Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennél ha más szülő...

Mit tennél ha más szülő leordítaná a gyereked? Van olyan ok ami miatt megbocsájtható?

Figyelt kérdés

2013. júl. 16. 23:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt franko amit a masik szulo csinalt. Kulonosen mert egy 3 evesnel teljesen normalis, hogy olykor nem akar osztozni!!!

Mi is jartunk hasonlo keppen csak ott a mi gyerekunket terrorizalta egy masik. Honapokig nem szoltunk csak mondtam a kisfiamnak - meg 2 eves sem volt - hogy kerulje a kis bajkeverot. Bajkevero jatekunkat tett tonkre, bantalmazott stb...egyszercsak a ferjem besokallt es elvette a gyerektol a mi gyerekunk jatekat...na anyuka kapasbol meggyanusitotta gyerekveressel...hmmmm...ugye?! Szoval nagy az Isten allatkertje es a kerites is alacsony.

Kislanyodnak nem kotelezo megosztani vadidegen de meg barat gyerekkel sem ha nem akarja. Kesobb ugyis meg fogja tenni sajat magatol.

2013. júl. 17. 02:28
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyan esetben érthető ha testi épséget veszélyezteti pl. volt egyszer olyan hogy a legnagyobb fiam (most 7 éves már de ez kisebb korában volt) ment az úttest felé és egy apuka totál megijedt hogy kimegy az útra én mondjuk tudtam hogy nem fog mert természetesen míg kicsi volt én se engedtem el a kezét az úton de ekkor már nem volt olyan kicsi (életkorra) csak kis növésű így kisebbnek nézték mindig.

Na és apuka ráordított szegény hogy állj és utána még vmi mondatot hogy nem látod hogy jön az autó?? (emelt hangon).

Utána mire odaértem, én megköszöntem neki és ő is mondta hogy elnézést már de annyira megijedt neki is van (bár lánya) ennyi idős (ő mint írtam kisebbnek gondolta a fiamat mint amennyi) és hogy az mire képes st.

Na ebben az esetben megbocsátható szerintem, meg akkor is ha mondjuk a gyerekem nem ért a szóból köpköd (egy időben nekem csinálta ezt 1-2 szer a lányom hogy így kitette a nyelvét és köpködte aki berregve aki nem szimpi neki...) vagy agresszív verekszik vagy dobálózik kővel stb. akkor a másik szülőnek igenis joga van emeltebb hangon (mondjuk a leordítja az erős kifejezés de ha többször megtörténik akkor akár le is "ordíthatja" ) rászólni akkor is ha más gyereke, mert a saját gyerekének az épségét meg kell védenie.Lehet persze úgy is védekezni, hogy elviszem onnan a gyereket na de nem lehet mindig megfutamodni.

Leginkább a saját szülőjének kéne rászólnia, de nekünk is volt olyan aláírom amikor nem tudtam 2 helyen lenni egyszerre és hiába beszéltem rojtosra a számat akkor is bizony a lányom berregett 1-2 szer más gyerekre halál ciki volt de leszokott róla szerencsére sok beszéd meg néhány hazamenetel után, a fiamra pedig bizony még úgy 1 éve is nagyon figyelni kellett mert hajlamos volt a játék hevében bottal csapkodni vagy ilyesmi ha olyankor más látja és rászól, nem fogok megharagudni.

Abban a helyzetben amit te írsz viszont teljességgel elfogadhatatlan a leordítás mert senki sem veszélyeztetett semmit vele, az hogy ő nem tudja kezelni a hisztisen őrjöngő gyerekét (mert nem tanulta még meg hogy nem kapunk meg mindent amit megkíván szemünk szánk) az az ő dolga. Gondolom nem tudta kezeni a feszült helyzetet amit a saját gyereke kiborulása okozott és levezette a tieden....elég gáz viselkedés.

És igen ez tipikusan olyan dolog hogy MAJD TE ELDÖNTÖD hogy hogyan és mire neveled etéren a gyerekedet, a saját cuccát adja e ne adja e majd ha később ebből hátránya /előnye származik annak gyümölcsét is ti élevzitek majd, nem a másik anyuka.

Te se ordítottad le a fejét a történet elején mondván miért akarja elkérni a gyereked játékát és miért "hisztizteti" a gyerekét zavarva másokat (vagy tudomisén vmi hasonló szöveg).

Az tuti hog én is mondtam volna vmi hasonlót neki válaszként hogy 1. úgy nevelem ahogy akarom 2. nem fogom kitépni a gyerekem kezéből a saját játékát hogy másnak jó legyen gondoljon bele, ő elvenné e a gyerekétől aki fetrengve hisztizne az adott dologért,? Ugye hogy nem....

2013. júl. 17. 07:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Van olyan ok, pl ha kirohanna a gyerekem az útra,vagy a gyerekem csúnyán bántaná az Ő gyerekét,és rákiabálna,vagy a gyerekem lelökné valahonnan szóval olyan dolgot művelne a gyerekem amiért megérdemli.De azért ordibálni mert nem adja oda a játékot,én xanaxot javasoltam volna az anyukának,és ilyenkor megbeszélem a fiammal és odaadjuk ha egy kisgyerek kéri.
2013. júl. 17. 08:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Én nem nézném jó szemmel, ha bárki is leordítaná a gyerekemet, sőt... Ha hülyeséget csinált a gyerek, szóljon a szülőnek és majd mi elmagyarázzuk neki, hogy mit szabad, illetve mit nem. Persze más, ha egy 17-18 éves kamasz csinál óriási butaságot, ott már lehet nem bánnám, ha más is kioktatni. De egy kisebb gyerek nevelése maradjon a szülő feladata - legalább is szerintem.
2013. júl. 24. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!