Magas lázzal elvinnéd kisgyerekedet orvoshoz? Enyhe nátha van még mellette.
Inkább házhoz hívnám a dokit!!!
Még az úton lázgörcsöt is kaphat, inkább nem vinném sehova.
Mennyire magas neki?
(Te írtad ki a másik "lázas" kérdést?)
Nem, a másik lázast nem én írtam.
Este 39,4, éjjel 39,1, reggel 38,5 láz. Én elvittem orvoshoz ma reggel, muszáj volt busszal, mert én nem vezetek, a doki pedig csak délután tudott volna kijönni. A váróban mondta egy anyuka, hogy Ő csak 3 nap láz után viszi orvoshoz a gyereket, független attól, mennyi a láza.
Ha nem javul 2-3 nap alatt, akkor igen elvinném. Ha közben romlik, vagy egyéb tünet jelentkezik, akkor vinném előbb is.
A dokitól lehet telefonon is segítséget kérni, hogy mit tegyél láz+nátha esetén.
Nálunk csak nagyon indokolt esetben jön házhoz a doki, 5 ezer ft-ért. Nekünk ez sok, így inkább visszük.
Elvinném, mert nem tudnám mi okozza a lázat. Lehet csak a nátha, de lehet a torka vagy bármi. De a láznak az orvos se tud mit csinálni. Ő nem tehet arról, hogy a gyerek lázgörcsöt kap vagy épp nem kap lázgörcsöt. Ő is csak a lázcsillapítót ajánlja.Meg persze a betegségire gyógyszert. De sokszor én se viszem egy napos lázzal ha másnap már nem lázas.
Viszont olyan is volt, hogy 39,8-al vittem be a gyerkosztályra éjszaka, féltem a lázgörcstől, hát rendesen le lettem baccarintva, hogy mit keresünk ott, nekem kéne a lázát levinnem,,,nahát mondom a fene se gondolta. Nem csináltak semmit, hazaküldött, hogy adjam tovább a kúpot neki. Nem tudom mit szólt volna ha 1 óra múlva mentő viszi az 1 évesemet lázgörccsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!