Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg kísérgetni kell a...

Tényleg kísérgetni kell a lépcsőn egy 2,5 éves gyereket?

Figyelt kérdés
Kisfiam 2 éves 3 hónapos, és egyedül jön-megy a lépcsőházban. Néha van hogy hebrencs és nekilódul, megbotlik, ezért anyósom állandóan beszól hogy ne engedjem már egyedül mászkálni. Komolyan felelőtlen vagyok emiatt?
2013. júl. 9. 06:45
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Az én fiam egyéves elmúlt, mikor térden tolatott a meredek lépcsőnkön. (tetőteres házban lakunk). 2 évesen már ügyesen ment kapaszkodva. Most 2,5 évesen kapaszkodás nélkül is szinte szalad. De ő már megszokta, biztos a te fiad is megtanulta már a lépcsőzést.

Ha gyerek jön hozzánk van, hogy még az 5 éveseket is kísérik, féltik a szüleik a lépcsőnkön, mert nincsenek hozzászokva.

2013. júl. 9. 07:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát érdekes, sosem lehet tudni mikor esik egy hatalmasat. De ilyen alapon még 4 évesen is lehetne kísérgetni.

A fiam elmúlt 1 hónappal 2 éves, amikor a nagyot vittük az oviba, és nagyot esett. Szerencsére csak 3-4 lépcső van, de arról jól legurult.

Én sem kísérgettem, jött le utánam.

Szerencsére nem lett baja.

2013. júl. 9. 07:33
 3/10 Disi ***** válasza:
100%
Mi 2. emeleten lakunk, az én kislányom is hozzá szokott a lépcsőzéshez. Egy hónapja mégis elesett, ömlött a vér a szájából, sürgősségi, elkezdett mozogni egy foga. Baj bármikor történhet. A futkározást nem hagyom, mert ha hebrencs akkor van hogy megbillen. Nálunk függőfoly
2013. júl. 9. 08:12
 4/10 Disi ***** válasza:
Nálunk függőfolyósó van lengőajtóval, attól jobban féltem hogy rácsapódik. Ha jövünk-megyünk akkor használjuk a lépcsőházat, úgyhogy egyértelmű hogy együtt megyünk.
2013. júl. 9. 08:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is kisérgettem őket ennyi idősen még, kezüket nem fogtam, de ott voltam. Rokon kislány irtózatosat zakózott így lépcsőn, talán emiatt kicsit túlreagáltam a kérdést, bár most sem csinálnám másként. Egyébként a te gyermeked, te ismered a legjobban, biztosan el tudod dönteni, hogy hogyan jó neki!
2013. júl. 9. 08:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Az anyósod aggódik, ez érthető szerintem. Egyébként nem kell kísérgetni, de nem is hiba, ha mégis ezt teszed. Nekem a nagyobbik nagyon óvatos volt, igényelte, hogy fogjam a kezét. A kicsi most 2.5 éves, nagyon önálló, eleven, esélyem nem volt kísérgetni. Nincs egy hónapja, hogy a lépcsőházban előreszaladt, és sedreségében pár lépcsőfokot esett. Felszakadt az álla egy kis helyen és a fogából letört egy kis darab, le kellett reszelni. Én utólag azt kívánom, bárcsak fogtam volna a kezét! A baj gyorsan jön ilyen piciknél, hidd el!
2013. júl. 9. 08:56
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
anyósod beszólás helyett fogja meg az unokája kezét és kísérje le a lépcsőn.
2013. júl. 9. 08:58
 8/10 A kérdező kommentje:

Ó szegény kis balesetes picikék.:((

Az én fiam nem hagyja hogy fogjam a kezét a lépcsőházban, de lefelé menet mindig kapaszkodik a korlátba, én mögötte vagyok és ha látom hogy gyorsítana, akkor rászólok, hogy lassítson és meg is teszi.

Felfelé menet már nem mindig kapaszkodik, viszont szépen váltott lábbal halad. Talán ennek nem is örülök annyira, mert így felfelé már van benne sokszor késztetés hogy nekilóduljon.

2013. júl. 9. 10:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez gyerekfüggő is. A nővérem legkisebb lánya már másfél!! évesen jött ment a lépcsőn, ugyanott a kisfiam még 3évesen se tudott, olyan biztonságosan menni.

Te ismered a fiad, ha szépen lassan halad én engedném.

2013. júl. 9. 12:28
 10/10 anonim válasza:
Nem hiszem,csak nem kell engedni mindenhova! :)
2013. júl. 9. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!