Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van még valaki, akinek a...

Van még valaki, akinek a kisgyereke ennyire fél más gyerekektől?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves múlt. Nagyon aggaszt, hogy mennyire félős. Ha pl. a játszótéren vagyunk, nem mászik fel a csúszdára vagy a mászókára, ha más gyerek is van rajta. Ha pl. már felmászott, de közben másik gyerek is elindul felfelé, akkor bepánikol és elkezd sírni, és kiabál, hogy "anya, anya!" Nagyon rossz ez így, mert bármilyen szuper játszóteret vagy játszóházat kb. fél óra alatt megun, hiszen általában nem egyedül vagyunk ezeken a helyeken és így nincs mit csinálnia. Egyedül a homokozóban viseli el, ha ülnek mellette. Amúgy jár bölcsibe, a csoporttársaitól nem fél, ott nagyon jól eljátszik, de már pl. a másik csoportba járó gyerekektől ugyanígy fél, pedig őket is látja eleget. Nem értem miért van ez, egy nagyon kiegyensúlyozott gyerek ettől eltekintve születésétől kezdve, és soha nem bántottuk, nagyon szerető közegben él. Van még így valaki? Mit tudok tenni? Ez jobb lehet később?
2013. júl. 27. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:
53%

Én elvinném egy pszichológushoz.

Lehet,hogy kinövi majd,de nem tartom túl valószínűnek a dolgot.Nem "normális",hogy így fél,és a későbbiekben rengeteg gondja lehet majd ebből.

2013. júl. 27. 11:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam 3 és fél éves most.

Detto ugyanilyen volt, mint amit leírtál. Ha valaki felmászott mellé a játszótéri várba teljesen bepánikolt.

Nagyon sokat javult, most már nem fél a gyerekektől, meg is védi a játékait, de nem az a tipikus barátkozó típus.

Viszont most már nem lehet észrevenni, hogy valaha mennyire félős volt.

Kitartás ;)

2013. júl. 27. 11:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem meg teljesen normális módon viselkedik, tekintve, hogy nem vagyunk egyformák. Születhetett ilyen félénknek, de simán ki is nőheti. Most akkor a világ összes informatikusa "nemnormális" és menjen egész életében pszichológushoz, mert jellemzően nem társasági emberek, nem harsányak, nem bulizósok, nem haverkodnak úton-útfélen?? Mennyi színész, énekes meséli, hogy félénkek voltak gyerekkorukban, de változtak. Szerintem minden rendben van a kicsivel, biztos kinő ebből valamennyit, ha meg nem akkor max. nem az osztály bohóca, társaság középpontja lesz. De sok 100 millió ember sem az.
2013. júl. 27. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:

3,5 éves a lányom. 2 hónaja még ugyanezt művelte ős is. Voltunk nyaralni, a nála 4 hónappal fiatalabb kislány (barátnőm lánya) ment mint a meszes, ő meg csak sírt nekem a játszótéren, egészen addig, amíg volt más is rajtunk kívül. Érdekes, mert az ismerős gyerekek nem zavarták, csak az idegenek. Eltelt ez a 2 hónap és már simán megy játszani akkor is ha vannak idegenek is. Sorba áll, szépen megvárja amíg szabad az a játék, csúszda, hinta, amivel szeretne játszani és kész.

Ő is járt bölcsibe, nyugodt, kiegyensúlyozott gyerek volt mindig is, és mégis ilyen kis félénk volt.

Én nem aggódnék a helyedben a 2 éves gyerekkel.

2013. júl. 27. 14:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Mentalitás kérdése.1,5 éves kislányom is ilyen,pedig már sokat változott is.Az apja sem túl társaságszerető, nem vagyunk egyformák, ahogy a gyerekek sem!Az első válaszoló szerintem nagyon nagy butaságot írt, ne aggódj!
2013. júl. 27. 21:43
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Még nem láttam így viselkedő kisgyereket, ezért picit örülök annak, hogy más is beszámolt hasonló tapasztalatról.

Az egy dolog, hogy visszahúzódó, tulajdonképpen én is az voltam gyerekkoromban, de ilyesmire nem emlékszem, hogy így viselkedtem volna a többi gyerekkel. Én is remélem, hogy kinövi!

Pszichológushoz fogunk menni, voltunk már egy párszor teljesen más jellegű probléma miatt (enyhe oxigénhiányos állapotban született ezért járunk vele ide-oda) , de mindig mindent rendben talált vele, mindenesetre ezt is megkérdezem tőle hogy mennyire normális.

Csak olyan rossz érzés hogy azt gondolom, hogy mások talán azt hiszik emiatt hogy van oka a félelmének és rosszak a családi körülményei vagy ilyesmi...

2013. júl. 27. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!