Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvinnéd orvoshoz a gyereket?...

Elvinnéd orvoshoz a gyereket? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A lányom(szerintem)nagyon keveset alszik. Már születésétől rossz alvó volt,de mostanság katasztrófa!:( Reggel 6-7órrakkol már felébred,de este 11órakkor alszik el. Ráadásul pár napja már napközben sem alszik. Egyszerűen nem tudok vele mit csinálni!

Fáradt álmos de nem akar aludni,hisztizik hogy ő soha többet nem alszik. Viszont délután 3óra után olyan mint egy fúria. Ki kell magából ordít visít hisztizik,verekszik totál kikel magából,be vannak dagadva a szemei.

Ma is több mint 1órát szenvedett a délutáni alvással,de nem aludt el. Most sem alszik még,teljesen kivagyok borulva!:(((

2013. júl. 2. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Hány éves?????
2013. júl. 2. 21:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Annyira nagyon keveset nem alszik, de nem is mondanám soknak. Nem gondolom, hogy alvás zavara lenne, de ha úgy érzed vidd el vizsgálatra, neurológia, alvás vizsgálat. Délután te nem tudnál vele lefeküdni, hogy együtt szundicsatok egy kicsit? (ő elalszik te meg kiszöksz) Esetleg valami lecsillapítót módszert is bevezethetnél, lassú zenehallgatás alvás előtt, mese hallgatás CD-ről (pom-pom isteni), te olvasol neki. Meg kérdezhetnéd esetleg, hátha eltudja mondani mi a baj az alvással (fél, melege van, fázik, susog a takaró, kényelmetlen az ágy, nincs elég sötét, éhes, szomjas stb.) Rendszeresség még ami nagyon nagyon fontos, hogy mindig mindennap minden ugyan úgy történjen, tehát pl. 12:00 ebéd 12:30 csendes pihenő (nem kell aludni, de az ágyban kell feküdni) 13:30 ig, csak utána lehet felkelni.
2013. júl. 2. 21:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem írtad le hány éve. Vannak gyerekek, akiknek már két-három éves kor között kimarad a délutáni alvás. Ez viszont egy nagyon nehéz időszakot eredményez, mert estére túl fáradtak, és sok kisgyerek a fáradtságtól nem elalszik, hanem túlpörög. Próbáljatok kialakítani egy szabályszerűen ismétlődőesti rutint. Azt se írod le hogyan telik az elalvás. Fekszik az ágyában és nem alszik vagy kijárkál. Mert, ha kijárkál, arról mindenképpen le kell szoktatni.
2013. júl. 2. 21:18
 4/8 A kérdező kommentje:
3éves. Fekszik/ül az ágyban,járkál a szobájában de nem jön ki. Minden ugyan úgy történik állandóan,semmi nem változott az életünkben! Éjjel is min 2x felébred.
2013. júl. 2. 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Próbáltál már neki esetleg mesét olvasni? Hátha azon elaludna?
2013. júl. 2. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:
Feküdj mellé és aludjatok el együtt. Ilyen kicsi gyerektől ne várd, hogy lerakod a szobájában, aztán majd magától alszik. Nem fog. Maradj vele, amíg elalszik, bújjatok össze, símogasd, bármi, ami jólesik neki. Gondolom, te se bánod, ha alhatsz egyet. :-)
2013. júl. 3. 07:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én lányom 4 éves múlt és még mindig nem alszik el egyedűl. Esténként hol diafilmet mesélek neki hol a kedvenc mesekönyveiből olvasok mesét neki de mindig kell olvasnom mert e nélkűl el sem tud aludni :) Utána mellé szoktam bújni az ágyba és még picit beszélgetünk a napi dolgokról és mint a lőt nyúl elalszik én kijövök és reggelig alszik szépen. Van hogy 9-ig is vagy 10-ig is elalszik hétvégén mikor nincs ovi. Viszont délutánonként már nem igényeli az alvást itthon az oviban szokott aludni de itthon nem. De én az alvás helyett is csendespihenőre kűldöm. Ilyenkor nézhet mesét a tévében valamikor el is alszik rajta de pihenő üzemmódban van :) Ilyenkor mikor nem alszik délután akkor este korábban megy az ágyba. De ha tartalmas napja van akkor kidől délután is meg este sem kell sokat altatni. Tartalmas alatt értem egy kiadós játszóterezés, kirándulás, játék a barátnőkkel ilyesmi. Kitartást ez is egy korszak csak túl kell élni ;)

2013. júl. 3. 09:26
 8/8 A kérdező kommentje:

Minden este van neki mesélve,vagy én vagy az apja. Sosem alszik egyedül el legtöbbször az apja(el)alszik mellette,mivel egész nap dolgozik így őt igényli. Viszont minden elalvás mesével vagy anélkül is kb 1óráig tart. Játszik magyaráz,ha az ember rászól elkezd hisztizni. Ja és nagy ritkán lehet azt megtenni vele hogy "kilógunk",mert felébred ha még nem alszik rendesen ami órákat vesz igénybe! Játszóterezés minden nap van.

De ami miatt azt gondolom hogy nem jó ahogy alszik az hogy éjjel felébred,így nem egyhuzamban alszik. Szerintem az a 7-8óra megszakítással nagyon kevés egy ekkora gyereknek,úgy hogy már nappal sem alszik!

2013. júl. 3. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!