Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Extra hisztis gyereket ti...

Extra hisztis gyereket ti hogy kezeltek?

Figyelt kérdés

Lányom 2éves,de kegyetlen amit művel.ha nem az van amit ő akar üvölt,földhöz vágja magát vagy saját magát pofozza.

Nem lehet vele sehová menni,nincs el sok ideig egy helyben,rohangászik és pl boltban leszór mindent a polcról.Ha rászólok megy az üvöltés és a jelenet az üzletben is földhöz veri magát.

Ha kiteszem a lábam a szobából üvölt..Mindig annak kell lenni amit ő akar,különben világot csinál...

Nagymama meg persze babusgatja egyből mikor ordít,hogy "jajj szegény gyerek..a mami szeret". Nem szólhatok rá,mert még én vagyok lecseszve hogy miért szólok a gyerekre...

Mi tegyek???

2013. júl. 17. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd hisztizni, ameddig akar. Ne Teljesítsétek az akaratát.

Akkor sem, ha a földreveti magát, ordít stb.

Majd ha látja, hogy nem érvényesül az akarata, abba hagyja.

De az is használ, ha ilyenkot kap egyet a fenekére és beküldöd a szobájába.

2013. júl. 17. 15:40
 2/4 anonim válasza:
100%
Egyszerű. Sztem hagyd, hogy üvöltsön, földhöz vágja magát, pofozza magát illetve bármit amit tesz hagyd rá. Saját magának kell kitapasztalnia a dolgokat, ne hagyd, hogy el legyen kényeztetve, hogy elérje azt amit akar, hogy ő legyen a domináns! Bár tudom, hogy még gyerek, 2 éves és felelőtlen , hogy nem tudja, hogy mit művel, nem fogja fel a dolgokat, nem tudja kezelni az érzelmeit és hisztibe menekül, de ha tudod, akkor kerüld el ! Okosan kell kezelni a kényes szituációkat, sose engedjünk a gyereknek. Kimerítő próba az, amikor a kislány teszteli a határokat. Beleesni abba a hibába, hogy azt gondold, hogy túl kicsi a gyermek ilyen összetett konspirációra, nem túl bölcs dolog. Súlyos tévedés, gyermekünk már törpe korában is célt szeretne érni, és ehhez, ha kell manipulatív eszközöket is bevet. Ha nem éri el amit akar szépen, próbálkozik csúnyább eszközökkel. Ahhoz, hogy elejét vegyük a végeláthatatlan hisztis korszaknak, nem szabad engednünk. Memóriájába beleég egy életre, hogyan érhet célt nálunk. Sose legyen eredményes, nem fog próbálkozni azzal, amiről tudja, felesleges. Mindig légy türelmes, sose válaszolj agresszióval a gyerek hiszti rohamára! Nem terrorizálni szeretnénk a gyereket, hanem megnevelni. Sem erőszakkal, sem kiabálással nem érjük el, amit akarunk. Ideges, feldúlt állapottal nem tudjuk a gyerek hasonló lelkiállapotát kontrollálni, csak tovább fokozzuk az érzelmi hullámvasutat. Nyugodt, csendes viselkedéssel kezeljük a helyzetet, legvadabb pillanatokban is. Igen, tudjuk milyen nehéz néha. :) A hisztirohamot meg kell szakítanunk. Legjobb eszköz erre a meglepetés, meglepődés. Figyelmét el kell terelni a hiszti tárgyáról, új impulzust kell adnunk, ami kizökkenti a folyamatból. Mutassunk neki valami mást, játsszunk neki meglepődést, érzelmeinket átragasztjuk a gyermeki lélekre, pont ezért nem szabad dühösen, vagy ingerülten reagálni hisztirohamra. Ha nem sikerül meglepődéssel elterelnünk a gyermek figyelmét, egy váratlan reakcióval is próbálkozhatunk, ami több okból is hatásos: öleljük át! A hirtelen nem várt cselekedetünk a meglepetés erejével, kizökkentheti a gyereket a dührohamból. Nem csak ezért hatásos, nyugalmat is árasztunk felé, amit nem győzünk eleget hangsúlyozni, ragadós. Fontos éreznie, megértjük zaklatott lelkiállapotát, együtt érzünk vele. Ha ezek egyike sem ér célt, nem marad más, mint tudomást sem veszünk a hisztiről, figyelemelvonást alkalmazunk. Ha nincs nézőközönség, nincs előadás sem. Arra azonban vigyázzunk, hogy figyelmünket csak színlelve vonjuk meg a gyerektől, testi épségére ügyeljünk, könnyen sérülést okozhat magának a kontrollálatlan viselkedésével.. Miután a hisztinek vége, mindig üljünk le beszélni a gyerekkel, amikor már tiszta a feje, tudja fogadni az információkat. Mindent magyarázzunk el, miért nem engedtünk, miért nem helyes viselkedés amivel próbálkozott. A hiszti végével, értelmesen, nyugodt körülmények között magyarázhatjuk, nevelhetjük a gyerkőcöt, elkerülve a következő adagot. :)
2013. júl. 17. 15:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Hátulról fogd meg a gyereket vagyis hátulról öleld át és szorítsd le a kezét a testéhez. Maradj vele addig amíg le nem nyugszik. Ezt a Suttogó I. c. könyvből olvastam. Ne üss rá a fenekére, az nem jó. A gyerek orvos szerint az a feladatunk, hogy ne tegyen magában kárt, de ne verjük, semmit nem tudunk csinálni. Viszont a fenti fogás az jó.
2013. júl. 17. 17:58
 4/4 anonim ***** válasza:

4,5 év alatt 2x hisztizett a fiam,a 2.alkalom 2 hete volt.

Ha valamit a fejébe vesz,annak úgy kell lenni,szerinte!

Így szépen levetkőztettem,beállítottam a zuhanykabinba,és hideg vízzel megmostam a lábait,szépen lenyugodott,megöleltem,azóta nem is emlegetjük.

2 éves korában még ezt nem csináltam volna.

2013. júl. 17. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!