Tényleg kísérgetni kell a lépcsőn egy 2,5 éves gyereket?
Az én fiam egyéves elmúlt, mikor térden tolatott a meredek lépcsőnkön. (tetőteres házban lakunk). 2 évesen már ügyesen ment kapaszkodva. Most 2,5 évesen kapaszkodás nélkül is szinte szalad. De ő már megszokta, biztos a te fiad is megtanulta már a lépcsőzést.
Ha gyerek jön hozzánk van, hogy még az 5 éveseket is kísérik, féltik a szüleik a lépcsőnkön, mert nincsenek hozzászokva.
Hát érdekes, sosem lehet tudni mikor esik egy hatalmasat. De ilyen alapon még 4 évesen is lehetne kísérgetni.
A fiam elmúlt 1 hónappal 2 éves, amikor a nagyot vittük az oviba, és nagyot esett. Szerencsére csak 3-4 lépcső van, de arról jól legurult.
Én sem kísérgettem, jött le utánam.
Szerencsére nem lett baja.
Ó szegény kis balesetes picikék.:((
Az én fiam nem hagyja hogy fogjam a kezét a lépcsőházban, de lefelé menet mindig kapaszkodik a korlátba, én mögötte vagyok és ha látom hogy gyorsítana, akkor rászólok, hogy lassítson és meg is teszi.
Felfelé menet már nem mindig kapaszkodik, viszont szépen váltott lábbal halad. Talán ennek nem is örülök annyira, mert így felfelé már van benne sokszor késztetés hogy nekilóduljon.
Szerintem ez gyerekfüggő is. A nővérem legkisebb lánya már másfél!! évesen jött ment a lépcsőn, ugyanott a kisfiam még 3évesen se tudott, olyan biztonságosan menni.
Te ismered a fiad, ha szépen lassan halad én engedném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!