Csak nekem gond nyáron elhelyezni a gyereket? A többiek ezt hogy oldják meg?
4 hét óvodaszünet lesz, de már a héten is csak 4 gyerek volt. Augusztusban lesz ügyelet, de az óvónők nagyon hisztiznek, hogy ne vigyük, ha nem muszáj, mert rajtunk kívül csak 2 másik gyerek miatt kell bejönniük. Én ezt nem értem, ez csak nekem gond? Mások hogy oldják meg? 1 hétig lesz a nagyinál, 2 hét szabit kértem én, 1-et a férjem. A másik nagymama sajnos már nem él, táborhoz szerintem még kicsi.
Más anyukák nem dolgoznak? Vagy mindenhol elvállalja a nagymama a gyerekeket 3 hónapra? Ráadásul most már korkedvezményes nyugdíj sem nagyon van. Anyu 1 éve nyugdíjas, és én későn szültem. Ha 23-25 évesen szültem volna, akkor még vagy 10 éve lett volna a nyugdíjból.
Még gyesen vagyok, szeptembertől a kislányom oviba megy én vissza dolgozni.
Olyan helyen dolgozom, ahol július 2. hetétől augusztus 20.-ig csak ügyelet van, akkor vesszük ki a szabit, így lesz nálunk megoldva.
Nálunk 2 gyerek van, még itthon vagyok. Jövőre úgy tervezem, hogy összeállunk 3-4 másik anyukával, hogy mindenki vegyen ki egy-egy hetet és felváltva vigyázzunk a gyerekekre, mert nincs senki aki nyugdíjas a családban.
Így talán össze tudjuk hozni, hogy egyszerre vegyünk a férjemmel 1 hetet és együtt nyaraljon a család. Valamint mególdodna a gyerekvigyázás a óviszünetre.
Ügyeletes ovinak kötwelező lennie.
Sajnos nem tudom megoldani,1 hét szabit kaptam csak idén is.
Nem csak neked gond. :( És nem riogatni akarlak, de az iskolában még több a nyári szünet. Persze, tudom, van kerületi összevont napközis tábor, ahová, ha nagyon muszáj, be lehet adni a gyereket, de nálunk például senki nem megy az osztályból, és hát egy hétévesnek egyedül egy táborban… nem tudom.
Az igazán jó táborok pedig 25ezertől kezdődnek felénk egy hétre, persze, két hét még kibírható talán, de mi van a többivel?
Egyébként a kérdésed remek, mert én is úgy érzem, hogy csak mi küzdünk ezzel, az ismerőseinknél vagy a nagyiknál vannak a gyerekek egész nyáron, vagy nem dolgozik valaki a szülők közül…
Olyan kellemetlenül érzem magam, hogy teszik a megjegyzést, meg rondán néznek rám, mert nem tudom 3 hónapra senkinek lepasszolni a gyereket.
Sajnos nekem nincs ilyen bensőséges barátnőm, meg mindenki dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!