Van olyan, akinek nagyon eleven a kisgyereke?
Nekem 2 éves, és kész. Tegnap is... Elmentünk egy bevásárlóközpontba, futott, szaladt, mászott, lefeküdt, mert ez olyan jó móka volt, nem győztem szaladni utána. Itthon is az udvaron, egy nyugodt perce sincs. Valamit biztos kell csinálnia, olyan helyre menni, ahova nem szabad....
Ti hogy bírjátok?
Aha, nekem kettő is van. Fiam 3 éves, lányom 22 hónapos. Bár a lányom annyira nem, ő inkább motormániás:)
Fiam is szaladgál a boltban, megy mint a rakéta. Bár most már kezd egyre többet szót fogadni, szerintem sok türelem, ha a boltban nem viselkedik jól, akkor mondom neki, hogy nem megyünk a játszótérre, általában bevonom a vásárlásba, segítsen berakni a cuccot a kocsiba, hasonlók. Tegnap hozta a saját kis kosarát, ő abba vásárolt:)
:)
3 éves, most már egy fokkal nyugodtabb, de túl vagyunk már jó pár izzasztó szituáción. Kaptam már meg anyukától, hogy nem tudok nevelni, mert bezzeg az övé a játszón a pad mellett bogarászik, miközben az enyém száguldozik fel-alá a kismotorján, meg hasonlók.
Szerintem ez így egészséges. Hadd rohangáljon. Persze a bevásárlóközpontban kordában kell tartani valahogy (2 évesen még nehéz, 3 évesen már kicsit könnyebb), és megpróbálni a lehető legbiztonságosabb környezetet teremteni számára, hogy időnként tényleg korlátok nélkül tudjon rohangálni.
Ne is mondjátok. Bement a régi tyúkólba, és belülről magára zárta... Vagy tegnap, a boltban épp a pénztárnál álltam, rohant vissza, én után, tök aranyosan megállt a Pedigréé-s táblánál, és mondta, hogy vau-vau, én meg csak annyit láttam, hogy a másfél méter magam reklámtábla dől... Már szinte hallottam, hogy esnek le a konzervek, és láttam, ahogy rakom vissza őket, miközben mindenki néz, de szerencsére csak a tábla maga volt ott.
Van, hogy elvan, de ha beindul... Kiszökik a lakásból, és rohan hátra, mert azt hiszi, hogy apa ott van... persze esőben is, mezítláb...
Szóval márcsak 1 év? Jujj, addigra az ikrek lesznek másfél évesek... Hogy bírjátok?
Èn kordában tartom. Most már 2,5 éves de tudja hol szabad és hol nem.
Boltban, vagy nyilvános helyen ahol autók, más emberek jönnek, elvezshet stb... nem futkározhat nem csinálhat ilyen. Jönnie kell velem, ha nem magfoom és visitva haza viszem. (ezt kb 1,5 évesen tettem, aztán megtanulta) Viszont segíthet nekem bevásárolni, pl levenni a termékeket amik kellenek a polcról stb... Ez nehéz volt, de szépen megtanulta.
A kertben futkározhat, mászhat, meg mindent csinálhat, az gyerek biztos, aztán megyünk sétálni ott is szabad futkározás van. Járdán mellettem kell jönnie, de aztán ahol lehet akkor irány.
az enyém 3 és még mindig ezt csinálja.
lehetetlen vele bánni.
egy bevásárlás fel ér egy egész napos takarítás fáradalmaival.
én nem fizikailag hanem szellemileg vagyok már borzasztó fáradt.
és itt a tesó,ő 5 hónapos.
nem tudom meddig tart még,az a baj hogy a fenyítés nem működik,csak a zsarolás,nem kapsz ezt vagy azt vagy csak akkor kapsz ha viselkedsz.
és ezzel át is estem a ló túl oldalára.... sajnos.
februárba kezdte az ovit,pici jótékony hatását kezdem érezni már,szocializálódik.
Elég eleven a 2 éves kisfiam, ami számomra elég meglepő, mert sem én, sem a férjem nem ilyen gyerekek voltunk. Ez van:) Lehet, hogy abban is van valami, hogy a figyelmemet akarja felhívni, mert néha nagyon elfáradok, hogy szétdobálja a házat, megtalál mindent, amit nem szabad, stb. Nem bírom túl jól, főleg, hogy jön a kistesó, de remélem 1 év múlva már jobb lesz a helyzet.
Az nagyon nem korrekt sok anyukától, hogy nekik van egy "tedd ki hagyj hűljön" gyerekük, aki olyan habitussal született és verik a mellüket, hogy ők milyen tökéletes anyák, hogy így megtanították a gyereküket "viselkedni". Értsd némán bámulni a tv-t 2 órát, utána enni egy csokoládét és folytatni a tv nézést. Felnőttként sem vagyunk egyformák, van, aki a Mount Everestre megy minden évben, van aki a környékbeli kis tóhoz. Van, aki ejtőernyőzni szeret, van, aki a garázsban barkácsolni. Van, aki szeret bulizni még 60 évesen is, van, aki meg egyedül horgászni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!