Mennyi idős korától adsz levest a gyerekednek?
Ne legyen furcsa. Vannak családok, ahol nem szoktak levest enni. És? De lehet sokkal inkább megválogatják, mi a főfogás. Mégis mi van a levesben, amitől az annyira fontos? Kérdezem ezt úgy, hogy nálunk is minden nap van leves. Két okból: sokkal gazdaságosabb így az étkezés, másik: megszokás.
Miért is főzne csak azért levest az olyan háziasszony, akiknél nem szokás, mert a kicsinek "kellene" ennie... Minden családnak megvannak a maga szokásai. Van olyan nemzet, ahol nem is szoktak egyáltalán levest főzni.
Ez olyan mint a főzelék. Én és a férjem is szeretjük, de a gyerek nem annyira már. Pedig még csak 3 éves, és régen ette, aztán ez elmúlt... A legutóbbi visszautasításnál belegondoltam: mi is a főzelék? Főtt zöldség berántva, esetleg habarva. ??? Rájöttem, nincs is nagy értéke.
Szóval nem kell másokkal törődni, mindenki úgy eteti a gyereket, ahogy csak akarja.
És örülj, hogy mindent megeszik másfél évesen, majd kíváncsi leszek, mikor fogod kiírni, hogy "válogat a gyerekem, mit tegyek?" kérdést, ugyanis a gyerekek 99 %-ánál eljön ez a nap is. (az én gyerekem is mindenevő volt, büszke is voltam veszettül, és értetlenül álltam a nemevő gyerekek előtt, na aztán 2-2,5 éves kora körül visszanyalt a fagyi.....)
Nalunk nincs leves ill. Nagyon ritkan heti 1 de inkabb 2 het... Fiamat elso perctol kirazza a fozelek es oklendezik az allagatol (tejbegriztol, gyumolcsrizstol, gyumolcslevestol is. Joghurtot csak olyat eszik ami nem darabos: activia familia, danonebol a barna dobozos, pudingok stb...) nalunk sokszor van paroltrizs (krumpli szinte soha) husokkal, rantott zoldsegekkel, gomba es hasonlo martasokkal... Rakott kelkaposzta, paradicsomos husgomboc..
Ma az apjaval es tegnap is rantott parizsi volt lencsefozelekkel a Fiamnak rizzsel volt tegnap, ma van neki egy adag paradicsomos husgomboc holnap lehet kiveszem a fagyobol a maradek knorros "chilis" babot...
De nem is... Van meg par szelet hal azt megkenem neki fuszervajjal tepsiben 20 perc alatt megsutom es imadja... Igy a bab marad nekunk...
Lenyegeben mindegy.milyen formaban eszi a zoldseget ha.megeszi... Most ha nem eszi fozeleknek vagy levesnej akkor egye csoben sultkent rantott vagy rakottkent... Esetleg martasnak vagy salatanak. Fiam kedvence a kukorica salata es az uborkasalata na meg avparadicsom salata fokhagymaval mozzarellaval es fustolt sonkaval
Én sem főzök mindennap. A 20 hós lányom simán elélne levesen, ami őszintén szólva olyan sűrű ahogy eszi mintha főzelék lenne: húsleves, zöldségleves hússal, sok zöldséggel, paradicsomleves, tojsleves, minden levest megeszik, sokkal szívesebben mint mást.
nem tudom mióta eszik levest, szerintem 10-11 hós korától, addig nem volt foga, amivel húsit rágott volna :)
Igazad van, én olvastam félre. Már ne is haragudj, de nem én szítottam a vitát, hanem te tettél fel egy olyan kérdést, amiben magadat fényezed, hogy két naponta főzöl levest, és hogy milyen dolog az, ha valaki nem így csinálja....
Bocs....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!