Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves kislányom GYŰLÖLI a...

2,5 éves kislányom GYŰLÖLI a hajmosást? HELP!

Figyelt kérdés

Sosem volt kedvenc.Azt el kell, hogy mondjam..már mint a hajmosás..!De ami kb 1 hónapja megy az maga a katasztrófa.Már csak hetente 1X mossuk a haját, azt is ketten a párommal, mert egyedül valamelyikünknek lehetetlenség.Úgy ordít mint ha vernénk komolyan..én már nem is tudom mit gondolnak a szomszédok (panel)!!??

Nem vagyok az átverések híve, így amikor hajmosás nap van azt megmondom neki.Tegnap mielőtt beraktuk fürdeni, vagy 30 percig hallgattam a "Nem mosod a hajamat" kiabálást.Mikor válaszoltam hogy de IGEN, akkor meg jött a hiszti.

Annyira óvatos vagyok.Úgy öntöm le a haját, hogy az arcába szinte nem is megy víz.Próbáltuk a textilpelust az arcához szorítós módszert, de az sem jött be.Beszéltem már neki szépen..próbáltam magyarázni is.Mossuk előtte mi is a hajunkat, és közben mondjuk neki, hogy pl "Látod?Apa/Anya nem sír"!!Vagy pl látja azt is mikor az öccsének mossuk a haját(7 hónapos), és akkor sem győzzük hangsúlyozni, hogy ő nem sír!!

Le kell írnom azt is, hogy nem egy könnyű gyerek.Elég sok a hiszti..kb 1 éves korában kezdte, és tényleg nincs a napomba 5 perc hogy ne ordítana.Valamelyik éjjel még álmában is ellenkezett, arra keltem hogy sír, és azt hajtogatja, hogy "még..még..még"...

Volt valakinek ilyen problémája?Valami jó tanács?Olyan szép haja van..de komolyan néha már rámennék nullás géppel..azt le van tudva a baj.Ja mert a fésülködésről nem is írtam...de nem is fogok, mert most is csak a pumpa megy fel bennem komolyan.. :-(

2013. jún. 30. 22:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szia lányom még csak 2 éves, de nálunk is horror volt a hajmosás. mi is próbálkoztunk mindennel. végül az jött be ,h 1 tükröt tartok elé és nézi ,h apa mossa a haját, különböző frizurákat csinál a habos hajból:) ezen nagyon szokott nevetni és már csak akkor van sírás ha nagyon fáradt. ez a módszer tesóméknál nem jött be. azért 1 próbát megér:)
2013. júl. 1. 09:54
 12/14 anonim ***** válasza:
67%

Talán azért is fél tőle ennyire mert ezzel "ijesztgeted".

Valószínűleg hajmosás előtt érzi rajtad is már a feszültséget ami olaj a tűzre. Én nem mosnék így üvöltve hajat, biztosan sok mindenen túl vagytok már, de tényleg az lehet a megoldás ha ő csinálhatja magának, és ettől ő nagylány lehet. Engedd meg, hogy ő fogja a pelust az arcához, vagy ő mossa a haját saját kis kezével, nem baj ha nem lesz jó, egy hetet kibírtok úgy csak ne sírjon, és főleg ne féljen tőle. Remélem hamarosan túl lesztek ezen!!

2013. júl. 1. 14:31
 13/14 anonim ***** válasza:
51%

Most komolyan a hajmosással fenyegeted? Szerintem nem gondoltad végig, hogy ez mekkora gonoszság, mert akkor nem csinálnád.

Bármilyen irreális ez a felnőttek számára, neki mégis szörnyen félelmetes valamitől ez az egész. Próbáljátok kideríteni, pontosan mit nem szeret. Az én fiam pl. csak a fején folyó vizet utálta, de úszószemüveggel simán lebukott a kádban a víz alá, így megoldódott az öblítés. A fodrászom kisfiának meg csak az üzletben, a felnőtt hajmosónál lehetett megmosni a haját, kádban, zuhany alatt nem engedte, az anyjának meg mindegy volt, a házuk földszintjén volt a fodrászat.

Egyébként ha a fésülés is probléma, miért nem vágjátok rövidre a haját? Majd ha ő könyörög a hosszú hajért, kegyesen megengedheted, hogy megnövessze.

2013. júl. 1. 22:35
 14/14 anonim ***** válasza:
Strandon se lesz vizes a haja? Ha ijesztgeted azzal, hogy ha nem....akkor hajat mostok...így nem fogja megszeretni.
2013. júl. 3. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!