Hiszti, ajulasig?
2eves lanyom nagyon hisztis, es mondta mar korabban az orvosunk, hogy ilyenkor figyeljuk, vesz-e levegot... Nos du nem ervenyesult az akarata, hiaba fujtam az arcaba, nem vett levegot, eloszor lilult, utana szemei fel, es razasra tert magahoz. Ez egy 10mp volt.
Ugye ezt ki fogja noni? Van itt olyan anyuci, akiknek a gyerkoce igy 'viselkedik'? Hogy tudjatok kezelni? Nagyon megijedtem, azota is remegek...:(
Affektív apnoe. 4 éves kor körül kinövik. Előfordulhat hiszti miatt, de erős nevetés, vagy ijedtség hatására is.
Ha más nem működik, öntsd nyakon egy deci hideg vízzel. Igen, vizes lesz, de legalább nem ájul el. És kb 2-3 alkalom után leszokik róla (vagy nem).
Használhat a hirtelen pozicióváltás is (állásból fektetni, és fordítva). A lényeg, hogy meglepődjön.
Amúgy ártalmatlan jelenség, de első látásra simán epilepsziát lát bele sok szülő, így nagyon rémisztő tud lenni. Ha gyakran előfordul, nem árt egy neurológiai kivizsgálás.
Mondjuk hozzatennem, hogy nem volt ilyen akaratos, hisztis gyerek, egy angyalkat adtam be a bolcsibe. Csap, vag, ut, rug, ha raszolok, mint ma, akkor az ajulas. Mindenkepp megfogadom ezt a vizes dolgot, koszonom. Csak ezek utan felek vele barhova is menni...
Boltba is hiszti, szinte mindenhol :(
Meg annyi lenne a kerdesem, hogy ezt hany eves korukra novik ki a gyerekek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!