Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hagy nyomot a kisgyerekben a,...

Hagy nyomot a kisgyerekben a, gyakori, hiszti es kiabalas?

Figyelt kérdés
2013. júl. 10. 12:11
 1/5 anonim ***** válasza:
A gyerek saját hisztijére/kiabálására gondolsz, vagy az anyukáéra? :)
2013. júl. 10. 12:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Bocsanat.A gyerek hisztije,az anyuka kiabalasa.
2013. júl. 10. 12:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Az anyuka kiabálása nyomot hagyhat, valamint ha bármi módon gátolod a hisztit, kivéve RITKA, INDOKOLT esetben csakis figyelemeltereléssel. Nem véletlen van hiszti. Meg kell élnie. Ha neked nehéz időszakod van, és, mondjuk, elsírod magad, szerinted egészséges lenne, ha beléd fojtanák??
2013. júl. 11. 13:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem maga a „hiszti” nem hagy nyomot egy kisgyerekben, bár nyilván e téren fontos az is, mennyi idős gyerekről beszélünk. Egy 2-3 évesnek fontos fejlődési lépés az „akarás tanulása”, annak felfedezése, hogy ő más, különálló személy a többiektől, akinek vannak vágyai, és annak megtanulása, hogy azok a vágyak időnként ütköznek a „külvilág vágyaival”. Azt is megtanulja közben, hogyan lehet kezelni az emiatti elkeseredést, hogyan lehet az emberekkel kommunikálni, stb.

Másrészt én azt tapasztaltam, hogy a gyerekek nagyon könnyen lendülnek át egyik hangulatból a másikba. Míg engem jól felidegeltek, hogy már remegtem dühömben, és fél órámba telt, mire lenyugodtam, ők a következő pillanatban már vidámat ténykedtek tovább.

Ami nyomot hagy szerintem, az az anya-gyerek kapcsolat általános mivolta. Az, hogy egy anya időnként kiabál, nem a világ vége, sőt, sokkal jobb, ha „kijön” a feszültség, mintha magában puffog, ne adj' isten „genyózik” a gyerekkel, mert felidegesítette.

(Mondom ezt úgy, hogy én baromira utálok kiabálni, és minden alkalommal lelkiismeret-furdalásom volt/van utána, egy utolsó suttyó alaknak érzem magam miatta. :)

Azt mondják az „okosok”, hogy azért érdemes megtanulni türelemmel kezelni a hisztiket, mert a gyerekek (nem rosszindulatból), de nagyon élvezik, ha kihozhatják a sodukból a „nagy, erős felnőtteket”.

2013. júl. 11. 14:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Az előző jókat ír, de pont az utolsó mondatával idézi rosszul a szakirodalmat. És a tapasztalatommal se egyezik. Ugyanis 4 éves kor alatt képtelen egy gyermek a tudatosságra. Egy csecsemő is csak ösztönösen érzi, h ha sír, avval eléri, h enni kapjon. Épp így egy 3 éves gyerek is: hisztizik, de nem tudatosan, ellentétben egy 3-4 évessel, aki már részben tudatosan feszegeti a határokat a felnőttekkel szemben.
2013. júl. 14. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!