Van itt akinek kruppos a kisgyereke?
19 hónapos kislányom 1 hete köhög. Egyértelműen száraz köhögés. Idáig kapta a Sinupretet éjszakára pedig a Sinecodot, de nem javul. Éjszaka olyan köhögőroham jött rá, hogy azt hittem megfullad. Nagyon ijesztő volt! Ma viszem vissza a dokihoz.
Este olvsgattam a neten, hogy mi lehet ez és nagyon hasonlít a kruppra. Bár remélem nem az.
Van itt valaki aki érintett ebben? Minden érdekel, már csak azért is hogy rá kérdezzek a dokinál.
Köszi.
Szia!
Vidd orvoshoz, ő majd megmondja, hogy az-e, de nem valószínű, a kruppos köhögés jellegzetes olyan ugatós, és nagyon nehezen kap levegőt.
A kislányomnak 6 hósan volt az első kruppos rohama, akkor a kórházban kötöttünk ki, mert ő viszont már sípolt levegővétel helyett, a kórházban kapott steroidot és az rendbe is tette, azóta is ott lapul a rectodelt kúp a hűtőben, sajnos még mostanában is (4,5 éves) vannak esetek, amikor muszáj beadnom.
Ha esetleg kruppos, nagyon jót tesz neki a hideg pára, a hűvös levegő, nálunk pl. ha kezdődik az ugatás egyből sós-vizes párologtatás, ablaknyitás sarkig, calcium sinecod, ha már nagyon nehezen vesz levegőt, akkor szoktam beadni a rectodeltet, az nagyon rövid időn belül rendbe teszi. Súlyosabb esetekben az orvos felírhat inhalálót is.
Köszi hogy válaszoltál.
Akkor ez inkább "csak" egy sima köhögés lesz. Bár mondom, tényleg attól féltem,hogy megfullad annyira erölködött.
Délután viszem dokihoz, remélem tud valami megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!