Ti ilyenkor mit tennétek? 2 kisgyermekem van. Egy barátnőmnél voltunk tegnap, és amit visszahallottam, nem esett jól.
Nálam a nagy szeptemberben kezdi az ovit, addig én még itthon leszek a kicsivel (most 3 hónapos).
3 napja náluk voltunk a két gyerekkel. Neki is kettő hasonló korú gyermeke van. Soha nem volt gond, mindig minden rendben volt, a gyerekek (nagyok) talán 1szer veszekedtek, de ez 3 évesen normális.
Erre ma hallom egy másik barátnőmtől, akinél szintén gyerkőc van, hogy tegnap "cseteltek" a másikkal (akinél voltunk). 3-man vagyunk elég jóban és mindenhol 1-2 gyerek van hasonló korral. Erre azt hallom, hogy "jó volt a tegnap, EGÉSZ NORMÁLIS VOLT a ... " azaz a gyermekem. Ennyi. A korral járó vitájuk RITKÁN megvan, de amúgy tök jól eljátszanak, és nem értem ezt. Nagyon rosszul esik!!!!! A gyermekeimmel semmi gond nincs, nem rosszak, nem hisztiznek (csak ritkán ha nem itthon vannak) fegyelmezem is a nagyot, ahogy kell. Tényleg egy szavam nem lehet.
:(
Ezt ugyebár nem hozhatom fel, mert elvileg nem tudok róla, de nagyon meglepett és megbántott ez az egy mondat.
MIT CSINÁLJAK?
Utolsónak: nem vagyok elfogult, (azaz biztos bizonyos dolgokban) de az én fiamra egyszer sem kellett rászólni, míg a barátnőmé olyan dolgokat műlvelt, hogy jó párszor a popójára is sózott egyet (ami jogos, az enyémmel is ezt tettem volna). Vadult, dobálózott, amit az én fiam nem szokott. Pont ezért lep meg, amit írt. Az enyém is szokott sírni, ha mondjuk Ő is épp azzal a játékkal akart játszani, de ezt lerendezem Vele. De nem csinált eddig semmi olyat amiért más "fellélegezne" ha már nem vagyunk ott. Illemtudó, ha inni/enni kér akkor szépen kéri, nem dobálózik, nem durvul. Ha egy játékon összevesznek, akkor van hiszti, de ez 3 évesen szerintem normális, legalábbis ahogy az én fiam is lereagálja. Sír és mondj a sérelmét. Semmi ütés, bántás vagy egyéb.
Eddig soha nem volt gond, akár melyik gyerekkel volt együtt. Velük sem. Ezért bánt ez a "MOST" szó főleg, mert máskor is kedves a fiam. Abból sem volt gond, hogy amikor itt voltak nálunk, az Ő fia eltörte annak az autónak a kerekét (barbie autó) ami még az enyém volt! Tudnék sok dolgot felhozni, de mivel szeretem Őket, nem teszem.
Szóval azt tanácsoljátok, hogy hagyjam, ugye? Szerintem én is így gondolom. Megbántott ezzel, lehet 1-2 hétig kevésbé keresem míg lehiggadok (én az anyatigris ).
Mindenkinek köszönöm a válaszát. Ha még van valami, írjátok meg!
Hát lehet,hogy nem leszek népszerű, de megkérdezném,hogy van-e esetleg gondja a fiammal?
Lehet,hogy téged nem zavar,amit ő igen.
Csak egy példa. Van egy barátnőm, égetni valóan rossz a fia. Mindent csinál, amit nem lehetne. A barátnőm mindig annyival lerendezte a dolgot,hogy jaj,hát eleven.
Egy idő után a baráti találkozásokra nem szívesen hívtuk, mert azt kellett figyelni,hogy a gyerek kinek a táskájába önt üdítőt. És a legrosszabb,hogy nem igazán történt fegyelmezés a barátnőnk részéről.
Egyszer aztán feltűnt neki,hogy úgy szervezzük a találkozásokat, amikor nem tudja elhozni a fiát. Rákérdezett,hogy a fiával van gondunk? És elmondtuk neki,hogy igen. Tök normális hangnemben, szépen. Először persze megsértődött,mint minden anya, aztán két hét múlva felhívott,hogy igazunk van!
Én is hasonlót akartam írni, mint a 9-10-es.
Lehet, hogy ami nektek "belefér" meg normális, az nekik nem az. Nekem ez a példám: én ki nem állhatom, ha egy gyerek játszik a villanykapcsolóval. Szerintem ez nem játék. Természetesen felkapcsolhatja (ha szól és ott vagyok), de az, hogy odamegy az állólámpához és le-föl kapcsolgatja, az az én értékrendembe nem fér bele. Nyilván az ő anyja nem szól rá, én meg magyarázhatom később az én gyerekemnek (aki végignézte, hogy X-nek szabad a kapcsolóval játszania), hogy miért is nem szabad. Ilyenre én is szoktam mondani a férjemnek, hogy X most egész normális volt. Ergo: nem csinált olyat, ami a mi nevelési elveinkkel ütközik. De ettől még nem rossz X gyerek, csak a szüleinek más a tűrési határa (vagy nem is tudom, hogyan írjam). De érted, ugye?
Hehe, villanykapcsoló. A fiam sosem csinált ilyet, de pont ezt is látta a másik gyereknél, aki felállt a kanapéra és úgy kapcsolgatta az állólámpát. Tényleg semmit nem csinál a fiam, olyat sem, ami másnak nem férne bele. Inkább pont a fordítottja szokott lenni, a másik kisfiú vadul, durvul, üvöltve rohangál, az enyém meg nézi, hogy "ezzel meg mi van...". De egy ilyen találkozó után sem gondoltam azt hogy gáz lett volna. Itthon meg elmagyaráztam, hogy ezeket nem szabad.
Na mindegy. Tényleg nem értem. Soha nem volt gond, Ő sem mondott soha semmit...
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!