Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kislányom GYŰLÖLI a...

2,5 éves kislányom GYŰLÖLI a hajmosást? HELP!

Figyelt kérdés

Sosem volt kedvenc.Azt el kell, hogy mondjam..már mint a hajmosás..!De ami kb 1 hónapja megy az maga a katasztrófa.Már csak hetente 1X mossuk a haját, azt is ketten a párommal, mert egyedül valamelyikünknek lehetetlenség.Úgy ordít mint ha vernénk komolyan..én már nem is tudom mit gondolnak a szomszédok (panel)!!??

Nem vagyok az átverések híve, így amikor hajmosás nap van azt megmondom neki.Tegnap mielőtt beraktuk fürdeni, vagy 30 percig hallgattam a "Nem mosod a hajamat" kiabálást.Mikor válaszoltam hogy de IGEN, akkor meg jött a hiszti.

Annyira óvatos vagyok.Úgy öntöm le a haját, hogy az arcába szinte nem is megy víz.Próbáltuk a textilpelust az arcához szorítós módszert, de az sem jött be.Beszéltem már neki szépen..próbáltam magyarázni is.Mossuk előtte mi is a hajunkat, és közben mondjuk neki, hogy pl "Látod?Apa/Anya nem sír"!!Vagy pl látja azt is mikor az öccsének mossuk a haját(7 hónapos), és akkor sem győzzük hangsúlyozni, hogy ő nem sír!!

Le kell írnom azt is, hogy nem egy könnyű gyerek.Elég sok a hiszti..kb 1 éves korában kezdte, és tényleg nincs a napomba 5 perc hogy ne ordítana.Valamelyik éjjel még álmában is ellenkezett, arra keltem hogy sír, és azt hajtogatja, hogy "még..még..még"...

Volt valakinek ilyen problémája?Valami jó tanács?Olyan szép haja van..de komolyan néha már rámennék nullás géppel..azt le van tudva a baj.Ja mert a fésülködésről nem is írtam...de nem is fogok, mert most is csak a pumpa megy fel bennem komolyan.. :-(

2013. jún. 30. 22:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%

Nálunk hiszti ellen, kb. 0,5 deci hideg víz a nyakába.

Egy hét után elég volt ha hoztam a poharat. Felpattant a földről és közölte, ne öntsem le jó lesz.

2013. jún. 30. 22:38
 2/14 A kérdező kommentje:

Túl vagyunk ezen is...nem hatotta meg..sőt, ha lehet azt mondani csak olaj volt a tűzre..

de azért köszi

2013. jún. 30. 22:40
 3/14 anonim ***** válasza:
Le lehet azt a hajat vágatni, na nem nullásgèppel, de vannak aranyos rövid frizurák. Olyasmit próbáltatok már,hogy együtt mostok hajat? Vagy hogy megmoshatja neked? Vagy játèkosan: búvárszemüveg neki ès az öblítèst maga csinálná merülèssel.
2013. jún. 30. 22:41
 4/14 anonim ***** válasza:
Esetleg van egy hajasbabája, aminek tudná mosni, ezáltal neked is engednè?
2013. jún. 30. 22:42
 5/14 A kérdező kommentje:
Persze hogy próbáltunk.Szoktunk együtt is fürdeni.Már az öccsénél is segített hajat mosni.Nekem szokta fésülni is a hajam, tök jól el van vele...persze ha neki kéne akkor veri a palávert.Fodrász???ha-ha-ha..Egyszer keresztanyám rábeszélt hogy vigyük el..na a nőci kb 3-4 vágást csinált, és a gyerek már torkaszakadtábból üvöltött, és úgy rúgkapált hogy nem bírtam lefogni..Úgy hogy a fodrász is várat még magára egy ideig.Régen a fufruját még hajlandó voltam vágni, azt is nagy küzdelmek árán sikerült csak..most fogom és felgumizom, mert így egyszerűbb..nagyon belefáradtam már ebbe az egészbe.
2013. jún. 30. 22:50
 6/14 anonim ***** válasza:

3 éves kisfiam dettó ugyanez, sőt ő már a hajmosás hallatára annyira pánikba esett, hogy szinte remegett. Ő azt nem bírta elviselni, hogy folyik a víz a fülére, arcára, mert persze hátra nem hajtotta volna a fejét semmi pénzért, de még törölközőt sem szorított az arcára. Úgyhogy vettem neki egy kisbabáknak való hajmosókarikát, azóta nem sír... Sokan mondták, hogy ez nem jó, mert ez csak tüneti kezelés, ettől nem fog megoldódni a probléma, de már annyira kínzásnak éreztem én is az egészet, hogy nagyon örülök hogy ez bevált. Én ilyet vettem, de bármelyik jó, az a lényeg, hogy nem folyik a víz az arcára-fülére.

[link]

2013. júl. 1. 06:01
 7/14 anonim ***** válasza:

A megoldást nem tudom, én is ilyen voltam. Édesapámnak birkatürelme van, mégis ki tudtam vele hozni a sodrából. Arra emlékszem, hogy az első ovis farsang után oldódott meg a dolog, amikor rájöttem, hogy aki ilyen nagy lány, hogy jelmezbe bújt a farsangon, az nem hisztizhet a hajmosásnál.

Most újra átélhetem, mert a kisfiam csinálja a hajmosásánál a cirkuszt. :)

Talán nem vigasztal, de az idő meg fogja oldani. Ha magamból indulok ki, lehet, hogy nálatok is bejönne, hogy érje egy olyan élmény, amitől komoly nagylánynak érezheti magát, akinek mér ciki ilyesmiért kiverni a balhét.

2013. júl. 1. 07:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Fiam ezt csinálta 3,5 éves koráig legalább. Én befejeztem a trükközést, kérlelést. Nem szóltam előre már, igy rövidült az orditás ideje. Egy héten egyszer mostam csak. A kádban néha jobban engedte, mint tusolás közben. Vettünk együtt másik sampont, azzal jobban ment a dolog, mert ő választotta! Ahogy okosodik, ez is elmulik. Igy már 4,5 évesen nem viselkedik.
2013. júl. 1. 08:28
 9/14 anonim ***** válasza:

Szintén 2,5 éves a lányom, ő már volt, hogy hányásig is hisztizte magát mosás, és hajszárítás közben. Mi is mindent megpróbáltunk, de annyira ellenkezik fogatja a fejét miközben mosnám le, hogy nem tudom irányítani, hogy ne menjen az arcába. Mindig mondja, hogy annyira fáj a hajának a hajmosás, ő is könyörög hogy ne mossuk. Remélem kinövi, de mi is csak heti egyszer mossuk még neki. Hajszárítás már hála ég jobb pár fokkal, ott csak nyöszörög, hogy nem akarja.

Akkor viszont ha rosszalkodik, sokszor, elég annyit mondani, hogy akkor ma hajmosás lesz, már nyugiba is kerül. :)

2013. júl. 1. 09:31
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valamilyen szinten megnyugodtam, és tényleg csak bízni tudok abban hogy majd elmúlik.

A hajmosó pántot már én is nézegettem.Szerintem veszek is fizetésnél egyet.Max a pénzünk bánja, de az meg nem számít..

Na hát igen!!!Ez nagy fegyver az én kezemben is..mindig ha valamiért elkezdené napközben a balhéját, akkor csak megkérdezem, hogy "Akarsz menni hajat mosni??"Szegénykém kétségbe esetten mondja, hogy "Nem!!"És egyből jó kislány lesz..:-)

2013. júl. 1. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!