ha mindjárt szülsz? Mert akkor gondolom nem dolgozol...
Ha még az 1 éves vízumod sincs meg, akkor ez az új kapcsolatod is inkább hetekben/hónapokban mérhető, semmint években.... szóval finoman szólva sem vagy megfontolt, érett felfogású nő a kapcsolatoaidban meg a terhességeiddel.
Ez jó sok kérdés, amire tudni kellene a választ ahhoz, hogy korrektebb véleményt lehessen nyilvánítani.
De: felelőtlenség és butaság volt a gyermeket kirángatni magaddal külföldre a nagy bizonytalanságba- majd haza megint. Ha tudtad, hogy a (volt) férjed el akarja venni a gyermeket tőled, akkor minek engedted oda?
Miért nem felügyelt láthatást kértél (pl. gyámhivatalnél, családsegítőnél)?
Mit tettél, amikor elvitte a gyermekedet (az, hogy egy ügyvéd megfenyegetett, egy dolog. Milyen jogi lépéseket tettél? Hová fordultál? Mivel tudod a történteket igazolni, dokumentálni?)- Vagy inkább gyorsan szedted a lábad vissza külföldre a jelenlegi kapcsolatodhoz és gondoltad, majd onnan intézkedsz?
Kicsit homályos ez az egész történtet, de nekem ebből nem egy szerető, gondoskodó ANYA képe rajzolódott ki, hanem egy felelőtlen fiatal nőé, aki lelépett a házasságából, a saját gyerekét hátrahagyva máris egy új kapcsolatban készül egy újabb gyermeknek életet adni.
Nem tudok gratulálni és sajnálom a kis 4 évest. Az legyen a legnagyobb baja szegénynek most, hogy nincs levágva a körme :(( Belegondolni is rossz, hogy mit érezhet/érezhetett hogy ide-oda rángatják, mert a szülei nem tudják felelős, felnőtt emberhez méltóan megbeszélni a nevelésének a kérdéseit. Szégyenteljes.
A kérdésedre válaszolva pedig: nem, én nem ítélném neked a jelenlegi helyzetben a kicsit, mert a kommentedből kiderül, te már kint akarsz maradni, új családot alapítottál.
Egy gyermekét valóban nevelő édesanya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!