Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti ilyenkor mit tennétek? 2...

Ti ilyenkor mit tennétek? 2 kisgyermekem van. Egy barátnőmnél voltunk tegnap, és amit visszahallottam, nem esett jól.

Figyelt kérdés

Nálam a nagy szeptemberben kezdi az ovit, addig én még itthon leszek a kicsivel (most 3 hónapos).

3 napja náluk voltunk a két gyerekkel. Neki is kettő hasonló korú gyermeke van. Soha nem volt gond, mindig minden rendben volt, a gyerekek (nagyok) talán 1szer veszekedtek, de ez 3 évesen normális.

Erre ma hallom egy másik barátnőmtől, akinél szintén gyerkőc van, hogy tegnap "cseteltek" a másikkal (akinél voltunk). 3-man vagyunk elég jóban és mindenhol 1-2 gyerek van hasonló korral. Erre azt hallom, hogy "jó volt a tegnap, EGÉSZ NORMÁLIS VOLT a ... " azaz a gyermekem. Ennyi. A korral járó vitájuk RITKÁN megvan, de amúgy tök jól eljátszanak, és nem értem ezt. Nagyon rosszul esik!!!!! A gyermekeimmel semmi gond nincs, nem rosszak, nem hisztiznek (csak ritkán ha nem itthon vannak) fegyelmezem is a nagyot, ahogy kell. Tényleg egy szavam nem lehet.

:(

Ezt ugyebár nem hozhatom fel, mert elvileg nem tudok róla, de nagyon meglepett és megbántott ez az egy mondat.

MIT CSINÁLJAK?

2012. márc. 1. 22:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem bántó.. :) Ne sértődj meg rajta. Én a húgomék fiára szoktam mondani, mikor itt vannak, hogy, na, ma Norbi egész normális volt.. Mert hát van, hogy nem bírunk vele, se én, se a szülei, se a nagyik :)
2012. márc. 1. 22:07
 2/17 anonim ***** válasza:
Elhiszem rosszul esik,de lehet ám,h a barátnő nem olyan hansúlyban,stílusban akarta írni,ahogy neked ez átjött.Erre van egy jó példám:tesómmal faluról felköltöztünk városba albérletbe és én azért még jártam haza a haverokhoz.Egyszer otthoni buli után kérdi nővérem milyen volt.Mondom,h annyira tök jó volt végre emberekkel találkozni!-értettem én ezt úgy,h a Nikivel,Judittal,ezzel-azzal,ilyen-olyan emberkékkel.Ezután vagy egy hétig került,kéérdem mi a baja.Hát az,h én leállatoztam őt,mert én hazajárok emberekkel találkozni,ennyi a sztori,de remélem érted a lényeget amit mmondani akartam vele.
2012. márc. 1. 22:11
 3/17 anonim ***** válasza:

Elmondanám a vendéglátó anyukának, és rákérdeznék, hogy okoztok-e neki valami gondot.

Még az is lehet, hogy aki az üzenetet közvetítette, akar "kavarni" valamit...

2012. márc. 1. 22:15
 4/17 anonim ***** válasza:
Én nem sunnyognék, hanem nyíltan rákérdeznék. Lehet, hogy nem is így hangzott el, hanem a 3. kavar. Jobb tisztázni az ilyesmit, és legalább tudod, hányadán álltok így hárman.
2012. márc. 1. 22:18
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Eddig se volt probléma soha, ha ők jöttek, ha mi mentünk. Néha a gyerekek összevesztek valamin, de ez sztem nomrális.

Először én sem akartam elhinni, de átküldte a beszélgetés másolatát. (nem egy kavarós, rosszindulatú nőszemély, és véletlenül került is szóba)

Ne röhögjetek ki, de ezt tényleg nem tudom hova tenni.

Azóta is mondja -akinél voltunk- hogy "milyen jó volt hogy találkoztunk és a gyerekek is milyen jól elvoltak...stb" mint MINDIG!

A gyermekem -nagyobbik- sosem volt "gáz" társaságban (sem), nem kell/ett extrán fegyelmeznem (sőt), ezért nem értem ezt a mondatot és ezért esik rosszul.

2012. márc. 1. 22:25
 6/17 anonim ***** válasza:
Ha viszont rákérdezel, bajba kevered a harmadik barátnőtöket. Én nem fújnám fel. De neked kell érezni.
2012. márc. 1. 22:26
 7/17 A kérdező kommentje:

Én sem akarok rákérdezni, mert nem akarok gázt a hármunk barátságában. Nyelek aztán meglátjuk mi lesz? Vagy az ilyen barát nem is barát??? Az bánt még, ha baja van (ami egyáltalán nem látszott rajta sem velem, sem a gyerekkel szemben sem). De hogy "Jó volt mert a --- egész normális volt??? Én ilyet akkor írnék/mondanék, ha a gyerek amúgy tényleg egy nagyon rossz, kezelhetetlen fiú. Arról biztos nem, aki normálisan viselkedik.

Bocsi, hogy ilyen kérdést írtam ki, de muszáj volt valaki/kkel megosztanom, aki "pártatlan".

2012. márc. 1. 22:32
 8/17 anonim ***** válasza:

"Én sem akarok rákérdezni, mert nem akarok gázt a hármunk barátságában"

De hiszen maris VAN gáz a hármotok baratsagaban - és nem Te hoztad létre!

2012. márc. 1. 22:35
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, lehet hogy a barátnőd más szemszögből látja a te kisfiadat, mint Te magad, hisz Te elfogult vagy. Én elhiszem, hogy a kisfiad (ha róla van szó) egy jó kisgyerek.. De itt van az én lányom. Meg vagyok róla győződve, hogy egy tündér, de mikor társaságban vagyunk, szerintem vannak páran, akiknek tele lesz a t.kük a lányomtól... és ezt még csak nem is róhatom fel, hiszen nem mindenki szereti, ha egy örökmozgó 3 évesen kell tartani a szemét. Nem a barátnőd védelmében írom, de én biztos vagyok benne, hogy az én barátnőm pld. "megkönnyebbül", mikor mi eljövünk tőlük :)
2012. márc. 1. 22:35
 10/17 anonim ***** válasza:

Én a tesóm gyerekére szoktam ezt mondani. :/

Pedig van nekem is, és ráadásul a tesómé sem csinál semmi extrém dolgot... Nem tudom, szeretem őket, de néha a terhemre vannak, meg attól kivagyok, mikor az enyém eltanulja a hülyeséget (az övé idősebb)

sok(k) tud lenni egyszerre a jóból annyi gyerek...

Én azt szoktam meg, hogy az enyém élénk, de nem egy ordítós gyerek, kislány. Neki meg fia van, aki nagyon hangos és vadul is sokszor - tudom, normális, mert gyerek, de nagy megkönnyebbülés, mikor elmennek. :D

De ettől még szeretem őket, és örülök ha jönnek, mert jó találkozni velük. De annak is örülök, mikor csend marad utánuk. ;-D

2012. márc. 1. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!