Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt akinek kruppos a...

Van itt akinek kruppos a kisgyereke?

Figyelt kérdés

19 hónapos kislányom 1 hete köhög. Egyértelműen száraz köhögés. Idáig kapta a Sinupretet éjszakára pedig a Sinecodot, de nem javul. Éjszaka olyan köhögőroham jött rá, hogy azt hittem megfullad. Nagyon ijesztő volt! Ma viszem vissza a dokihoz.

Este olvsgattam a neten, hogy mi lehet ez és nagyon hasonlít a kruppra. Bár remélem nem az.

Van itt valaki aki érintett ebben? Minden érdekel, már csak azért is hogy rá kérdezzek a dokinál.

Köszi.

2013. máj. 17. 08:00
 1/3 A kérdező kommentje:
Na, most megint olvasgattam róla. Szóval, nálunk nincs nehéz légzés, hanem amikor köhög akkor "fulladozott" De egyébként teljesen szépen veszi a levegőt, köhögés előtt is, utánna is. Nem szürkül, nem kékül.
2013. máj. 17. 08:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Vidd orvoshoz, ő majd megmondja, hogy az-e, de nem valószínű, a kruppos köhögés jellegzetes olyan ugatós, és nagyon nehezen kap levegőt.

A kislányomnak 6 hósan volt az első kruppos rohama, akkor a kórházban kötöttünk ki, mert ő viszont már sípolt levegővétel helyett, a kórházban kapott steroidot és az rendbe is tette, azóta is ott lapul a rectodelt kúp a hűtőben, sajnos még mostanában is (4,5 éves) vannak esetek, amikor muszáj beadnom.

Ha esetleg kruppos, nagyon jót tesz neki a hideg pára, a hűvös levegő, nálunk pl. ha kezdődik az ugatás egyből sós-vizes párologtatás, ablaknyitás sarkig, calcium sinecod, ha már nagyon nehezen vesz levegőt, akkor szoktam beadni a rectodeltet, az nagyon rövid időn belül rendbe teszi. Súlyosabb esetekben az orvos felírhat inhalálót is.

2013. máj. 17. 08:55
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi hogy válaszoltál.

Akkor ez inkább "csak" egy sima köhögés lesz. Bár mondom, tényleg attól féltem,hogy megfullad annyira erölködött.

Délután viszem dokihoz, remélem tud valami megoldást.

2013. máj. 17. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!